Headlines
Published On:Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013
Posted by Αρμαγεδώνας Έλευσις

Αποκαλυψη Το Ενατο Κυμα

Αποκαλυψη Το Ενατο Κυμα


Μετεωρίτης Θα Κτυπήσει Τη Γη Τις Επόμενες 7 Ημέρες;

Posted: 21 Mar 2013 03:53 PM PDT

               Απειλή από το διάστημα: Θα μπορούσε ένας αστεροειδής  να χτυπήσει τη Γη στις επόμενες 7 ημέρες;

Απειλή από το διάστημα: ένας αστεροειδής θα μπορούσε να χτυπήσει τη Γη στις επόμενες 7 ημέρες;
"Το όνομά μου είναι  Raymond και είμαι ένας επιστήμονας που εργάζεται για τα τμήματα της αστρονομίας σε όλο τον κόσμο, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Δεν είμαι θεωρητικός συνωμοσίας, δεν είμαι ένας από εκείνους που πιστεύουν ότι `η προσελήνωση ήταν όλα μια προσομοίωση ή ότι ο " Nibiru θα χτυπήσει το έδαφος  το 2012 .. `. Κοιτάζω τα γεγονότα.

Ωστόσο, πριν από λίγες εβδομάδες, ένας αστεροειδής με πλάτος 18 μέτρα (βάρους 17 τόνων) εξερράγη πάνω από  ρωσική πόλη. Αλλά ξέρετε τι θα έκανε αν είχε επιπτώσεις στο έδαφος; Θα σκότωνε πολλές χιλιάδες ανθρώπους. Τα κρουστικά κύματα από την έκρηξη είχαν επίπτωση σε χιλιάδες κόσμο, μίλια μακριά. Αυτό δεν είναι μια θεωρία ή υπόθεση, αυτό έγινε ...  αυτό το είδαμε όλοι.

                  
Ο μετεωρίτης που έπεσε στη Ρωσία ήταν μέρος ενός μεγάλου αριθμού παρόμοιων αντικείμενων από την ζώνη των αστεροειδών. 
Τώρα το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει και ένας άλλος που δεν είχε εντοπιστεί πρόσφατα, γιατί δεν είμασταν σε θέση να προσδιορίσουμε την ακριβή πορεία του και δεν θέλαμε να τρομάξουμε τους ανθρώπους. 
                           
                             
Αυτό το αντικείμενο, με μέγεθος  μισό μίλι, οδεύει προς τη Γη και θα μπορούσε να χτυπήσει τον Καναδά ή το Μεξικό στις επόμενες 7 ημέρες. Η ακριβής ώρα και ημέρα της αναμενόμενης πρόσκρουσης θα προστεθούν αργότερα.Αυτό θα είναι ένα γεγονός που θα μπορούσε να δημιουργήσει μια έκρηξη που θα μπορούσε να σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους.
Ακόμα και όταν άκουσα την είδηση ​​δεν πίστεψα. Επέμεινα  να δω ένα αντίγραφο, και ζήτησα από τους συναδέλφους να υπολογίσουν εκ νέου τα πάντα, επανεξετάζοντας την τροχιά του αστεροειδή. Οι υπολογισμοί είναι δυστυχώς σωστοί. Λυπάμαι πραγματικά ... "


Φυσικά, δεν ξέρουμε τίποτα από αυτόν τον υποθετικό επιστήμονα ο οποίος θέτει σε συναγερμό τα πάντα και όλους, αλλά το περίεργο είναι ότι η NASA και το Κογκρέσο των ΗΠΑ, χθες 19 Μαρτίου 2013, σε συνέντευξη τύπου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου όσον αφορά την αντιμετώπιση αστεροειδών και την δημιουργία μιας ασπίδας άμυνας κατά των αστεροειδών. Έτσι, τι πραγματικά συμβαίνει; Τι είναι αυτό που κρύβουν; Περιμένουμε περαιτέρω ειδήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη NASA.
Editorial Segnidalcielo


Απόδοση Κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Nasa : Αν Ένας Αστεροειδής Προσεγγίσει Τη Γη Τις Επόμενες Τρεις Εβδομάδες...Το Μόνο Που Μπορούμε Να Κάνουμε Είναι Να Προσευχόμαστε!!

Posted: 21 Mar 2013 03:54 PM PDT

  Ο επικεφαλής της NASA, Τσαρλς Μπόλντεν , δήλωσε ότι «προσεύχεται», ώστε να μην υπάρξει νέα πτώση  αστεροειδή, λόγω της έλλειψης ενός λειτουργικού συστήματος που να μπορεί να καταστρέφει τα ουράνια σώματα.
Ο επικεφαλής της NASA, Τσαρλς Μπόλντεν
 Απαντώντας αν υπάρχει  μια στρατηγική ή ένα λειτουργικό σύστημα  καταστροφής  επικίνδυνων ουράνιων σωμάτων, ο Μπόλντεν είπε ότι είναι αδύνατο να δημιουργήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα μια δομή ικανή να αποτρέψει ή τουλάχιστον  να εκτρέψει (ή να καταστρέψει) έναν αστεροειδή ή μετεωρίτη. Ακόμη και μια διαστημική αποστολή με πυρηνικά όπλα απαιτεί πολύ χρόνο  για την δημιουργία της.
«Με τις πληροφορίες που έχουμε, ξέρουμε ότι υπάρχουν αστεροειδείς που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τον πληθυσμό των Ηνωμένων Πολιτειών. Αλλά αν αυτό  συμβεί μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες,  .. το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσευχόμαστε »-  είπε ο Μπόλντεν προς την Επιτροπή σχετικά με την επιστήμη, της Βουλής των Αντιπροσώπων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο επιστημονικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, John Holdren, δήλωσε ότι η NASA προσπαθεί να αναπτύξει τεχνολογίες που μπορούν να αποκλίνουν ένα αντικείμενο που θα μπορούσε να περάσει πολύ κοντά στη Γη. Σήμερα, η NASA παρακολουθεί περίπου το 95% των μεγάλων αντικειμένων κοντά στον πλανήτη μας.
«Οι πιθανότητες ενός αντικειμένου που μπορεί να περάσει κοντά στη Γη και θα μπορούσε να χτυπήσει προκαλώντας μεγάλο αριθμό θυμάτων και την καταστροφή των υποδομών, είναι πολύ μικρές, αλλά οι δυνητικές συνέπειες ενός τέτοιου γεγονότος είναι τόσο μεγάλες που είναι λογικό να διατρέχουμε σοβαρό κίνδυνο », είπε ο Holdren.
Το 2010, η ρωσική τράπεζα της Fondservisbank είχε χρηματοδοτήσει ένα έργο για την δημιουργία ενός συστήματος προστασίας  της Γης από ολική καταστροφή ύστερα από πτώση αστεροειδών. Το σύστημα  κόστισε  εκατομμύρια δολάρια, αλλά τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά.
Στις 15 Φεβρουαρίου, ένας μετεωρίτης έπεσε στην περιοχή Ουράλια της Ρωσίας, σκορπώντας τον πανικό στον πληθυσμό. Η έκρηξη προκάλεσε ζημιές σε κτίρια σε έξι πόλεις και περισσότερους από 1.200 τραυματίες. Τον Μάρτιο, το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών  ανακοίνωσε ότι θα οργανώσει ένα τμήμα που θα είναι αφιερωμένο στην παροχή βοήθειας στο κοινό, σε περίπτωση μιας « επίθεσης  ».


      NASA: "Αν ένας αστεροειδής έρχεται κοντά στη Γη μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες, προσεύχομαι"

Από segnidalcielo

Απόδοση Κειμένου dorieas

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Διαβεβαίωση σοκ πρώην αστροναύτης της NASA, "μέχρι το τέλος του αιώνα, ένας αστεροειδής θα μπορούσε να χτυπήσει τη Γη με βίαιο τρόπο"

Posted: 21 Mar 2013 04:50 PM PDT


Διαβεβαίωση σοκ του πρώην αστροναύτης της NASA, "μέχρι το τέλος του αιώνα, ένας αστεροειδής θα μπορούσε να χτυπήσει τη Γη με βίαιο τρόπο"Μετά τις δηλώσεις του διευθυντή της NASA Τσαρλς Μπόλντεν , ο οποίος συνέστησε  "προσευχή" σε περίπτωση που υπάρξει <<πέρασμα>>  αστεροειδή, η πραγματικότητα έφερε στο φως  την έλλειψη ενός λειτουργικού συστήματος που να έχει τη δυνατότητα να καταστρέψει  ουράνια σώματα.

 Απαντώντας αν υπάρχει  μια στρατηγική ή ένα λειτουργικό σύστημα  καταστροφής  επικίνδυνων ουράνιων σωμάτων, ο Μπόλντεν είπε ότι είναι αδύνατο να δημιουργήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα μια δομή ικανή να αποτρέψει ή τουλάχιστον  να εκτρέψει (ή να καταστρέψει) έναν αστεροειδή ή μετεωρίτη. Ακόμη και μια διαστημική αποστολή με πυρηνικά όπλα απαιτεί πολύ χρόνο  για την δημιουργία της.

Τον γύρο του κόσμου κάνουν  τα ανησυχητικά λόγια ενός επιστήμονα( ;) , του Raymond Brown, ο οποίος κυκλοφόρησε  «μυστικές μέχρι τώρα πληροφορίες που κατέχονται από την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών, σχετικά με την άφιξη ενός αστεροειδή 500 μέτρων σε διάμετρο, επισημαίνοντας ότι  αυτή η είδηση ​​θα μπορούσε να στοιχίσει τη ζωή του ίδιου αλλά και  των  φίλων του σε περίπτωση που ο   τις δημοσιοποιούσε, όπως και έκανε. 

Ο Brown, αναζητήθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες, και την CIA, οι οποίες πραγματοποίησαν ελέγχους , αναγκάζοντάς τον ίδιο και τους φίλους του να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους από φόβο μήπως σκοτωθούν. Η CIA κατάσχεσε υπολογιστές και τα αποδεικτικά στοιχεία της ανακάλυψης του. 

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν αυτή την απειλή πριν από τρεις εβδομάδες, και ήταν σιωπηλοί μέχρι τώρα, επειδή δεν ήταν  σε θέση να προσδιορίσουν την ακριβή πορεία του προς μια πιθανή σύγκρουση με τη Γη, αλλά μόνο στις 15 Μαρτίου έγινε κατανοητό ότι ο αστεροειδής θα συγκρουστεί με τον πλανήτη μας. 

Στις 24 του Μαρτίου, 2013, ο αστεροειδής 500 μέτρων σε διάμετρο θα  χτυπήσει το κεντρικό Μεξικό στις 12 η ώρα με αποτέλεσμα τη δημιουργία  ενός τσουνάμι και την καταστροφή  όλης της Κεντρικής Αμερικής. 
Προφανώς, αυτή η ιστορία δεν επιβεβαιώθηκε και κανείς δεν μπορεί να ξέρει κάτι γι 'αυτόν τον υποτιθέμενο επιστήμονα. Γνωρίζουμε επίσης ότι, αν η CIA θέλει, μπορεί να ακυρώσει το μητρώο ή την ύπαρξη ενός προσώπου σε 2 δευτερόλεπτα ...με το πάτημα ενός κουμπιού ... .Είναι προφανές ότι αν δεν υπάρχουν αποδείξεις αυτού του δήθεν αστεροειδή, κανείς δεν θα πιστέψει τους ισχυρισμούς αυτούς. Συνήθης φάρσα ή πραγματικότητα;

Ακόμη και ένας πρώην αστροναύτης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον κίνδυνο σύγκρουσης αστεροειδών με τη Γη 

Μετά το συναγερμό που έθεσε ένας υποτιθέμενος επιστήμονας,  ο συνταξιούχος πρώην αστροναύτης της NASA Ed Lu , σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα The Guardian , μιλάει για το ενδεχόμενο μιας καταστροφικής σύγκρουσης μεταξύ ενός αστεροειδή και του πλανήτη Γη.
Σύμφωνα με τον Lu , οι πιθανότητες να συμβεί ένα τέτοιο καταστροφικό γεγονός  μέχρι το τέλος του αιώνα, είναι 30%. Ο πρώην αστροναύτης υποστηρίζει ότι με τις υπάρχουσες τεχνολογίες, θα μπορούσαμε να αποφύγουμε τις επιπτώσεις, αλλά για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να είμαστε σε θέση να προβλέψουμε το χρόνο του συμβάντος εκ των προτέρων. Προς το παρόν, λέει ο επικεφαλής της NASA Τσαρλς Μπόλντεν , υπάρχει έλλειψη ενός συστήματος άμυνας στο διάστημα ικανό να καταστρέψει τα ουράνια σώματα που απειλούν τη Γη.

 Από segnidalcielo
Απόδοση Κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Πως φαίνεται ο Ήλιος σε διαφορετικά μήκη κύματος

Posted: 21 Mar 2013 11:26 PM PDT


Ένα κολάζ εικόνων, από το Solar Dynamics Observatory της NASA (SDO), μας δείχνει το πως οι παρατηρήσεις του ήλιου σε διαφορετικά μήκη κύματος αναδεικνύει χαρακτηριστικές πτυχές της επιφάνειάς του
Πώς βλέπει η NASA από τον Ήλιο (Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)
Πως η NASA βλέπει τον Ήλιο 
Πώς βλέπει η NASA από τον Ήλιο. Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Οι σεισμοί δημιουργούν φλέβες χρυσού;

Posted: 21 Mar 2013 11:23 PM PDT


goldΑκούγεται κάπως απίστευτο, αλλά μια νέα αυστραλιανή επιστημονική έρευνα αποκαλύπτει ότι οι σεισμοί, εκτός από την καταστροφική, έχουν και μια -κυριολεκτικά- πολύτιμη πλευρά, καθώς διαθέτουν το άγγιγμα του Μίδα! Το καυτό υπόγειο νερό που κυλά μέσα από τα ρήγματα στον φλοιό της Γης, εξατμίζεται σχεδόν αυτόματα στη διάρκεια ενός σεισμού, αφήνοντας πίσω του εναποθέσεις χρυσού.Η διαδικασία αυτή μπορεί να συμβεί ακόμα και με ασθενείς σεισμούς, μεγέθους μικρότερου των τεσσάρων βαθμών. Μάλιστα, επειδή αυτοί οι μικροσεισμοί είναι συχνοί, αν και συνήθως περνάνε απαρατήρητοι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, πιθανότατα αποτελούν έναν από τους κυριότερους μηχανισμούς για τη δημιουργία κοιτασμάτων χρυσού, παράλληλα με άλλες γεωλογικές διαδικασίες όπως τα ηφαίστεια, τα οποία επίσης παίζουν ρόλο-κλειδί στη δημιουργία του πολύτιμου μετάλλου, μέσω όμως ενός διαφορετικού μηχανισμού. 
Εκτιμάται ότι πάνω από το 80% του χρυσού στο υπέδαφος της Γης έχει δημιουργηθεί από το νερό χάρη στους σεισμούς εν ριπή οφθαλμού, ενώ ένα 10% έχει σχηματιστεί κάτω από τα ηφαίστεια.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον γεωχημικό Ρίτσαρντ Χένλεϊ του Αυστραλιανού Εθνικού Πανεπιστημίου στην Καμπέρα και τον γεωφυσικό-σεισμολόγο Ντιον Γουίδερλι του πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ στο Μπρισμπέιν, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό γεωπιστημών «Nature Geoscience», σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το «Science» και το «New Scientist».
Το νερό, που συχνά τρυπώνει ανάμεσα στα ρήγματα των υπόγειων πετρωμάτων σε μεγάλα βάθη πολλών χιλιομέτρων, όπου υπάρχουν ακραίες συνθήκες θερμοκρασίας και πίεσης, μεταφέρει στο εσωτερικό του διαλυμένες μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα, πυριτίας (από όπου προέρχεται ο χαλαζίας), αλλά και άλλων στοιχείων με μεγαλύτερη αξία, όπως σωματίδια χρυσού.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ερευνητών, όταν «χτυπάει» ο σεισμός, προκαλεί μια απότομη και μεγάλη πτώση της πίεσης (έως 3.000 φορές) και σχεδόν αυτομάτως, ίσως ακόμα και μέσα σε δέκατα του δευτερολέπτου, εξατμίζεται το νερό στα ρήγματα, το οποίο είχε θερμοκρασία γύρω στους 400 βαθμούς Κελσίου. Δημιουργούνται έτσι ατμοί και, παράλληλα, εξωθούνται τα σωματίδια χαλαζία και χρυσού να εναποτεθούν στις γειτονικές επιφάνειες των πετρωμάτων.
Οι επιστήμονες εδώ και καιρό υποπτεύονταν ότι η απότομη μεταβολή της πίεσης λόγω του σεισμού αποτελούσε την εξήγηση για τη σχέση που παρατηρούσαν ανάμεσα στα αρχαία σεισμικά ρήγματα και στα γιγάντια αποθέματα χρυσού στις ίδιες ακριβώς περιοχές. Η νέα μελέτη ενισχύει την πεποίθηση ότι οι σεισμοί αποτελούν έναν «αλχημιστικό» μηχανισμό δημιουργίας χρυσού μέσα από το νερό που κυλά στα ρήγματα.
Οι εκτιμήσεις των Αυστραλών επιστημόνων δείχνουν ότι η ποσότητα χρυσού που αφήνει πίσω του ένας σεισμός, είναι μικροσκοπική, καθώς τα υπόγεια νερά υπολογίζεται ότι μεταφέρουν το πολύ ένα μέρος ανά εκατομμύριο (ppm) του πολύτιμου μετάλλου. Σύμφωνα με μια εκτίμηση, οι μεγάλοι σεισμοί εναποθέτουν έως 0,1 χιλιοστόγραμμο χρυσού ανά τετραγωνικό μέτρο επιφάνειας του ρήγματος.
Όμως, σωρευτικά μέσα στον χρόνο, σε μια σεισμογενή περιοχή μπορούν να εναποτεθούν σιγά-σιγά μεγάλες ποσότητες χρυσού, οι οποίες δικαιολογούν τη βιομηχανική εξόρυξή τους. Για παράδειγμα, προκειμένου να σχηματιστούν 100 μετρικοί τόνοι χρυσού, χρειάζονται το πολύ 100.000 χρόνια (ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα για τα γεωλογικά δεδομένα).
Η νέα έρευνα αναμένεται να δώσει νέες ιδέες στις μεταλλευτικές εταιρίες για το πού πρέπει να στραφούν, ώστε να βρουν οικονομικά εκμεταλλεύσιμα υπόγεια αποθέματα χρυσού. Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού, έως τώρα έχουν εξορυχτεί πάνω από 188.000 τόνοι χρυσού από το υπέδαφος, σχεδόν εξαντλώντας τις εύκολα προσβάσιμες πηγές του, γι' αυτό, όπως και στην περίπτωση του πετρελαίου, οι προσπάθειες στρέφονται πλέον σε εναλλακτικές λύσεις.
Πηγή: ΑΜΠΕ - www.nature.com
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Νέα κοσμολογικά δεδομένα από το διαστημικό τηλεσκόπιο Planck

Posted: 21 Mar 2013 11:20 PM PDT


Ο πιο λεπτομερής χάρτης της μικροκυματικής ακτινοβολίας του σύμπαντος που δημιουργήθηκε ποτέ
planckΤο διαστημικό τηλεσκόπιο Planck της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA) σχεδιάστηκε για την μελέτη των ανισοτροπιών της Κοσμικής Ακτινοβολίας Υποβάθρου. Πήρε το όνομά του από τον μεγάλο φυσικό Max Planck (1858–1947), που τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ φυσικής το 1918.
Το τηλεσκόπιο Planck εκτοξεύθηκε τον Μάιο του 2009, φθάνοντας στο σημείο Lagrange Γης – Ήλιου L2  μετά από 2 μήνες και από τον Φεβρουάριο του 2010 άρχισε τις παρατηρήσεις του.
Σήμερα έγινε η παρουσίαση αποτελεσμάτων της έρευνας μετά από 15,5 μήνες συλλογής δεδομένων. Οι 29 (!) επιστημονικές εργασίες σχετικά με τις παρατηρήσεις του διαστημικού τηλεσκοπίου Planck βρίσκονται ΕΔΩ www.sciops.esa.int
Tι παραπάνω «είδε» λοιπόν το Planck; Ιδού μερικά από αυτά:
1Καταρχήν είδε με την μεγαλύτερη ακρίβεια από ποτέ την μικροκυματική ακτινοβολία υποβάθρου που περιέχεται στο σύμπαν
Planck_WMAP_410W1H παραπάνω εικόνα δείχνει τις διακυμάνσεις θερμοκρασίας στην Κοσμική Ακτινοβολία Υποβάθρου όπως φαίνεται από τον δορυφόρο Planck της ESA (το ήμισυ πάνω δεξιά) και όπως φαινόταν από τον προκάτοχό του WMAP – Wilkinson Microwave Anisotropy Probe  της NASA (το ήμισυ κάτω αριστερά).
Η λεπτομερέστατη εικόνα του Planck βασίζεται στα δεδομένα των πρώτων 15,5 μηνών της αποστολής του, ενώ η εικόνα του WMAP σε δεδομένα 9 ετών.
Σύμφωνα με τον Jan Tauber, ερευνητή της ESA: «το πορτρέτο της κοσμικής ακτινοβολίας υποβάθρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ελεγχθούν με λεπτομέρεια όλα τα πιθανά μοντέλα που περιγράφουν την εξέλιξη του σύμπαντος. Το καθιερωμένο κοσμολογικό πρότυπο εξακολουθεί να στέκεται ψηλά, αλλά την ίδια στιγμή τα στοιχεία των ανώμαλων χαρακτηριστικών της Κοσμικής Ακτινοβολίας Υποβάθρου, είναι πιο σοβαρά από ό,τι εθεωρείτο μέχρι σήμερα, γεγονός που υποδηλώνει ότι κάτι θεμελιώδες μπορεί να λείπει από το καθιερωμένο πρότυπο».
Εικόνα 50 εκατομμυρίων pixel. Ο χάρτης του υπολείμματος της ακτινοβολίας από την εποχή της Μεγάλης Έκρηξης από τα δεδομένα που συνέλλεξε το διαστημικό τηλεσκόπιο Planck. Μια εικόνα του σύμπαντος 380000 χρόνια μετά την Μεγάλη Έκρηξη. Δύο ανώμαλα χαρακτηριστικά που είχε ήδη εντοπίσει προκάτοχος του Planck, WMAP, επιβεβαιώθηκαν στα καινούργια δεδομένα υψηλής ακρίβειας του Planck. To ένα είναι μια ασυμμετρία στις μέσες θερμοκρασίες των αντίθετων ημισφαιρίων του ουρανού (διαχωρίζονται από την καμπύλη γραμμή. Υπάρχει επίσης ένα ψυχρό σημείο που βρίσκεται στο ένα τμήμα του ουρανού (σε κύκλο), που είναι ψυχρότερο του αναμενομένου. Στην εικόνα αυτή οι ανώμαλες περιοχές επισημαίνονται με κόκκινη και μπλε σκίαση για να είναι πιο ορατές. http://www.guardian.co.uk/science/picture/2013/mar/21/planck-most-detailed-map-universe-cosmic-microwave?CMP=twt_fd#_
Εικόνα 50 εκατομμυρίων pixel. Ο χάρτης του υπολείμματος της ακτινοβολίας από την εποχή της Μεγάλης Έκρηξης από τα δεδομένα που συνέλλεξε το διαστημικό τηλεσκόπιο Planck. Μια εικόνα του σύμπαντος 380000 χρόνια μετά την Μεγάλη Έκρηξη. Δύο ανώμαλα χαρακτηριστικά που είχε ήδη εντοπίσει προκάτοχος του Planck, WMAP, επιβεβαιώθηκαν στα καινούργια δεδομένα υψηλής ακρίβειας του Planck. To ένα είναι μια ασυμμετρία στις μέσες θερμοκρασίες των αντίθετων ημισφαιρίων του ουρανού (διαχωρίζονται από την καμπύλη γραμμή). Υπάρχει επίσης ένα ψυχρό σημείο που βρίσκεται στο ένα τμήμα του ουρανού (σε κύκλο), που είναι ψυχρότερο του αναμενομένου. Στην εικόνα αυτή οι ανώμαλες περιοχές επισημαίνονται με κόκκινη και μπλε σκίαση για να είναι πιο ορατές. (guardian.co.uk)
2. Λιγότερη σκοτεινή ενέργεια, περισσότερη σκοτεινή ύλη και λίγο περισσότερη συνηθισμένη ύλη
Ενώ μέχρι τώρα εθεωρείτο πως το σύμπαν συνίσταται από 72,8% σκοτεινή ενέργεια, 22,7% σκοτεινή ύλη και 4,5% συνηθισμένη ύλη (απ' αυτή που είμαστε φτιαγμένοι!), σύμφωνα με τα νέα αποτελέσματα του Planck, η σκοτεινή ενέργεια αντιπροσωπεύει το 68,3%, , η σκοτεινή ύλη το 26,8% και 4,9% η γνωστή μας ύλη.
Planck_Cosmic recipe pie chart_410
3. Προσδιορίζεται μια τιμή της σταθεράς του Hubble μικρότερη σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις, 67.3 ±1.2 km/s/Mpc
Planck_Hubble_constant-600x590
4. Η νέα εκτίμηση για την ηλικία του σύμπαντος είναι 13,81 δισεκατομμύρια χρόνια. Το σύμπαν είναι 80 εκατομμύρια χρόνια μεγαλύτερο, σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση.
5. Ο αριθμός των ειδών νετρίνων  είναι (3,2 ±0.2) και βρίσκεται σε συμφωνία με τις προβλέψεις της σωματιδιακής φυσικής….
Πηγές: sci.esa.int - scienceblogs.com
Το βίντεο που ακολουθεί αναδεικνύει την επίπονη εργασία των ερευνητών του διαστημικού τηλεσκοπίου Planck που προσπαθούν να διακρίνουν την Κοσμική Ακτινοβολία Υποβάθρου μέσα από το σύνολο των δεδομένων που συλλέγονται απ' αυτό.

Βρέθηκαν οι Τάφοι του Φιλίππου του Αρριδαίου και της Ευρυδίκης

Posted: 21 Mar 2013 04:59 PM PDT


Greece_Aigai_tombs_01

Τον τάφο του Φιλίππου Γ´Αρριδαίου της Μακεδονίας  και της συζύγου του Ευρυδίκης,  που  ο Κάσσανδρος  είχε ανακομίσει τα οστά τους στις Αιγές ταυτίζει  με αρκετή  βεβαιότητα η αρχαιολόγος  κυρία Αγγελική Κοτταρίδη με  ένα από τα  μνημεία της ταφικής βασιλικής συστάδας των Τημενιδών, που  έχει εντοπισθεί στο νεκροταφείο της αρχαίας πόλης.
.
Ο  τάφος, που χρονολογείται στο τέλος του 4ου π.Χ. αιώνα «τεκμηριώνει την χαρακτηριστική για τις βασιλικές συστάδες διαχρονική χρήση, που εδώ πλησιάζει τους τρεις αιώνες, κάτι που ακολουθεί προφανώς την εξέλιξη της δυναστείας των Τημενιδών», όπως  ανέφερε χθες το βράδυ η αρχαιολόγος στο Αρχαιολογικό Συνέδριο για τις  έρευνες στη Μακεδονία  που πραγματοποιείται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.
.
 Με ιδιαίτερα μεγάλο προθάλαμο (πλάτος 3,85 μέτρα και μήκος 3,55) και θάλαμο 3,85 Χ 4,30 μέτρα, παρουσιάζει μία ιδιομορφία παρόμοια εκείνης του τάφου του Φιλίππου Β´ που προκύπτει από την ανάγκη να τοποθετηθεί στον προθάλαμό του μια δεύτερη κλίνη για τη νεκρή, που βρισκόταν θαμμένη εκεί.
.
«Φαίνεται πως φιλοξενούσε δύο ταφές, μία στον θάλαμο, του άνδρα στον οποίο ανήκε το σιδερένιο κράνος που βρέθηκε εκεί και μία στον προθάλαμο», θεωρεί λοιπόν η κυρία  Κοτταρίδη. Να σημειωθεί  ότι ο  συγκεκριμένος τάφος  που ερευνήθηκε  το 1987 από την καθηγήτρια Αρχαιολογίας στο ΑΠΘ κυρία Στέλλα Δρούγου  βρέθηκε  κατεστραμένιος αν και  διέσωζε την ιωνική  του πρόσοψη.
.
Πέραν αυτού τρεις ακόμη τάφοι και τα  κατάλοιπα  δύο υπέργειων μνημείων εντοπίσθηκαν εδώ  και  ένα χρόνο,καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο της ανάπλασης και  ανάδειξης του νεκροταφείου των τύμβων και της βασιλικής συστάδας των Τημενιδών, που χρηματοδοτείται με 1.860.000 Ε από το ΕΣΠΑ. Τα  έφεραν στο  φως οι ανασκαφικοί καθαρισμοί και  οι δοκιμαστικές  τομές που  έγιναν για  την κατασκευή του στεγάστρου.Συγκεκριμένα:
Τρία εντυπωσιακά μνημεία  βρέθηκαν εν σειρά ανάμεσα στους μακεδονικούς  τάφους  και στην ομάδα των παλαιότερα ανασκαμμένων τάφων της συστάδας. Πρόκειται για ένα μεγάλο λιθόκτιστο κιβωτιόσχημο τάφο που σώζεται σχεδόν σε όλο του το ύψος, με λευκά κονιάματα στους τοίχους, λιτά διακοσμημένος με μπλε και κόκκινες ζωγραφιστές ταινίες και με το χαρακτηριστικό λίθινο βάθρο, που ορίζει τη θέση της νεκρικής κλίνης και της τεφροδόχου τοποθετημένο στη νότια πλευρά.
.
Ο  τάφος αυτός αποκαλύφθηκε στη μέση της σειράς, ενώ βόρεια και νότια από αυτόν υπάρχουν δύο άλλοι μνημειακοί τάφοι ενός αρχιτεκτονικού τύπου που ήταν άγνωστος ως τώρα.  Ο νότιος, η ανασκαφή του οποίου δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, είναι καταστραμμένος σε σημαντικό βαθμό, όμως ο βόρειος σώζεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση και  όπως  λέει  η αρχαιολόγος αποτελεί τον άμεσο πρόγονο των λεγόμενων «μακεδονικών» τάφων.
.
Ο συγκεκριμένος, το εσωτερικό ύψος του οποίου οπωσδήποτε ξεπερνούσε τα 4,50 μέτρα  έχει τη μορφή μιας ευρύχωρης υπόστυλης ορθογώνιας αίθουσας με διαστάσεις περίπου 7Χ5 μέτρα. Δύο αράβδωτοι ιωνικοί κίονες με αρκετά ψηλές τετράγωνες βάσεις υποβάσταζαν την προφανώς λίθινη οροφή της αίθουσας ενώ ημικίονες  προσέδιδαν κομψότητα και μεγαλοπρέπεια στον χώρο. Στις γωνίες αντί παραστάδες υπάρχουν τεταρτοκίονες  με ελικωτά κιονόκρανα. Ενα από τα  κιονόκρανα  μάλιστα  βρέθηκε καλυμμένο με λευκό κονίαμα  και με  διακόσμηση σε  γάλαζιο και  κόκκινο χρώμα.
.
«Ολοι οι τάφοι βρέθηκαν βίαια λεηλατημένοι, γεγονός που πιθανότατα συνδέεται με την καταστροφή της βασιλικής νεκρόπολης των Αιγών το 276 πκ.ε. από τους γαλάτες μισθοφόρους του Πύρρου ενώ ένα χρυσό βελανίδι που βρέθηκε στον κιβωτιόσχημο τάφο μαρτυρά την παρουσία χρυσού στεφανιού βελανιδιάς, γεγονός που σημαίνει ότι ο κάτοχος του ήταν άντρας», λέει  η κυρία Κοτταρίδη.
.
Στην ίδια κατεύθυνση οδηγούν και τα ίχνη από έναν χάλκινο φολιδωτό θώρακα που βρέθηκαν στον υπόστυλο τάφο, ενώ δεν λείπουν και τα χρυσά δισκάρια με το χαρακτηριστικό αστέρι που βρέθηκαν παρά τη σύληση και στους τρεις τάφους.
.
Από τις  ανασκαφές εξάλλου εντοπίσθηκαν τα  πενιχρά κατάλοιπα ενός μνημειακού  οικοδομήματος που από  ένα  νόμισμα του  Περδίκκα Β´ χρονολογείται στα 454-413 π.κ.ε. ενώ με υπέργειο σήμα-μνημείο σχετίζονται και τα εξαιρετικής ποιότητας θραύσματα ενός πολύπλοκου μεγάλου  και  ολόγλυφου φυτικού κοσμήματος με ελικωτά βλαστάρια μπουμπούκια και φύλλα άκανθας που μοιάζει με το κεντρικό ακρωτήριο του Παρθενώνα.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δώδεκα απορίες για τη λίμπιντο

Posted: 21 Mar 2013 04:38 PM PDT

                              

Αποτελεί μια από τις πιο διαδεδομένες λέξεις παγκοσμίως, κι όμως οι περισσότεροι άντρες και γυναίκες (μεταξύ τους κι εσύ) δεν ξέρεις ούτε τι σημαίνει ακριβώς, ούτε πώς καταλαβαίνεις αν τη διαθέτεις και το κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική σου ζωή, θετικά ή αρνητικά. Η λίμπιντο με τα σκαμπανεβάσματα της μπορεί να μετατραπεί σε ρυθμιστή της ζωής σου ολόκληρης. Δες ποιές είναι οι πιο συχνές ερωτήσεις για τη λίμπιντο και λύσε όλες τις απορίες σου.
Περί τίνος πρόκειται: η λίμπιντο μπορεί να περιγραφεί ως αυτή η ενστικτώδης ερωτική ορμή, η διάθεση για σεξ αλλά και όλη η ενέργεια που ξεχειλίζει από αυτή Η λίμπιντο έχει τις ρίζες της στα πιο βαθιά συναισθήματα πριν επηρεάσει και το σώμα σου.
Μα να μην πέφτει η λίμπιντο μου ποτέ!


1. Αν δεν με διεγείρει πια, αυτό σημαίνει πως δεν τον αγαπάω;
Όχι απαραίτητα. Η αγάπη και η επιθυμία είναι δύο πολύ διαφορετικά συναισθήματα. Μπορεί να επιθυμείς κάποιον χωρίς να τον αγαπάς. Άλλωστε, η σεξουαλική διάθεση μπορεί να αλλάξει σε ένα δευτερόλεπτο, εξ 'αιτίας κάποιου ιατρικού, ψυχολογικού ή σχεσιακού προβλήματος. Σε μια σταθερή σχέση, κάθε ζευγάρι βιώνει αυτή την έλλειψη επιθυμίας από καιρό σε καιρό. Πρέπει να το αποδεχτείς και να βρεις την αφορμή της μειωμένης λίμπιντο. Το ότι αντιμετωπίζετε πρόβλημα στην κρεβατοκάμαρα δεν σημαίνει πως δεν αγαπάς τον σύντροφό σου. Μην πετάξεις στα σκουπίδια όλα τα βαθιά συναισθήματα αγάπης που νιώθεις μέχρι να βρεις μια λύση και στο πρόβλημα της πεσμένης λίμπιντο.
2. Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ επιθυμίας και λίμπιντο;
Σε γενικές γραμμές η επιθυμία είναι κυρίως σεξουαλική: είναι η παρορμητική αντίδραση που μας σπρώχνει στο σεξ. Από την άλλη μεριά, η λίμπιντο είναι μια πολυδιάστατη λέξη που μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα. Η πιο δημοφιλής χρήση της αναφέρεται στη σεξουαλική επιθυμία και μόνο οι ψυχολόγοι τη χρησιμοποιούν ως ευρύτερη έννοια σήμερα.
3. Μπορώ να επιθυμώ κάποιον που δεν αγαπάω ή δεν είμαι ερωτευμένη μαζί του;
Φυσικά! Μάλιστα, υπάρχει περίπτωση να σε έλξει σεξουαλικά ένα άτομο που ούτε καν γνωρίζεις ή ούτε καν σου αρέσει. Φυσικά, δεν θα περάσεις μαζί του την υπόλοιπη ζωή σου, παρά μονάχα μερικές στιγμές καυτού σεξ. Θυμήσου πως δεν υπάρχει λογική στην ερωτική επιθυμία. Δεν πρέπει να ντρέπεσαι που σε έλκει κάποιος μόνο ερωτικά. Απλά θα χρειαστεί να ελέγξεις τις επιθυμίες σου.
4. Μπορώ να νιώθω επιθυμία αλλά όχι και απόλαυση;
Η επιθυμία και η απόλαυση είναι δύο έννοιες στενά δεμένες αλλά όχι και αλληλένδετες. Όσο πιο έντονη είναι η επιθυμία που αισθάνεσαι, τόσο μεγαλύτερη σεξουαλική απόλαυση θα πάρεις. Προσοχή όμως! Είναι εύκολο να μπερδέψεις την σεξουαλική απόλαυση με τον οργασμό. Οι περισσότερες γυναίκες που νιώθουν ερωτική επιθυμία, νιώθουν και ευχαρίστηση. Αλλά η ευχαρίστηση δεν έχει να κάνει μόνο με τον μεγάλο οργασμό. Ο οργασμός είναι η φυσική έκφραση του απόγειου της σεξουαλικής ευχαρίστησης. Το φυσιολογικό αντανακλαστικό μας, είναι να θέλουμε να ξεφορτωθούμε την σεξουαλική ένταση πετυχαίνοντας έναν οργασμό. Αν φτάνεις στο τελικό στάδιο και δεν παίρνεις όση ευχαρίστηση θα ήθελες, μάλλον ο παρτενέρ σου δεν κάνει όλα εκείνα που θα ήθελες. Ίσως μάλιστα να έχεις να αντιμετωπίσεις και δικούς σου δισταγμούς που σε κρατούν μακρυά από το εκρηκτικό σεξ.
5. Όταν εκείνος αντιμετωπίζει προβλήματα στύσης, αυτό σημαίνει πως δεν με θέλει πια;
Στο 99% των περιπτώσεων τα στυτικά προβλήματα δεν συνδέονται άμεσα με την έλλειψη ερωτικής επιθυμίας. Άλλωστε για να ζει μαζί σου, για να βρίσκεται στο κρεβάτι μαζί σου, σημαίνει πως σε θέλει. Μάλιστα, λάβε υπόψη πως οι άντρες έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και πετυχαίνουν μια καλύτερη στύση όταν βρίσκονται στο κρεβάτι με μια παρτενέρ που γνωρίζουν και όχι με μια τυχαία ερωμένη σε ένα one night stand για παράδειγμα. Είναι πολύ πιθανό για τον αγαπημένο σου να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας. Η απώλεια στύσης μπορεί να οφείλεται οι ορμόνες του, σε κάποιο αρτηριακό πρόβλημα, να αποτελεί παρενέργεια της φαρμακευτικής αγωγής που παίρνει, ή του στρες και των ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Εκεί μιλάμε για ?μηχανικό? πρόβλημα και όχι κάποια κρίση στη σχέση.
6. Είναι αλήθεια πως οι γυναίκες έχουν μικρότερη ερωτική επιθυμία σε σχέση με τα αρσενικά;
Σίγουρα υπάρχουν κάποιες γυναίκες με μειωμένο σεξουαλικό ενδιαφέρον. Από την άλλη υπάρχουν θηλυκά με έντονη σεξουαλικότητα. Ο κοινός αυτός μύθος για την μειωμένη γυναικεία λίμπιντο πηγάζει από το γεγονός πως όταν είσαι άντρας μπορείς να δείχνεις ευκολότερα και άφοβα τη σεξουαλική σου επιθυμία Όταν ένας άντρας είναι υπερσεξουαλικός θεωρείται Δον Ζουάν. Όταν μια γυναίκα έχει αυξημένη λίμπιντο και το δείχνει της κρεμάνε κουδούνια και μόνο ιερόδουλο που δεν την φωνάζουν.
7. Είναι φυσιολογικό που οι γυναίκες χρειάζονται μια ρομαντική ατμόσφαιρα για να διεγερθούν πλήρως;
Φυσικά! Η γυναικεία σεξουαλική επιθυμία δεν είναι τόσο ενστικτώδης όσο η αντρική. Δηλαδή, η γυναικεία λίμπιντο έρχεται σε συνδυασμό και με άλλα στοιχεία, ένα από τα οποία είναι και η ρομαντική ατμόσφαιρα. Βέβαια, για ορισμένες γυναίκες βλέπουν τη σύμβαση αυτή ως περιορισμό της απόλαυσης. Εσύ μπορείς να χρησιμοποιήσεις την επιλεκτικότητα αυτή ως όπλο για να μπλέκεσαι σε ερωτικά μπερδέματα που σε εξιτάρουν απόλυτα και να αποφεύγεις τις χλιαρές καταστάσεις.
8. Αν και διεγείρομαι δεν υπάρχει αρκετή λίπανση. Μήπως αυτό σημαίνει πως είναι όλα στο μυαλό μου και δεν τον επιθυμώ σωματικά;
Όχι πραγματικά. Μπορεί να συμβαίνει αυτό. Φυσιολογικά, όταν μια γυναίκα διεγείρεται παράγει κολπικά υγρά. Βέβαια, κάποιες φορές το μυαλό δεν συνδέεται απόλυτα με τη λίμπιντο. Η κατάσταση αυτή μπορεί να παρομοιαστεί με τα προβλήματα στύσης [που αντιμετωπίζουν οι άντρες. Μπορεί να οφείλεται σε ιατρικά προβλήματα (παρενέργειες φαρμακευτικής αγωγής, διαβήτης, ορμονικές διαταραχές, κατάθλιψη, εμμηνόπαυση, λοχεία, άγχος). Ή μπορεί να οφείλεται στο χαμένο κρίκο της σεξουαλικής αλυσίδας που κάπου χάθηκε ή που μπορεί να μην υπήρχε εξαρχής.
9.Η σεξουαλική επιθυμία είναι ένα συναίσθημα που παράγεται στον εγκέφαλο. Η σεξουαλική απόλαυση είναι η φυσική επίδραση που προκαλείται στο κορμί εξαιτίας της επιθυμίας. Όταν η επικοινωνία μεταξύ των δύο αποτυγχάνει, νιώθεις την επιθυμία αλλά χάνεις την απόλαυση.
10. Υπάρχουν γυναικείες ορμόνες που ελέγχουν τη σεξουαλική όρεξη;
Φυσικά! Μιλάμε για τα οιστρογόνα που εκκρίνει ο οργανισμός πριν την ωορρηξία και έχουν την ικανότητα να αυξάνουν την σεξουαλική διάθεση. Μια γυναίκα μπορεί να βιώσει μεγαλύτερη επιθυμία όταν βρίσκεται στις γόνιμες ημέρες της. Είναι η πρόβλεψη που έκανε η φύση για να βοηθήσει τη γυναίκα να προχωρήσει στο αναπαραγωγικό της έργο. Η ανδρική ορμόνη τεστοστερόνη υπάρχει στο γυναικείο αίμα και βοηθά στον ερεθισμό αλλά την βρίσκουμε σε πολύ μικρές ποσότητες υπό φυσιολογικές συνθήκες.
11. Υπάρχει κάποιο χάπι που να υπόσχεται αύξηση της λίμπιντο;
Όχι, δεν υπάρχει κάποιος καθαρά ιατρικός τρόπος για να αυξήσεις τη σεξουαλική σου διάθεση.
Ωστόσο μπορείς να κάνεις χρήση των αφροδισιακών τροφών και των εφοδίων που σου προσφέρει η φαντασία.
12. Ποιοί άλλοι παράγοντες μπορούν να συντελέσουν στην απώλεια της λίμπιντο;
Τα ιατρικά προβλήματα αλλά και τα πάσης φύσης προβλήματα μέσα στη σχέση μπορούν να οδηγήσουν σε πιθανή απώλεια της λίμπιντο. Γενικά, όσο είσαι ζωντανή θα πρέπει να έχεις μια υγιή σεξουαλική επιθυμία. Δώσε βαρύτητα σε ιδιαίτερα σοβαρά συναισθηματικά προβλήματα (όπως είναι ο φόβος ή η δυσαρέσκεια) που μπορούν να σε κάνουν να χάσεις την επιθυμία σου. Αναρωτήσου αν η ερωτική σου ζωή είναι αυτό που ήθελες ή απλά έχεις βολευτεί και θα πάρεις την απάντηση στο ερώτημα που έθεσες.
Και τα παράξενα της λίμπντο:
Επιστήμονες του βρετανικού πανεπιστημίου του Νιόυκασλ υποστηρίζουν, σε νέα τους έρευνα, ότι η ευχαρίστηση που οι γυναίκες παίρνουν όταν κάνουν έρωτα, συνδέεται και με το μέγεθος του τραπεζικού λογαριασμού του συντρόφου τους! Όσο πλουσιότερος ο σύντροφος, τόσο συχνότερα η γυναίκα έχει οργασμό.


ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Μύθοι και αλήθειες για τη σεξουαλική ζωή

Posted: 21 Mar 2013 04:35 PM PDTΔιαδεδομένες προκαταλήψεις για τη σεξουαλικότητα που διαψεύδονται από τις νεώτερες έρευνες
Οι μύθοι καταδυναστεύουν τη σεξουαλική ζωή μας και συχνά προκαλούν σοβαρά προβλήματα. «Πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν καταγράψει ότι η έλλειψη ενημέρωσης για τα θέματα της σεξουαλικότητας είναι το σημαντικότερο αίτιο για τη δημιουργία και τη διατήρηση μύθων για το σεξ», επισημαίνει η ψυχολόγος υγείας, ειδικευμένη σε θέματα σχέσεων και σεξουαλικών δυσλειτουργιών και επιστημονική συνεργάτις του Κέντρου Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου θεσσαλονίκης Εύη Κυράνα. «Μάλιστα αυτοί οι μύθοι οδηγούν κάποιους ανθρώπους είτε σε αποφυγή σεξουαλικής ζωής είτε σε ενοχές, ακόμη και στην εμφάνιση σεξουαλικών προβλημάτων».


Οι άνδρες είναι πάντα έτοιμοι για σεξ


Πολλοί άνδρες πιστεύουν πως μπροστά σε μια ελκυστική γυναίκα, πρέπει πάντα να είναι σε θέση να έχουν στύση. «Αυτό δεν είναι αλήθεια», λέει η κ. Κυράνα. «Π.χ., μπορεί ο άνδρας να αισθάνεται κόπωση, μπορεί να επιθυμεί να αναπτύξει πρώτα οικειότητα και συναισθηματική σχέση με τη γυναίκα, μπορεί να μην επιθυμεί να απιστήσει, να έχει ενοχές ή να μην του αρέσουν οι συγκυρίες κ.ά.». Επίσης, συμβαίνει συχνά να προκαλείται στύση, αλλά να χάνεται κατά τη διείσδυση ή κατά τη διάρκεια της επαφής, πριν από την ολοκλήρωση. «Πολλά μπορεί να συμβαίνουν: δεν είχε αρκετή επιθυμία, είχε άγχος να εντυπωσιάσει την γυναίκα ή απλώς επέδρασαν τυχαίοι λόγοι», λέει. «Μάλιστα, πρόσφατη μελέτη έδειξε πως οι άνδρες που πιστεύουν ότι "πρέπει" πάντα να είναι έτοιμοι είχαν μεγαλύτερα ποσοστά εμφάνισης προβλημάτων στύσης, συγκριτικά με εκείνους που δεν είχαν αυτή την πεποίθηση».


Η γέννηση παιδιού συμβάλλει στην επιτυχία μιας σχέσης


Μελέτη σε ζευγάρια που απέκτησαν το πρώτο τους παιδί (Μ. Βρετανία, 2000) έδειξε πως 8 μήνες μετά τον ερχομό του παιδιού, 50% ανέφερε πως η σεξουαλική του ζωή είναι «κακή» ή «όχι πολύ καλή» και το ένα στα πέντε ήθελε βοήθεια γι' αυτό. Επίσης, το ποσοστό όσων αξιολόγησαν την ποιότητα της σχέσης τους ως «κακή» ή «όχι πολύ καλή» αυξήθηκε, από 1% πριν από τη γέννα, σε 20% 8 μήνες μετά. «Τα νέα ζευγάρια πρέπει να προστατεύσουν την προσωπική τους σχέση, εξασφαλίζοντας λίγο χρόνο γι' αυτή», συμβουλεύει η κ. Κυράνα. Ακόμη και η προσπάθεια για σύλληψη μπορεί να προκαλέσει σεξουαλικά προβλήματα. Η γυναίκα μπορεί να ενδιαφέρεται για σεξ μόνο τις γόνιμες ημέρες, ενώ ο άνδρας να καλείται να εκτελέσει το καθήκον του συγκεκριμένη ημέρα και ώρα, με πιθανό αποτέλεσμα μια ψυχογενή σεξουαλική δυσλειτουργία.


Η ομοφυλοφιλία οφείλεται στον τρόπο ανατροφής του παιδιού


Η υπόθεση ότι οι μητέρες των ομοφυλοφίλων έχουν ισχυρούς δεσμούς και έντονα προνομιακή συμπεριφορά προς τον γιο τους έχει απασχολήσει από παλιά τους επιστήμονες. «Οι μελέτες δεν επιβεβαίωσαν την υπόθεση αυτή», λέει η. Κυράνα. «Βρήκαν μάλιστα παρόμοιες σχέσεις σε πολλά αγόρια με ετεροφυλοφιλικό προσανατολισμό. Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι ο προσανατολισμός καθορίζεται από γενετικές - βιολογικές παραμέτρους, που όμως δεν έχουν διευκρινιστεί». Σίγουρα πάντως η έλλειψη τεστοστερόνης (η «ανδρική ορμόνη») δεν καθορίζει την ομοφυλοφιλική συμπεριφορά. Έχει αποδειχθεί ότι η τεστοστερόνη σχετίζεται με την επιθυμία αλλά όχι με τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Δηλαδή, χορήγηση τεστοστερόνης σε έναν ομοφυλόφιλο άνδρα θα αυξήσει την επιθυμία του για σεξ με άνδρες.


Το μέγεθος του πέους καθορίζει την απόλαυση της γυναίκας


Σε μελέτη του Πανεπιστημίου του Groningen («European Urology», 2002), 21% των γυναικών που ερωτήθηκαν είπε πως το μήκος του πέος είναι «σημαντικό» και μόνο 1 % απάντησε πως είναι «πάρα πολύ σημαντικό». Το μήκος ήταν λιγότερο σημαντικό από το πάχος και 32% ανέφερε πως το πάχος είναι σημαντικό. Οι διακυμάνσεις στο μήκος του πέους καθορίζονται από πολλούς παράγοντες, κυρίως φυλετικούς. Το μήκος του πέους σε στύση κυμαίνεται από 11 έως 15 εκ. (μέσος όρος για τη λευκή φυλή τα 13 εκ.). Ως παθολογικό μήκος πέους θεωρείται αυτό κάτω από 7 εκ. (το μήκος του κόλπου είναι περίπου 7 εκ.). Πρόκειται για την πάθηση μικροφαλία, που συνήθως συνδέεται με έλλειψη τεστοστερόνης κατά την ανάπτυξη του παιδιού.


Μετά την ηλικία των 60, δεν υπάρχει σεξουαλική ικανοποίηση


Πρόσφατη μελέτη σε μεγάλο δείγμα στον ελληνικό πληθυσμό έδειξε πως 60% των ανδρών και 64% των γυναικών ηλικίας 60-80 ετών είναι ικανοποιημένοι από τη σεξουαλική λειτουργία τους. Μελέτες από τις ΗΠΑ (1999) δείχνουν πως παρότι η σεξουαλική δραστηριότητα μειώνεται με την ηλικία, η σεξουαλική ικανοποίηση παραμένει υψηλή. «Δεν υπάρχει όριο ηλικίας στο σεξ», τονίζει η κ. Κυράνα. «Βέβαια, οι προτεραιότητες αλλάζουν με την πάροδο της ηλικίας καθώς και η διαθεσιμότητα συντρόφου. Οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άνδρες και η απώλεια του συντρόφου φαίνεται ως το πιο κοινό αίτιο διακοπής της σεξουαλικής ζωής. Μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που είχαν έντονη σεξουαλική ζωή ως νέοι, θα διατηρήσουν τη σεξουαλική τους ζωή και στην τρίτη ηλικία».


Ο άνδρας πρέπει να φέρνει την γυναίκα σε οργασμό κάθε που φορά που κάνουν σεξ


«Ο άνδρας μπορεί μέσω σεξουαλικών πρακτικών και της σχέσης του με τη γυναίκα να συμβάλλει στην ευχαρίστηση της, αλλά δεν έχει τον απόλυτο έλεγχο της κατάστασης», λέει η κ. Κυράνα. «Σημαντικό ρόλο στην ευχαρίστηση της γυναίκας έχει και η ίδια, π.χ. πόσο χαλαρή και ξεκούραστη είναι, πόσο γνωρίζει τι της αρέσει και πόσο άνετα νιώθει να το δείξει στον σύντροφο της, αν κάνει σεξουαλικές σκέψεις κ.ά. Κάθε άνθρωπος, ανεξαρτήτως φύλου, επηρεάζει την ατομική του ευχαρίστηση καθώς και του ή της συντρόφου του». Η επίμονη προσπάθεια επίτευξης οργασμού και η επικέντρωση σε αυτόν μπορεί να μειώσει την ευχαρίστηση και των δύο συντρόφων, ακόμα και να καταστρέψει τη σεξουαλική σχέση. Βέβαια, μπορεί να κρύβονται και προβλήματα, με πιο συχνό αυτό της πρόωρης εκσπερμάτισης. Οι περισσότεροι άνδρες φθάνουν σε οργασμό μέσα σε 3-10 λεπτά.


Ο αυνανισμός είναι ανδρική συμπεριφορά


Μία από τις μεγαλύτερες μελέτες (ΗΠΑ, 1994) έδειξε πως άνω του 60% των ανδρών και 40% των γυναικών αυνανίστηκαν τον τελευταίο χρόνο. Όταν το δείγμα περιορίστηκε σε άτομα που συζούσαν και είχαν σταθερή σχέση, τα ποσοστά ήταν ακόμη μεγαλύτερα: 85% των ανδρών και 45% των γυναικών. «Η αυτοϊκανοποίηση είναι φυσιολογική συμπεριφορά», λέει η κ. Κυράνα. «Επίσης, η δοξασία ότι ο αυνανισμός είναι επιβλαβής για την υγεία έχει καταρριφθεί. Φαίνεται ότι οι άνδρες αυνανίζονται συχνότερα στις νεώτερες ηλικίες, ενώ οι γυναίκες μετά την τρίτη δεκαετία».


Η φυσιολογική συχνότητα των σεξουαλικών επαφών είναι δύο φορές την εβδομάδα
«Η επιθυμία για ερωτική συνεύρεση ποικίλλει από άτομο σε άτομο και καθορίζεται από την ερωτική επιθυμία, τον ή τη σύντροφο, αλλά κυρίως από τις συνθήκες της καθημερινότητας», εξηγεί η κ. Κυράνα. «Ας αναλογιστούμε τη σεξουαλική μας ζωή την περίοδο των διακοπών και θα καταλάβουμε. Δεν υπάρχει κανόνας, πολύ δε περισσότερο "φυσιολογικό"». Επίσης, πολλές φορές υπάρχουν διαφορές στη συχνότητα επιθυμίας σεξ στα δύο μέλη ενός ζευγαριού. «Αυτό μπορεί να φέρει κάποια δυσκολία στο ζευγάρι, αλλά σημασία έχει να μπορεί να ευχαριστιέται το σεξ. Για τη συχνότητα, ας βρίσκουν μια λύση που ικανοποιεί και τους δύο»


Τα σεξουαλικά προβλήματα εμφανίζονται πιο συχνά στις γυναίκες


Τα σύγχρονα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν ότι τα σεξουαλικά προβλήματα είναι πιο συχνά στις γυναίκες από ό,τι στους άνδρες. Απλώς, στον άνδρα τα σεξουαλικά προβλήματα (π.χ., αδυναμία στύσης ή πρόωρη εκσπερμάτιση) δεν κρύβονται εύκολα. Ανεξαρτήτως ηλικίας, 40%-50% των γυναικών, σε σχέση με 20%-30% των ανδρών, αντιμετωπίζουν τουλάχιστον μία έντονη σεξουαλική δυσλειτουργία.


Οι άνδρες έλκονται από την όμορφη εξωτερική εμφάνιση, ενώ οι γυναίκες από τις οικονομικές δυνατότητες


Σειρά μελετών σε 37 χώρες του κόσμου έδειξε πως η ελκυστική εξωτερική εμφάνιση είναι σημαντική και για τα δύο φύλα, αλλά οι άνδρες τη θεωρούν σημαντικότερη από ό,τι οι γυναίκες. Επίσης, έχει βρεθεί ότι τα σωματικά χαρακτηριστικά που έλκουν είναι κοινά για όλους τους λαούς: για τους άνδρες, γυναικεία χαρακτηριστικά που συμβολίζουν καλή υγεία και ικανότητα αναπαραγωγής (π.χ. φαρδιά λεκάνη) και για τις γυναίκες ανδρικά χαρακτηριστικά που συμβολίζουν αρρενωπότητα και δύναμη (π.χ. γωνίες προσώπου). Όσον αφορά τις οικονομικές δυνατότητες του ή της συντρόφου, η ίδια σειρά μελετών έδειξε ότι θεωρούνται περισσότερο σημαντικές για τις γυναίκες από ό,τι για τους άνδρες. Αυτό συνδέεται με την επιθυμία της γυναίκας να εξασφαλίσει την επιβίωση των παιδιών της.

Μαίρη Κατσανοπούλου 


ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

ΕΑΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ - ΕΝΑΡΞΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΘΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ - ΜΙΚΡΑ ΕΝ ΑΓΡΑΙΣ ΜΥΣΤΗΡΙΑ

Posted: 21 Mar 2013 04:25 PM PDT

                                       

Καθώς σε λίγες ώρες μπαίνουμε στην Εαρινή Ισημερία να θυμηθούμε ότι η Εαρινή Ισημερία, που ταυτίζεται με την έναρξη του ζωδίου του Κριού, σηματοδοτεί την έναρξη της κυριαρχίας της θεάς Αθηνάς και την τέλεση των Μικρών εν Αγραις Μυστηριών.

"Και γαρ των ζωδίων ο Κριός ανείται της θεώ" μας τονίζει ο Πρόκλος,

στον δε Κρίο, όπως και σε κάποια άλλα σημεία μυστηριακά υπάρχει κλήρος της θεάς Αθηνάς.
"και γαρ εκεί κλήρος τις ανήπλωται της θεού ταύτης, είτε ο περί τον Κριόν τόπος..."

Και αυτό γιατί : "Οτι γενέσεως ο Κριός αρχή και ότι ταχυκίνητος εστίν, ως περί τον ισημερινόν κατηστερισμένος"


Αυτή την εποχή ετελούντο και τα Μικρά εν Άγραις Μυστήρια, όπως μας λέει ο Ιουλιανός :

"Πάντως οι Αθηναίοι τελούσαν δύο μυστήρια προς τιμήν της Δήμητρας, τα Μικρά Μυστήρια, όπως τα έλεγαν, όταν ο Ηλιος βρίσκεται στο σημείο του Κριού και ταΜεγάλα Μυστήρια, όταν μπαίνει στον Ζυγό, για τους λόγους που ανέφερα"

Σε ένα άκρως μυητικό κείμενο ο Μέγας Ιουλιανός μας περιγράφει λίγο από τηνμεταφυσική ερμηνεία της εαρινής ισημερίας :

<< Να όμως κάτι που μπορεί να μας φανεί παράξενο.

Υπάρχουν δυο ισημερίες. αποδίδουν όμως μεγαλύτερη σημασία σε εκείνη που αντιστοιχεί με τον αστερισμό του Κριού, παρά στην άλλη του Ζυγού.

Η αιτία εξηγείται εύκολα. επειδή ο ήλιος, ακριβώς μετά την ισημερία, αρχίζει να έρχεται κοντύτερα σ'εμάς, τότε νομίζω που η ημέρα μεγαλώνει, η εποχή είναι η καταλληλότερη για τις τελετές.

Γιατί εκτός από το γεγονός ότι το φως ακολουθεί, καθώς λένε τους θεούς, πρέπει να παραδεχτούμς πως η ελκτική δύναμη των ακτίνων του Ηλίου έχει κάποια σχέση με την γενετήσια ορμή.

Ας το εξετάσουμε όμως προσεκτικότερα. Ο ήλιος έλκει τα πάντα έξω από την γη, τα φέρνει κοντά του και με την ζωογόνο φλόγα και την αξιοθαύμαστη θερμότητα του τα κάνει και βλαστάνουν.

Διαιρεί νομίζω τα σώματα μέχρι το τελευταίο τους μόριο κι αλαφρώνει όσα από φυσικού τους γέρνουν προς τα κάτω. Τούτα τα γεγονότα αποδεικνύουν τις αόρατες δυνάμεις του.

Πραγματικά αυτός που επιτελεί τέτοιο θαυμάσιο πράγμα μέσα στα σώματα με την σωματική του θερμότητα, δεν μπορεί άραγε να ανυψώνει τις ευτυχισμένες ψυχές χάρη στην αόρατη σύσταση του, την απόλυτα άυλη, θεία και αγνή, που βρίσκεται στις ακτίνες του ;

Επομένως αφού το φως έχει άμεση σχέση με τους θεούς και με κάθε τι που τείνει προς την ανύψωση, και αφού απλώνεται στον δικό μας κόσμο κάνοντας την μέρα μεγαλύτερη από την νύχτα, όταν ο βασιλιάς Ηλιος πλησιάζει προς τον Κριό, αποδεικνύεται πως και η αρετή που κι αυτή έλκεται από τις ακτίνες του θεού, οφείλεται στην ορατή και ταυτόχρονα αόρατη ενέργεια του.

Τούτη η ενέργεια είναι που ανύψωσε το πλήθος των ψυχών, που ακολούθησαν την φωτεινότερη από τις αισθήσεις, εκείνη που κλείνει μέσα της περισσότερο ήλιο.

Η αίσθηση της όρασης δεν είναι μόνο πολύτιμη και χρήσιμη στην ζωή, αλλά και ωςοδηγό προς την φιλοσοφία την ύμνησε ο θεϊκός Πλάτων.

Αν έλεγα λοιπόν τώρα κάποια λέξη από την απόρρητη μυσταγωγία για την οποία μίλησε ο εμπνευσμένος Χαλδαίος, σχετικά με τον Ηλιο που έχει τις επτά ακτίνες, θα έλεγα πράγματα άγνωστα, τελείως άγνωστα στους αμύητους αλλά πολύ γνωστά στους επιτυχημένους θεουργούς. Γι'αυτό και δεν θα πω τίποτα τώρα.>>
Ιουλιανός - Εις την μητέραν των θεών 172

ΕΥΧΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΙ ΤΗι ΕΟΡΤΗι ΤΗΣ ΕΑΡΙΝΗΣ ΙΣΗΜΕΡΙΑΣ

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

22/3/13: ΜΗΠΩΣ Η 33η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΩΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΩΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΚΡΥΒΕΙ ΜΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ;

Posted: 21 Mar 2013 04:19 PM PDT21 Μαρτίου 2013

Οι «Κατευθυντήριοι Λίθοι της Γεωργίας» (στα Αγγλικά Georgia Guidestones) είναι ένα τεράστιο κατασκεύασμα από γρανίτη, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή του λόφου Elbert County, στην Γεωργία των ΗΠΑ.
Είναι ένα μήνυμα αποτελούμενο από δέκα οδηγίες, οι οποίες είναι χαραγμένες σε οκτώ σύγχρονες γλώσσες, ενώ ένα μικρότερο μήνυμα είναι επίσης χαραγμένο στην κορυφή της κατασκευής, σε τέσσερα αρχαία συστήματα γραφής: Βαβυλωνιακά, Αρχαία Ελληνικά, Σανσκριτικά και Αιγυπτιακά Ιερογλυφικά.
Το κατασκεύασμα έχει σχεδόν είκοσι μέτρα ύψος και είναι κατασκευασμένο από έξι πλάκες γρανίτη, που ζυγίζουν πάνω από 100 τόνους συνολικά. Μία πλάκα βρίσκεται στο κέντρο, με τις άλλες τέσσερις διατεταγμένες γύρω απ' αυτήν. Στην κορυφή βρίσκεται η έκτη πλάκα, ως κορωνίδα του κατασκευάσματος. Το μήνυμα το οποία είναι χαραγμένο στους «Κατευθυντήριους Λίθους της Γεωργίας»σχετίζεται με τέσσερις σημαντικούς τομείς:
1. Τη διακυβέρνηση και την εγκαθίδρυση μιας παγκόσμιας κυβέρνησης.
2. Τον πληθυσμό και τον έλεγχο της αναπαραγωγής.
3. Το περιβάλλον και τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση.
4. Την πνευματικότητα.

Στις 22 Μαρτίου, 2013 είναι η 33η επέτειος της δημιουργίας των ταφόπλακων της Γεωργίας, οι οποίες σε κάποιο σημείο γράφουν: "Διατηρήστε την ανθρωπότητα κάτω από 500.000.000, σε συνεχή ισορροπία με τη φύση". πράγμα το οποίο σημαίνει ότι περίπου το 90% του πληθυσμού θα πρέπει να πεθάνειΜήπως η συγκεκριμένη ημερομηνία 22/3/13 κρύβει μια σημαντική τρομοκρατική επίθεση, η ενα σημαντικό γεγονός που έχει προγραμματιστεί για να τιμηθεί αυτή η 33η επέτειο;  

2+2+3=1+3 = 11

11+11+11 = 33

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Οι Θεοί Των Σεισμών Στην Αρχαία Ελληνική Μυθολογία

Posted: 21 Mar 2013 02:36 PM PDTΟι Θεοί των Σεισμών
Οι ρίζες του Αρχαιοελληνικού Πολιτισμού συνδέονται με τις συνέπειες των κλιματικών αλλαγών. Η ελληνική μυθολογία δεν είναι παρά ένα περίβλημα που κρύβει τους θησαυρούς μιας μυστηριακής θρησκείας όπου οι πρώτοι φιλόσοφοι έκρυψαν τη γνώση τους των μεγάλων νόμων του φυσικού κόσμου.
Μεγάλο τμήμα της Ελληνικής Μυθολογίας ταυτίζεται με την γεωλογική εξέλιξη του Ελλαδικού χώρου, με αποτέλεσμα να έχει και μία φυσικογεωλογική ή γεωμυθολογική διάσταση.
Πολυετής ερευνητική δραστηριότητα έχει δείξει ότι η Θεογονία του Ησιόδου, τα έργα του Ομήρου και των άλλων συγγραφέων, αντιπροσωπεύουν την φυσικο-γεωλογική εξέλιξη του Αιγαιακού και Περι-Αιγαιακού χώρου για το χρονικό διάστημα μεταξύ 18.000 και 6.000 χρόνια πριν από σήμερα κυρίως.
Η μυθολογία δεν ήταν παρά το πραγματικό κεφάλαιο της ιστορίας της Ελλάδας.
Η παρουσία της Γης σαν πρωτογενές στοιχείο-ύλη και θεότητα εμφανίζεται στις τρεις βασικές πηγές της Ελληνικής μυθολογίας (Χθόνια, Ησίοδος, Ορφική). Στις άλλες μυθολογίες-θρησκείες, που επηρέασαν τον λεγόμενο ευρωπαϊκό πολιτισμό, η παρουσία της Γης (στοιχείο και θεότητα) είναι διαφορετική και όχι πρωταρχική (Γερμανοσκαδιναβική: Ελλα, Βίβλος, Κοράνι). Μπορούμε να θεωρήσουμε την "Χθόνια" θεογονία-κοσμογονία σαν την ποιο αρχαϊκή, ως προς τα αναφερόμενα πρόσωπα (θεότητα) και στοιχεία που εν τούτοις συμπλέκονται με την εξέλιξη άλλων θεογονιών. Σύμφωνα, λοιπόν, με την χθόνια παράδοση, εν αρχή υπήρχε η Μητέρα-Γη, υποχθόνια προσωπικότητα που κυριαρχούσε στους Δελφούς.
Στις περισσότερες περιπτώσεις μαχών, η Μεγάλη Μητέρα Γαία παίζει ένα διαχρονικό και συνήθως κυρίαρχο ρόλο, πάντα πίσω από τα δρώμενα. Περιγράφεται από ορισμένους ως εμπαθής και σκανδαλοποιός επειδή προτρέπει τους Τιτάνες να επιτεθούν κατά του συζύγου της με τη γνωστή επίθεση του γιου τους Κρόνου εναντίον του πατέρα του Ουρανού. Ύστερα, γεννάει τους Γίγαντες που τους εξωθεί εναντίον του εγγονού της, Δία. Κατά την Τιτανομαχία, οι Γίγαντες με την προτροπή και πάλι της Γαίας, τίθενται στο πλευρό του Δία.
Από το γάμο του Ουρανού με τη Γη γεννήθηκαν οι τερατόμορφοι Γίγαντες που είχαν ανθρώπινο κορμί και φιδίσια πόδια. Βασιλιά είχαν τον Ευρυμέδοντα, που τους ξεσήκωσε και τους παρέσυρε σε άγριο πόλεμο κατά των Θεών. Ήθελαν να τους εξοντώσουν και να γίνουν αυτοί κυρίαρχοι της πλάσης, του ουρανού και της γης, να καθίσουν και να στήσουν αυτοί το βασίλειό τους στον Όλυμπο. Κι επειδή ήταν όλοι τους, οι Γίγαντες, άγριοι πολεμιστές, ο πόλεμος που άναψε ανάμεσα σ' αυτούς και τους Θεούς, ήταν εξίσου άγριος και τρομερός. Λένε, πως ολόκληρα βουνά ξερίζωναν και τα πετούσαν στους Θεούς, ενάντια στα θεϊκά παλάτια.
Ο Δίας, νικητής κατά των Τιτάνων χρειάστηκε να αγωνιστεί σκληρά, για να εξασφαλίσει τον Ολύμπιο θρόνο. Ομόφωνα οι αρχαίοι συγγραφείς τοποθετούν το πεδίο της μάχης των Γιγάντων και των θεών στο δυτικό τμήμα της Χαλκιδικής. Εκεί, σε μακρινή απόσταση από τον Όλυμπο, βρισκόταν το πεδίο της Φλέγρας, δηλαδή τόπος της φωτιάς , μια περιοχή άγρια. Πρόκειται για τη σημερινή Κασσάνδρα της Χαλκιδικής.
Στην πρώτη γραμμή του στρατοπέδου των θεών ήταν ο Δίας και η Αθηνά. Επεμβαίνουν όμως και άλλες θεότητες: η Ήρα, ο Απόλλωνας, ο Ήφαιστος, η Άρτεμη, ο Ποσειδώνας, η Αφροδίτη, η Εκάτη αλλά και οι Μοίρες. Και κάθε ένας από τους θεούς και κάθε μια απ' τις θεές ερχόταν σε συμπλοκή με έναν ή περισσότερους Γίγαντες. Οι γνωστότεροι Γίγαντες ήταν: ο Πορφυρίων, ο Αλκυονεύς, ο Εγκέλαδος, ο Εφιάλτης, ο Εύρυτος, ο Κλυτίος, ο Πολυβότης, ο Πάλλας, ο Ιππόλυτος, ο Γρατίων, ο Άγριος και ο Θόων.
Όπως και στην Τιτανομαχία, έτσι και στην Γιγαντομαχία, ο Δίας αναγκάστηκε να επικαλεστεί τη βοήθεια και άλλων δυνάμεων. Και κάλεσε έναν θνητό αυτή τη φορά τον Ηρακλή -που καμιά φορά τον συνοδεύει και ο Διόνυσος. Από το μέρος της πάλι η Γη, για να βοηθήσει τα παιδιά της, τους Γίγαντες, σκέφτεται να τους δώσει να φάνε το μαγικό χορτάρι, που χαρίζει την αθανασία. Σαν το έμαθε όμως ο Δίας, απαγορεύει στον Ήλιο και στη Σελήνη και στην Ηώ να παρουσιαστούν και μέσα στο σκοτάδι ξεριζώνει το θαυματουργό χορτάρι. Η τύχη των Γιγάντων κρίθηκε. Μάταια θα προσπαθήσουν να αναρριχηθούν στον Όλυμπο, σωριάζοντας το ένα πάνω στο άλλο τα γειτονικά βουνά. Ανώφελα τα κατορθώματα τους.
Διαφορετικού χαρακτήρα ήταν η συμμετοχή της Αθηνάς στη μάχη. Για να καταβάλει η Αθηνά το Γίγαντα Εγκέλαδο, ο οποίος ήταν γιος του Ταρτάρου και της Γης αναγκάστηκε να τον καταπλακώσει με την νήσο Σικελία ή το όρος Αίτνα. Το αποτέλεσμα είναι πλέον ο Εγκέλαδος να αναστενάζει μέσα στο τάφο του, προκαλώντας εκρήξεις ηφαιστείων και σεισμούς. Η λέξη Εγκέλαδος προέρχεται από τη σύντμηση των λέξεων (έγκειμαι + λας) και υποδηλώνει τον εγκατεστημένο στα πετρώματα, στο στερεό φλοιό της Γης.
Σύμφωνα με άλλο μύθο, ο Εγκέλαδος καταπλακώθηκε από βράχο που πέταξαν εναντίον του οι Θεοί του Ολύμπου. Έτσι, ο «Εγκέλαδος-Σεισμός» γίγαντας, είναι θαμμένος στην Κασσάνδρα, αλλά μη έχοντας πεθάνει, από καιρό σε καιρό προσπαθεί να ελευθερωθεί από το βράχο που τον έχει καταπλακώσει και οι προσπάθειές του αποτελούν το φαινόμενο του σεισμού. Οι μύθοι αυτοί υπονοούν την προσπάθεια που καταβλήθηκε για να ερμηνευτούν, από τα πολύ παλιά χρόνια, οι ιδιορρυθμίες αυτού του χώρου, καθώς η Κασσάνδρα βυθισμένη στο κέντρο της χερσονήσου είναι πνιγμένη από τον ατμό του καυτού θειαφιού που πηγάζει από την Αγία Παρασκευή.
Σύμφωνα με άλλες εκδοχές του μύθου φονεύθηκε από τον κεραυνό του Δία, σύμφωνα με μια δεύτερη από τον ακόλουθο του Διονύσου τον Σειλινό αλλά η επικρατέστερη αναφέρει είναι ότι δολο-φονήθηκε από την Αθηνά, η οποία έριξε εναντίον του τη Σικελία με το οποίο και τον καταπλάκωσε. Ο Παυσανίας αναφέρει και άλλη εκδοχή κατά την οποία η Αθηνά φόνευσε τον Εγκέλαδο ρίχνοντας επάνω του το τέθριππο άρμα της.
Η εκδοχή αυτή υπήρξε από τα πιο προσφιλή θέματα πολλών καλλιτεχνών της αρχαιότητας, αποθανατίζοντας αυτή σε πλείστες μετώπες αρχαίων ναών όπως στον Παρθενώνα και στο ναό του Απόλλωνα στους Δελφούς. Τέτοιες παραστάσεις του αγώνα μεταξύ της Αθηνάς και του Εγκέλαδου βρίσκονται σε πολλά αγγεία καθώς επίσης κοσμούταν και ο πέπλος της Αθηνάς στα Παναθήναια. Μετά τη νίκη του Δία κατά των Γιγάντων ο Δίας είχε να αντιμετωπίσει ακόμα έναν, τελευταίο εχθρό, τον Τυφωέα. Ο οποίος γεννήθηκε από την ένωση της Γαίας με τον Τάρταρο. Κι ήταν το τελευταίο παιδί της Γης, κατά τον Ησίοδο. Ο Τυφών κήρυξε τον πόλεμο εναντίον του Δία, ερεθιζόμενος από την μητέρα του Γαία.
Ανατράφηκε σε σπήλαιο της Κιλικίας, που ονομάζεται Τυφώνειον Άνδρον. Ο Απολλόδωρος ο Αθηναίος μας λέει πως ο Τυφώνας ήταν κάτι ανάμεσα σε άνθρωπο και σε άγριο ζώο. Ξεπερνούσε όλα τα άλλα παιδιά της Γης σε μέγεθος και δύναμη. Ήταν ένα αγριότατο θηρίο που έστρεψε εναντίον του Δία και του Ουρανού. Επιτιθέμενος, έριχνε αναμμένες πέτρες προς τον ουρανό, ενώ συγχρόνως με μεγάλη βουή και συριγμόν και «…πνέων πυρ ως ζάλην και τρικυμίαν εκ του στόματος αυτού…».
Ήταν μεγαλύτερος από όλα τα βουνά και συχνά το κεφάλι του χτυπούσε στα αστέρια. Όταν τέντωνε τα χέρια του, το ένα έφτανε στην Ανατολή και το άλλο ακουμπούσε στη Δύση και αντί για δάχτυλα είχε εκατό κεφάλια δρακόντων. Από τη μέση και κάτω τον περιέβαλλαν οχιές. Το σώμα του ήταν φτερωτό και το τρίχωμά του άγριο στα μαλλιά και στα γένια και τα μάτια του πετούσαν φωτιές.
Όταν οι θεοί είδαν το ον αυτό να επιτίθεται στον ουρανό, τρομοκρατήθηκαν και δεν δέχτηκαν τη μάχη. Άφησαν τον Ουρανό έρημο και αφύλακτο και έφυγαν τρέχοντας μέχρι την Αίγυπτο και κρύφτηκαν μέσα στην έρημο, όπου μεταμορφώθηκαν σε ζώα. Ο Απόλλωνας έγινε γεράκι, ο Ερμής ίβις, ο 'Αρης πολύ λεπιδωτό ψάρι, ο Διόνυσος τράγος, ο Ηρακλής ελάφι, ο Ήφαιστος βόδι, η Αφροδίτη έπεσε στον Ευφράτη και έγινε ψάρι Μόνο η Αθηνά και ο Δίας αντιστάθηκαν στο θηρίο.
Ο Δίας του έριξε από μακριά κεραυνο-βόλα βέλη και, όταν ήρθαν στα χέρια, τον χτύπησε με το ατσάλινο δρεπάνι που η Γη είχε βάλει στο χέρι του Κρόνου για να χτυπήσει τον Ουρανό. Η πάλη έγινε στο βουνό Κάσιο, στα σύνορα της Αιγύπτου και της Πετραίας Αραβίας. Ο Τυφώνας, που ήταν απλώς πληγωμένος, κατάφερε να υπερισχύσει και απέσπασε το δρεπάνι του θεού.
Έκοψε τους τένοντες των χεριών και των ποδιών του Δία, φορτώθηκε τον ανίσχυρο θεό στους ώμους του και τον μετέφερε μέχρι την Κιλικία, όπου τον έκλεισε σε μια σπηλιά, το «Κωρύκιο άντρο». Εκτός από αυτό έκρυψε τους τένοντες και τους μυς του Δία σε ένα δέρμα αρκούδας και τα έδωσε στη δράκαινα Δελφύνη να τα φυλάει.
Ο Ερμής και ο Πάνας -μερικοί λένε ο Κάδμος- έκλεψαν τους τένοντες και τους ξανατοποθέτησαν στο σώμα του Δία. Αυτός ξαναβρήκε αμέσως τη δύναμή του και, ανεβαίνοντας στον ουρανό πάνω σε άρμα που το έσερναν φτερωτά άλογα, βάλθηκε να κεραυνοβολεί το θηρίο.
Ο Τυφώνας τράπηκε σε φυγή και, με την ελπίδα να αυξήσει τις δυνάμεις του, θέλησε να δοκιμάσει τους μαγικούς καρπούς που φύτρωναν στο όρος Νύσα. Αυτή ήταν τουλάχιστο η υπόσχεση που του είχαν δώσει οι Μοίρες, για να τον ελκύσουν. Ο Δίας τον πρόλαβε εκεί και η καταδίωξη συνεχίστηκε.
Στη Θράκη ο Τυφώνας εκσφενδόνισε εναντίον του Δία βουνά, αλλά αυτός τα έκαμε με χτυπήματα κεραυνού να πέφτουν επάνω στο θηρίο. Έτσι το βουνό Αίμος όφειλε το όνομά του στο αίμα που κύλησε από μια από τις πληγές του. Οριστικά αποθαρρημένος ο Τυφώνας τράπηκε σε φυγή και, καθώς διέσχιζε τη θάλασσα της Σικελίας, ο Δίας έριξε πάνω του το βουνό Αίτνα, που τον συνέτριψε. Οι φλόγες που βγαίνουν από την Αίτνα είναι ή αυτές που ξερνά το τέρας ή τα υπολείμματα των κεραυνών, με τους οποίους το σκότωσε ο Δίας.
Υπάρχουν ωστόσο παραλλαγές που συνδέουν τον Τυφώνα με την Ήρα και τον Κρόνο. Η Γαία, δυσαρεστημένη από την ήττα των Γιγάντων, διέβαλε τον Δία στην Ήρα και εκείνη πήγε να ζητήσει από τον Κρόνο ένα μέσο να εκδικηθεί. Ο Κρόνος της παρέδωσε δύο αυγά διαποτισμένα από το σπέρμα του. Αν τα έθαβε, από αυτά τα αυγά θα γεννιόταν ένας δαίμονας ικανός να εκθρονίσει τον Δία. Ο δαίμονας αυτός ήταν ο Τυφώνας.
Σύμφωνα με άλλη μυθική παράδοση, ο Τυφώνας ήταν γιος της Ήρας, που τον είχε γεννήσει μόνη της, χωρίς τη βοήθεια κανενός αρσενικού στοιχείου, όπως είχε κάμει με τον Ήφαιστο. Η Ήρα έδωσε τον τερατώδη γιο της, για να τον μεγαλώσει, σε έναν δράκοντα, το φίδι Πύθωνας που ζούσε στους Δελφούς.
Ο Τυφώνας ετυμολογικά έχει σχέση με τον τύφο και την τούφα, δηλαδή το φούσκωμα και έχει σχέση όχι μόνο με τον κυκλώνα αλλά τη γενικότερη ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα μαζί με την ηφαιστειακή και σεισμική δραστηριότητα. Ο Τυφώνας ταυτίζεται σε ορισμένα σημεία του μύθου με τον Εγκέλαδο και σχετίζεται με το πιο εντυπωσιακό και βίαιο από τα έκτακτα και φυσικά μετεωρολογικά φαινόμενα, τα πέρα από το μέτρο της καθημερινής εμπειρίας.
Και ο Τυφώνας και ο Εγκέλαδος εμφανίζονται να έχουν παιδιά τις Γοργόνες, τη Σφίγγα, τη Λερναία Ύδρα, το Γηρυόνη, τον Κέρβερο και άλλα μυθικά «τέρατα» (συμβολίζουν διάφορα γεωλογικά φαινόμενα) που απέκτησαν με την Έχιδνα. Κατά τον Όμηρο ο Τυφών βρίσκεται αλυσοδεμένος στη χώρα των Αρίμων δηλαδή στη Κιλικία και Φρυγία, ενώ κατά τον Πίνδαρο βρίσκεται θαμμένος στα έγκατα της Αίτνας στη Σικελία, όπως ο Εγκέλαδος.
Στην αφήγηση της μάχης ανάμεσα στον Τυφώνα και το Δία στην περιγραφή αυτής της τρομερής αναστάτωσης της φύσης, αυτής της θύελλας φωτιάς που ξεχύνεται ανάμεσα στον ουρανό και τη γη και που ανακατώνει όλα τα στοιχεία σε ένα ακαταμέτρητο χάος είναι δύσκολο να μην αναγνωρίσει κανείς τα φαινόμενα μιας ηφαιστειακής έκρηξης.
Αυτή η πιθανότητα επιβεβαιώνεται από την περιγραφή που κάνει ο Πίνδαρος της έκρηξης της Αίτνας και που αποδίδει τα ολέθρια αποτελέσματά της στην ενέργεια του Τυφώνα. Τα ηφαίστεια των Κυκλάδων, αρκούσαν να προσφέρουν στον ποιητή όλα τα στοιχεία αυτής της κοσμογονικής περιγραφής. Τα φαινόμενα αυτά ήταν η συνηθισμένη και συχνή κατάσταση της φύσης πριν από το Δία, δηλαδή στις περιόδους τις πιο παλιές του κόσμου.
Η φυσιοκρατική ερμηνεία του μύθου των Γιγάντων, ως χθόνιων θεοτήτων, που προκαλούν σεισμούς και αναστατώσεις της γης, διατυπώθηκε στην αρχαιότητα και με αυτόν τον τρόπο δημιουρ-γήθηκαν τα σχετικά ονόματα:Ερυσίχθων, Χθονόφυλος . Στην Ελληνική Μυθολογία όμως δύο τουλάχιστον θεοί διακρίνονται για τις ίδιες φυσικές δυνάμεις αλλά προέρχονται από διαφορετικές γενιές όπως ο Εγκέλαδος και ο Ποσειδών.
Σύμφωνα με άλλη θεωρία ο πανίσχυρος θεός Ποσειδών και όχι ο γίγαντας Εγκέλαδος ήταν για τους Έλληνες ο θεός των γεωλογικών φαινομένων. Αυτός εξουσίαζε τα έγκατα της γης, όπως δείχνουν οι ονομασίες του Γαίης κινητήρ, Γαιήοχος, Μοχλευτήρ, Σεισίχθων, Δαμασίχθων, Ενοσίγαιος αλλά και το ίδιο το όνομά του, που έχει ερμηνευθεί και ως σύζυγος-κυρίαρχος της γης (πόσις της δᾶς). Ο Σοφοκλής τον ονομάζει γης τε και αλμυράς θαλάσσης άγριον μοχλευτήν.
Όταν βαδίζει κάνει τα βουνά να τρέμουν, όταν ταρακουνά τη γη προκαλεί στον Άδη τρόμο, μήπως ανοίξει η γη και φανεί ο Κάτω Κόσμος. Ο Πωσειδώνας λατρεύεται ως Εδραίος, Ασφάλειος, Θεμελιούχος, Τειχοποιός και οι άνθρωποι επικαλούνται την προστασία του για τη σταθερότητα του εδάφους και την ασφάλεια των κτισμάτων. Κλείνει ο ίδιος τις πύλες του Κάτω Κόσμου και κρατεί φυλακισμένους στα Τάρταρα τους Τιτάνες, θεμελιώνει και χτίζει τα τείχη της Τροίας και γκρεμίζει το τείχος που ύψωσαν οι Έλληνες απέναντί της κατά την πολιορκία της.
Αυτός, σείοντας τη γη, απέσπασε τμήματα από τις ξηρές και δημιούργησε νησιά, όπως π.χ. όταν, για να εξουδετερώσει τον γίγαντα Πολυβώτη στον αγώνα των θεών εναντίον των γιγάντων, έκοψε με την τρίαινά του τμήμα από την Κω και μ' αυτό τον καταπλάκωσε, δημιουργώντας τη Νίσυρο. Στη Θεσσαλία διέρρηξε με την τρίαινα τα βουνά, ώστε να βρουν διέξοδο τα νερά που λίμναζαν εκεί, σχηματίζοντας τα Τέμπη. Σεισμός κατά την παράδοση έκανε τη Σικελία «αναρραγήναι» από το άκρο της ιταλικής χερσονήσου.
Στις περιοχές που πλήττονταν από σεισμούς κυριαρχούσε η λατρεία του Ποσειδώνος. Το ιερό των Δελφών ανήκε αρχικά στο χθόνιο Ποσειδώνα και στην πάρεδρό του Γαία. Στην αγορά της Σπάρτης υπήρχε άγαλμα του Ποσειδώνος Ασφαλείου. Κοιτίδα της λατρείας του στα ιστορικά χρόνια, ως χθόνιας και όχι θαλάσσιας θεότητας, είναι η Πελοπόννησος, την οποία οι ιστορικοί Εφορος και Διόδωρος ονομάζουν οικητήριον Ποσειδώνος και ιεράν Ποσειδώνος. Οι Θεσσαλοί τιμούσαν τον Ποσειδώνα ως γαιήοχο και γαιοσείστη.
Σύμφωνα με την παράδοση αυτός άνοιξε τον αυλώνα των Τεμπών ανάμεσα στον Όλυμπο και την Όσσα για να βρει στη θάλασσα διέξοδο ο Πηνειός. Ήταν διαδεδομένη ,λοιπόν, στη θεσσαλική ενδοχώρα η λατρεία του χθόνιου Ποσειδώνα που εκεί είχε το προσωνύμιο Πετραίος. Αλλά και η Βοιωτία χαρακτηρίζεται από ιερά του Ποσειδώνος, με ονομαστό ιερό του στην Ογχηστό και με άλλα ιερά στην Ελικώνα. Άποικοι μετέφεραν τη λατρεία του ελικώνιου Απόλλωνα στην Ιωνία. Ενδεικτική του κυρίαρχου χθόνιου χαρακτήρα του Ποσειδώνος στην Πελοπόννησο είναι η έντονη λατρεία του στις αρκαδικές πόλεις, μολονότι η αρχαία Αρκαδία δεν είχε θάλασσα.
Σε ό,τι αφορά τις έριδες μεταξύ των θεών υπάρχουν διάφορες ερμηνείες και προσεγγίσεις της Ελληνικής Μυθολογίας, κυρίως για την Τιτανομαχία και τη Γιγαντομαχία. Συνήθως συμβολική, θρησκευτική, μεταφυσική. Είναι δυνατόν, όμως, να επιτευχθεί μια νέα προσέγγιση της Ελληνικής Μυ-θολογίας. Από την εμπειρία ενός γεωλόγου ο κύριος παράγων θα πρέπει να είναι το φυσικο-γεωλογικό καθεστώς και οι μεταβολές του στον Σαρωνικό Κόλπο, το Αιγαίο και τον Περι-Αιγαιακό χώρο.
Αντιπαρα-θέσεις και έριδες παρατηρούνται όταν μία Νέα Φυσικογεωλογική Τάξη πραγμάτων αντικαθιστά μια παλαιότερη. Κατά τη μυθολογική περίοδο σημαντικότατοι σεισμοί και κατακόρυφες μετατοπίσεις ηφαιστειότητα, μεγάλες κατολισθήσεις, απότομες καταβυθίσεις παράκτιων περιοχών θα πρέπει να είχαν λάβει χώρα.
Της Βασιλικής Παπαπέτρου για το Tourportal Press


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Εαρινή Ισημερία - Η Πρώτη Μέρα Της Άνοιξης

Posted: 21 Mar 2013 02:30 PM PDT


Εαρινή Ισημερία
Κατά τους αρχαίους Έλληνες, αυτή είναι η ώρα επιστροφής της Περσεφόνης από τον Άδη στη Γη και τη μητέρα της, τη Δήμητρα. Αυτή είναι η αρχή της Άνοιξης. Στην αστρονομία, ισημερία ονομάζεται η μέρα κατά την οποία έχουμε χρονικά ίση μέρα και ίση νύχτα. Το φαινόμενο αυτό οφείλεται στον αέναο «χορό» της Γης γύρω από τον εαυτό της και τον Ήλιο.
Επειδή ο άξονας περιστροφής της Γης δεν είναι κάθετος στο επίπεδο περιφοράς της, η διάρκεια τόσο της μέρας όσο και της νύχτας μεγαλώνει ή αντίθετα μικραίνει. Ωστόσο, δύο φορές τον χρόνο, μία ως αρχή της Άνοιξης και μία ως αρχή του Φθινοπώρου, η Γη παίρνει τέτοια θέση που οι ακτίνες του Ήλιου πέφτουν κάθετα στον ισημερινό, εξισώνοντας ακριβώς τη μέρα και τη νύχτα.

Από το εαρινό ισημερινό σημείο και μετά, ο Ήλιος φαίνεται καθημερινά να σκαρφαλώνει όλο και πιο πάνω στο βόρειο ημισφαίριο του ουρανού. Οι μέρες μεγαλώνουν, οι νύχτες μικραίνουν, με αποτέλεσμα και ο καιρός να γίνεται όλο και πιο θερμός. Όταν ο Ήλιος αγγίξει το βορειότερο σημείο τότε αρχίζει και πάλι να «βουτά» σιγά-σιγά προς τον ισημερινό. Και κάπως έτσι πραγματοποιείται ο ακούραστος κύκλος των τεσσάρων εποχών.
Η ημερομηνία της εαρινής ισημερίας δεν είναι σταθερή. Η πρώτη μέρα της άνοιξης καταγράφεται μεταξύ της 19ης Μαρτίου και της 21ης Μαρτίου. Η ημερολογιακή αυτή διαφορά οφείλεται σε δύο βασικούς λόγους. Αρχικά, κάθε έτος δεν έχει ακριβώς τις ίδιες μέρες (π.χ. δίσεκτα έτη). Επιπλέον, η ελλειπτική τροχιά της Γης σε συνδυασμό με την βαρυτική έλξη των υπολοίπων πλανητών αλλάζουν διαρκώς τον προσανατολισμό μας απέναντι στον Ήλιο.
Αν και έχει διαμορφωθεί η κοινή πεποίθηση ότι παραδοσιακά η Άνοιξη αρχίζει στις 21 Μαρτίου, στην πραγματικότητα, όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία, στη διάρκεια του 20ού αιώνα αυτό συνέβη μόνο στα 36 από τα συνολικά 100 έτη, κυρίως στις αρχές και τα μέσα του προηγούμενου αιώνα. Στην Ευρώπη η τελευταία φορά που η άνοιξη μπήκε στις 21 Μαρτίου ήταν το 2007, ενώ η επόμενη θα αργήσει πολύ, αφού θα ξανασυμβεί το 2102.
Η εαρινή ισημερία είναι επίσης η αφετηρία μέτρησης για τον προσδιορισμό του εορτασμού της Ανάστασης του Χριστού από την θρησκεία μας. Σύμφωνα με τον Κανόνα της Νίκαιας, εορτάζουμε την Ανάσταση την πρώτη Κυριακή μετά την πρώτη πανσέληνο από την εαρινή ισημερία. Η αιτία της ημερολογιακής διαφοράς μεταξύ του εορτασμού της Ανάστασης από Ρωμαιοκαθολικούς και Ορθοδόξους, ωστόσο, έχει ενδιαφέρον:
Η διαφορά του εορτασμού της μέγιστης εορτής της Ορθοδοξίας μεταξύ Ανατολικής και Δυτικής Εκκλησίας δεν προήλθε από τον καθ'ημάς ορισμό της εαρινής ισημερίας βάση του παλαιού – Ιουλιανού ημερολογίου, όπως συμβαίνει ενίοτε, ούτε από τυχόν διαφορετικό τρόπο υπολογισμού του, αλλά από τον εσφαλμένο προσδιορισμό της εαρινής πανσελήνου δια του 19ετούς κύκλου του Μέτωνος ο οποίος στην εποχή μας παρουσιάζει συσσωρευμένο σφάλμα περίπου 5 ημερών.
Το 2013, ο εορτασμός του Πάσχα μεταξύ των δύο Εκκλησιών θα διαφέρει και πάλι καθώς η μεν Καθολική Εκκλησία θα το εορτάσει στις 31 Μαρτίου, η δε Ορθόδοξη στις 5 Μαΐου.
Το 2013 λοιπόν, η πρώτη πανσέληνος μετά την εαρινή ισημερία της 21ης Μαρτίου θα συμβεί την Τετάρτη 27 Μαρτίου και επομένως το Πάσχα παρά των Ρωμαιοκαθολικών θα εορτασθεί μετά 4 ημέρες δηλ. την αμέσως επόμενη Κυριακή της πανσελήνου, στις 31 Μαρτίου.
Η Ανατολική Εκκλησία θεωρώντας ως εαρινή ισημερία την 3η Απριλίου, (σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο), "βλέπει" μέσω του Μετωνικού κύκλου ως πρώτη εαρινή πανσέληνο την Τρίτη 30 Απριλίου και τοποθετεί το Πάσχα στις 5 Μαΐου. (Παρά το ότι η πραγματική πανσέληνος θα συμβεί 5 ημέρες ενωρίτερα, την Πέμπτη 25 Απριλίου και κατά συνέπεια θα μπορούσε το Πάσχα να εορτασθεί, έστω και παρά το αστρονομικό λάθος του Ιουλιανού, στις 28 Απριλίου). Ουσιαστικά λοιπόν, το επόμενο Πάσχα θα εορτασθεί τη δεύτερη Κυριακή μετά τη δεύτερη εαρινή πανσέληνο.
Καλή Άνοιξη και Καλή Ανάσταση σε όλους τους Έλληνες!


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Οι θνήσκοντες θεοί

Posted: 21 Mar 2013 02:11 PM PDT


Κάθε χρόνο καλούμαστε να γιορτάσουμε την ανάμνηση του Θείου Δράματος. Οι απανταχού χριστιανοί συμμετέχουν ευλαβικά στο θεανθρώπινο πάθος και συναισθάνονται με κατάνυξη τους διαχρονικούς συμβολισμούς του. Πόσο διαχρονικοί όμως είναι αυτοί οι συμβολισμοί; Μήπως τα βασικά μοτίβα αυτού του εορτασμού συναντιόνται εδώ και αιώνες μέσα στην ανθρώπινη ιστορία ;  

Στη συνέχεια θα καταδυθούμε σε αρχαίους μύθους και ιερές παραδόσεις που περιέχουν το στοιχείο του θνήσκοντος θεού και της αναγέννησής του. Φαίνεται πως η παράδοση αυτή ήταν κοινή σε πολλούς λαούς και σε διάφορες χρονικές περιόδους, καθώς σε ένα πρώτο επίπεδο, απηχεί την εναλλαγή βασικών αντιθετικών αρχών του φυσικού μας κόσμου (μέρα-νύχτα, χειμώνας-άνοιξη, ευημερία-κακουχίες). Επίσης, θα δούμε πως στον μύθο πολλών θεοτήτων του αρχαίου κόσμου περιλαμβάνεται η ιστορία του τεμαχισμού του σώματος του θεού και η ακόλουθη περισυλλογή των κομματιών του ώστε αυτό να ανασυσταθεί. Ετσι φαίνεται πως οι ιερές αντιλήψεις του ανθρώπου, όπως αποκαλύπτονται μέσα από τα άδυτα των αρχαίων Μυστηρίων, ελάχιστα έχουν αλλάξει, αλλά μάλλον ακολουθούν μια μεταδιδόμενη, ανασυγκροτούμενη πορεία.   
Ηλιος ο Πρώτος
Ολοι μας έχουμε νιώσει την ευχάριστη διάθεση και την ψυχολογική ανάταση που συνεπάγεται από μία λαμπρή, ηλιόλουστη μέρα. Ταυτόχρονα, όλοι μας γνωρίζουμε την ευεργετική επίδραση που έχει ο ήλιος πάνω στο ίδιο το φαινόμενο της ζωής. Ο ήλιος αποτελεί βασική πηγή ζωής για τον πλανήτη μας και έτσι δεν είναι καθόλου περίεργο που η παρουσία του αποτέλεσε κατά το παρελθόν ένα παγκόσμιο πνευματικό σύμβολο. Η σημαντική επιρροή του έχει αναγνωρισθεί από αρχαιοτάτων χρόνων και αποτυπωθεί στις λατρείες όλων των λαών. Για αμέτρητους αιώνες, οι άνθρωποι λάτρευαν τον μεγάλο θεό που σώζει τον κόσμο κάθε πρωί, καθώς αναδύεται από το σκοτάδι, ως ακτινοβόλο φως των ουρανών.
Το ταξίδι του ήλιου στον ουρανό φαίνεται πως αποτέλεσε μία από τις παλαιότερες και πιο ισχυρές αρχέγονες εικόνες της ανθρωπότητας, όπως τις χαρακτηρίζει ο γνωστός ψυχολόγος Καρλ Γιούνγκ. Ο Γιούνγκ αναφέρει γι' αυτό: «Νομίζω πως ο μόνος τρόπος για να εξηγήσει κανείς την προέλευσή τους είναι η υπόθεση ότι αποτελούν καταστάλαγμα των εμπειριών της ανθρωπότητας που επαναλαμβάνονται διαρκώς μέσα στους αιώνες. Μία από τις πιο συνηθισμένες και εντυπωσιακές εμπειρίες είναι η καθημερινή φαινομενική τροχιά του ήλιου. Ετσι βρίσκουμε τον μύθο του ήλιου σε όλες τις απειράριθμες παραλλαγές». Αυτός ο μύθος είναι που σχημάτισε το «ηλιακό αρχέτυπο» κατά τον Γιούνγκ : «Οπως ο ήλιος, μέρα με την μέρα, καταβροχθίζεται από την δύση για να ξεκινήσει το νυχτερινό του ταξίδι, προτού ξαναπροβάλλει στην ανατολή αναγεννημένος, την ίδια πορεία ακολουθεί και ο θεός του ήλιου, η αρχέγονη φιγούρα του ηλιακού ήρωα, που δέχεται να καταβροχθιστεί από το πεπρωμένο του για να βιώσει την αναγέννηση και την ανάσταση».
Περί Οσίριδος, Ισιδος και Ωρου
Η ιστορία του θεού Οσιρη της αρχαίας Αιγύπτου είναι μάλλον από τις σημαντικότερες  μέσα στην ιστορία των ιερών παραδόσεων και των θρησκειών. Ο Οσιρης ήταν ένας εκπολιτιστής βασιλιάς-θεός, που δίδαξε στους ανθρώπους την μόνιμη εγκατάσταση, την καλλιέργεια της γης, την ανέγερση ναών και την ανάπτυξη των τεχνών. Επινόησε επίσης δύο είδη αυλών για να συνοδεύουν με άσματα τις τελετές. Στον ναό του στην Αβυδο, στο ιερό όπου ο θεός είχε ταφεί, οι Αιγύπτιοι ιερείς τελούσαν με αναπαράσταση τα πάθη του Οσίριδος.
Ο αδερφός του Οσιρη, ο Σεθ, τον εχθρευόταν και ήθελε να τον εκτοπίσει από τον θρόνο. Ετσι μια μέρα ο Σεθ παγίδευσε τον Οσιρη, τον έκλεισε σε ένα κιβώτιο και το πέταξε στον Νείλο. Μετά από μέρες το κιβώτιο ξεβράστηκε και τα τρυφερά κλαδιά από ένα αρμυρίκι το τυλίξαν. Το φυτό μεγάλωσε, έγινε δένδρο που περιέκλεισε την κασέλα, και αργότερα κόπηκε και μεταφέρθηκε στην αυλή του βασιλιά της Συρίας. Εκεί το ανακαλύπτει η γυναίκα του Οσιρη, η Ισιδα, που όλο αυτό το διάστημα ήταν σε αναζήτησή του και τον ελευθερώνει. Ομως, ο Σεθ επιτίθεται ξανά και αυτή την φορά για να σιγουρευτεί τεμαχίζει τον Οσιρη και κρύβει τα κομμάτια του σε διάφορα σημεία. Η Ισιδα καταφέρνει πάλι να τα εντοπίσει. Τα ενώνει και τα τυλίγει με ένα μακρύ επίδεσμο από λευκό λινό.
Ετσι ο Οσιρης γίνεται η πρώτη μούμια, που με τις τρυφερές φροντίδες της Ισιδας καταφέρνει να της δώσει τον γιό τους, τον Ωρο, τον νέο κυβερνήτη του κόσμου. Στην συνέχεια, ο Οσιρης αποσύρεται ως βασιλιάς των νεκρών, όπου υποδέχεται τις ψυχές των δίκαιων και διδάσκει την ελπίδα της αναγέννησης και της μετά θάνατο ζωής.      
Ο συμβολισμός του μύθου του Οσιρη
Η ιστορία του Οσιρη αναλύεται συμβατικά ως ένας μύθος γονιμότητας που αναφέρεται στην εναλλαγή των εποχών. Τον χειμώνα, ο βασιλιάς πληγώνεται θανάσιμα, κείτεται λαβωμένος και η γη παραμένει στείρα. Την άνοιξη, κάτι μαγικό συμβαίνει, ο Οσιρις ανασταίνεται και γονιμοποιεί πάλι τον κόσμο. Βαθύτερα, όμως, ο μύθος κρύβει ορισμένους πολύ ενδιαφέροντες συμβολισμούς. Ο θεός μισείται για τα καλά που προσφέρει στους ανθρώπους, καταδιώκεται από τις κακές δυνάμεις του κόσμου και θανατώνεται. Από την άλλη, σύμφωνα με τους μελετητές, ο εγκλεισμός στο κιβώτιο και η παγίδευση μέσα στην φύση συμβολίζει ταυτόχρονα την φυλάκιση της ψυχής μέσα στο σώμα και την ύλη.
Ετσι, η επαναφορά του Οσιρη στην ζωή είναι η επαναφορά του στο πνευματικό επίπεδο. Στην συνέχεια, η Ισιδα, αφού ανασυγκροτήσει το τεμαχισμένο του σώμα, γονιμοποιείται από αυτό, οπότε η σύλληψη του γιου τους Ωρου, του νέου βασιλιά του κόσμου, γίνεται από το πνεύμα του θεού, που ταυτόχρονα έχει ανακαινίσει τον κόσμο των νεκρών. Τέλος, στην θρησκεία του Οσιρη αρχίζει να λατρεύεται η εικόνα της μητέρας θεάς και του βρέφους στην αγκαλιά της, που γίνεται το θέμα πολλών αιγυπτιακών αγαλματίδιων και τοιχογραφιών.
 Ορφέας, ο θνητός ιδρυτής μια θρησκείας
Από τον 6ο αιώνα π.Χ. ο Ορφέας θεωρείται ένας από τους μεγάλους μουσικούς και εφευρέτες της αρχαιότητας. Είναι αυτός που τελειοποίησε την λύρα. Η μουσική του ήταν τόσο όμορφη που μπορούσε όχι μόνο να μαγεύει τους ανθρώπους και τα ζώα, αλλά και να κάνει τα δένδρα και τους βράχους να κινούνται. Θεωρούνταν ακόμη ένας από τους πρωτεργάτες του πολιτισμού, που δίδαξε στην ανθρωπότητα τις τέχνες της γεωργίας, της φαρμακευτικής και της γραφής.
Η σημαντικότερη, όμως, ιστορία στην ζωή του Ορφέα, είναι η κάθοδός του στον Αδη για να ξαναφέρει στην ζωή την αγαπημένη του Ευρυδίκη. Η Ευρυδίκη είχε την ατυχία να πεθάνει την ημέρα του γάμου τους από ένα φίδι που τη δάγκωσε στον αστράγαλο. Αβάσταχτα θλιμμένος ο Ορφέας, αποφάσισε να μην αποδεχθεί αυτή την τάξη της ζωής και του θανάτου και να την φέρει πίσω. Κατερχόμενος όλο και βαθύτερα, ο Ορφέας συνάντησε τον βαρκάρη Χάροντα, τον μάγεψε με την λύρα του και τον κατάφερε να τον περάσει στην αντίπερα όχθη των νεκρών. Επειτα μάγεψε με την λύρα και τον Κέρβερο, τον τρικέφαλο σκύλο που φρουρούσε την είσοδο του Αδη. Τελικά έφτασε στο μέρος όπου ο άρχοντας του Κάτω Κόσμου κρατούσε την αγαπημένη του. Με την μουσική του κατάφερε να απαλύνει την καρδιά του Αδη και της Περσεφόνης, οι οποίοι συμφώνησαν να επιτρέψουν στην Ευρυδίκη να επιστρέψει μαζί του στη γη, θέτοντας όμως ως μοναδικό όρο εκείνος να περπατά μπροστά από αυτήν και να μην κοιτάξει πίσω μέχρι να φτάσει στον επάνω κόσμο. Αλλά την τελευταία στιγμή, όταν το φως του ήλιου έπεσε στο πρόσωπό του, ανησυχώντας μήπως ο Αδης τον είχε εξαπατήσει, ο Ορφέας έστρεψε το κεφάλι του. Και είδε την αγαπημένη του να παρασύρεται ξανά προς τα πίσω, στους πέτρινους διαδρόμους που οδηγούσαν στον Κάτω Κόσμο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ορφέας δεν καταφέρνει να ανατρέψει την τάξη της ζωής και του θανάτου, που παραμένει ένας υπέρτατος Νόμος. Επίσης, σε αντίθεση με τους άλλους μυώδεις ήρωες της αρχαιότητας, που έδιναν τον καλό αγώνα επιδεικνύοντας γενναιότητα και μη εγκαταλείποντας ποτέ την μάχη, ο μουσικός Ορφέας αποτυγχάνει λόγω της αμφιβολίας του. Απαρηγόρητος μετά από αυτή την αποτυχία, ο Ορφέας φαίνεται να αποσύρεται από τον κόσμο. Σύμφωνα με μία παράδοση, κατά το τέλος της ζωής του περιφρόνησε την λατρεία όλων των θεών εκτός από εκείνη του Ηλιου.
Ενα πρωινό, που ανέβηκε στο όρος Παγγαίον για να χαιρετήσει τον θεό κατά την ανατολή, οι ιέρειες Μαινάδες του Διονύσου του επιτέθηκαν επειδή δεν τιμούσε τον θεό τους. Τον διαμέλισαν και έριξαν το κεφάλι του μέσα σε ένα ποτάμι. Αλλά οι Μούσες μάζεψαν τα τεμαχισμένα μέλη και τα έθαψαν, ενώ η κεφαλή του τοποθετήθηκε σε ένα σπήλαιο, όπου τα πλήθη συνέρρεαν για να ακούσουν τους χρησμούς του.  
Η θρησκευτική σέκτα των Ορφικών τίμησε τον Ορφέα ως αρχηγό της και του απέδωσε την μυστική διδασκαλία για την διπλή φύση του ανθρώπου (θεϊκή και τιτάνια) και για την μεταθανάτια τύχη της ψυχής. Ο Πλάτωνας αναφέρει για τους Ορφικούς : «Μερικοί λένε ότι το σώμα είναι τάφος της ψυχής, η οποία παραμένει θαμμένη κατά την ζωή. Μάλιστα οι Ορφικοί ονόμασαν το σώμα σήμα (τάφο) γιατί κατά την γνώμη τους η ψυχή ζει περιβεβλημένη από το σώμα σαν σε φυλακή». Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής θρησκείας συναντούμε έναν ιδρυτή θρησκείας που πεθαίνει ως μάρτυρας της πίστης του.
Ο θρήνος για τον Αδωνη και η καρδιά του Διονύσου
Ενας ακόμη αρχαίος θεός που πεθαίνει και ανασταίνεται είναι ο Αδωνης. Σύμφωνα με την παράδοση, ήταν τόσο πανέμορφο βρέφος που μόλις τον είδε η θεά Αφροδίτη τον ερωτεύτηκε και έτσι τον έβαλε σε μία λάρνακα και τον εμπιστεύθηκε στην Περσεφόνη, την θεά του κάτω κόσμου. Ομως, όταν ο Αδωνης μεγάλωσε, η Περσεφόνη θαμπωμένη και αυτή από την ομορφιά του αρνήθηκε να τον επιστρέψει. Τότε η Αφροδίτη ζήτησε την συνδρομή του Δία. Ο πατέρας των Θεών έδωσε τον όμορφο νέο τα 2/3 του χρόνου του στην Αφροδίτη και το 1/3 στην Περσεφόνη. Η Αφροδίτη εγκατέλειψε τον Ολυμπο και ακολούθησε τον όμορφο νέο στην Γη. Όμως λίγο αργότερα, σε ένα από τα κυνήγια που συμμετείχε, ο Αδωνης σκοτώθηκε από έναν αφηνιασμένο κάπρο. Η Αφροδίτη απαρηγόρητη και με δάκρυα στα μάτια, ζήτησε από την Περσεφόνη πίσω τον όμορφο νέο και εκείνη αποφάσισε να τον μοιράζονται για έξι μήνες τον χρόνο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, προς τιμή του θεού Αδωνη, κάθε χρόνο γιορτάζονταν τα Αδώνια. Η πρώτη μέρα των εορτασμών, που λεγόταν «Αφανισμός», ήταν ημέρα πένθους όπου στολίζονταν οι «Κήποι του Αδώνιδος», ένα είδος επιταφίου. Η δεύτερη μέρα, η «Εύρεσις», ήταν μέρα χαράς για την ανάσταση του θεού και την ανάληψή του δίπλα στην Αφροδίτη για το μισό του χρόνου. Ο Αδωνης είναι ίσως ο μοναδικός αναστημένος θεός της αρχαιότητας που δεν βιώνει τον θάνατο διαμελιζόμενος.
Ωστόσο, αυτή η τύχη επιφυλάχθηκε σε έναν ακόμη θεό. Ο Πλούταρχος ταυτίζει τον Οσιρη, τον τελευταίο θεό-βασιλιά των Αιγυπτίων, τον Διόνυσο, τον τελευταίο των Ολύμπιων θεών. Οπως και ο Δίας πριν από αυτόν, ο Διόνυσος απειλήθηκε με θάνατο εν τη γενέσει του. Οι Τιτάνες, που παραμόνευαν έξω από το λίκνο του, στο βάθος μιας σπηλιάς, όρμισαν στον Διόνυσο και τον διαμέλισαν. Η Αθηνά, όμως, που είχε καταφέρει να διεισδύει απαρατήρητη στην σπηλιά, πρόλαβε να διασώσει την καρδιά του βρέφους και την παρέδωσε στον Δία, ο οποίος άνοιξε μια οπή στον μηρό του και την τοποθέτησε μέσα. Ετσι, ύστερα από ένα διάστημα, ο Διόνυσος γεννήθηκε πάλι, πλήρως ανεπτυγμένος από τον μηρό του Δία.
Η μυστική παράδοση και η θυσία του Ιησού
Είναι καλό να έχουμε στο νου μας ότι οι αρχαίες μυθολογίες και οι ιερές παραδόσεις, μερικές από τις οποίες εξετάσαμε συνοπτικά σε αυτό το άρθρο, κινούνται σε δύο επίπεδα νοήματος: ένα εξωτερικό και ένα εσωτερικό. Από την μία πλευρά περιλαμβάνουν μια ιστορία του φυσικού κόσμου, της εξέλιξης και των αλλαγών του. Και, από μία άλλη πλευρά, σε ένα βαθύτερο επίπεδο, περιλαμβάνουν την ιστορία του πνευματικού κόσμου, όπως γινόταν αντιληπτή από τους ανθρώπους, και μια ιστορία για την εξέλιξη της ανθρώπινης συνειδητότητας. Την εποχή του Ιησού Χριστού, οι άνθρωποι δεν βίωναν πλέον την παρουσία των θεών μέσα στον κόσμο, στην καθημερινότητά τους, και έτσι ήταν αναγκαίο ο θεός Ηλιος, ο Λόγος, ο υιός του Θεού, να κατέλθει στην Γη. Η ιστορία της θείας αναγέννησης και γονιμοποίησης του κόσμου θα επαναλαμβανόταν, φέρνοντας μαζί της μια σημαντική αλλαγή.
Ο Ιησούς Χριστός εμφανίζεται ως ένας θεός εξατομικευμένος, δεν ταυτίζεται απόλυτα με τις φυσικές διεργασίες του κόσμου, δεν πεθαίνει και αναγεννάται απλώς, αλλά αγωνίζεται, χαίρεται, διδάσκει, μελαγχολεί, επιλέγει. Εισάγει ένα νέο είδος αγάπης, την συμπονετική αγάπη, που βασίζεται στην ενσυναίσθηση. Ταυτόχρονα, είναι αυτός που εμφυτεύει τον σπόρο της εσωτερικής ζωής για κάθε άνθρωπο. Εισάγει την αίσθηση ότι ο καθένας μάς έχει μια προσωπική ιστορία, ο καθένας μας μπορεί να εκπέσει όπως εξέπεσε η ανθρωπότητα, να βιώσει κρίσεις αμφιβολίας, και μπορεί να βρει την προσωπική του εξιλέωση μέσα από την ελεύθερα επιλεγμένη αγάπη. Και έτσι, η θυσία του καινούριου θεού Ηλιου, αποτελεί μια καινούρια ευθύνη για όλους μας, για την πνευματική ανάσταση της ανθρωπότητας και του πλανήτη.
 - Βιβλιογραφία -
 1. Πλούταρχος, Ίσις και Όσιρης, εκδόσεις Ζήτρος
 2. Δρόμοι της Γνώσης, συλλογικό, εκδόσεις Αρχέτυπο
 3. JonathanBlack, Η Μυστική Ιστορία του Κόσμου, εκδόσεις Bell
 4. Κ. Γιούνγκ, Αναμνήσεις, Σκέψεις, Όνειρα, εκδόσεις ΣπαγειρίαWho is Who: Ο Δημήτρης Αργασταράς είναι χημικός και είναι μέλος της Ελληνικής Κοινότητας του Μεταφυσικού. Ταυτόχρονα ασχολείται με την Λογοτεχνία και το πεδίο του Παράξενου. Άρθρα και διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα περιοδικά. Στο διαδίκτυο διατηρεί την ιστοσελίδαhttp://argastaras.blogspot.com.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Φόρος καταθέσεων και στην Ισπανία!

Posted: 21 Mar 2013 01:40 PM PDTΗ "τάση" εξαπλώνεται, αφού δεν ενώθηκε ο ευρωπαϊκός νότος απέναντι στην επίθεση της ληστοσυμμορίας της Γερμανίας και των δορυφόρων της...

Όπως αναφέρει σήμερα η ισπανική εφημερίδα Expansion, ο Ισπανός υπουργός οικονομίας Κ. Μοντόρο δήλωσε χθες ότι θα επιβληθεί ένας χαμηλός φόρος στις καταθέσεις των ισπανικών τραπεζών.

Το ποσοστό του φόρου θα είναι κάπου μεταξύ του 0,1 και του 0,2% των καταθέσεων και αναμένεται να συγκεντρώσει ένα ποσό περί τα 1,5 με 3 δισ. ευρώ. Το τρέχον ύψος των ισπανικών καταθέσεων είναι περίπου 1,5 τρισ. και το μέτρο θα εφαρμοστεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ....

Posted: 21 Mar 2013 12:43 PM PDT


Η αντίληψη μας....για τη ζωή.

 

Oι πέντε αισθήσεις.....μας πλαισιώνουν και περιβάλλουν τον κόσμο που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα….αλλά αυτό όμως μπορεί να δημιουργεί και ορισμένες πλάνες. Ο οφθαλμός μας δεν είναι τέλειος συλλέκτης ακτινοβολιών....γιατί ΑΔΕΛΦΙΑ...δεν αντιλαμβάνεται ακτινοβολίες εκτός του ελάχιστου εύρους των ορατών μηκών κύματος, οπότε αντιλαμβανόμαστε μόνον ένα απειροελάχιστο κομμάτι του Σύμπαντος Κόσμου που μας περιβάλλει κι έτσι ορισμένες παράμετροι αυτής της αδυναμίας μας καθιστούν στο να βλέπουμε μια σειρά αντικειμένων ή γεγονότων που παραμένουν αόρατα για τον άνθρωπο, εφόσον τα μήκη κύματος της ακτινοβολίας την οποία εκ­πέμπουν δεν καταγράφονται από τον οφθαλμό μας. 


Επειδή ακριβώς οι αποστάσεις μεταξύ των μορίων και των ατόμων είναι απει­ροελάχιστες, δεν αντιλαμβανόμαστε πλήρως την αυτόνομη και ανεξάρτητη ύπαρξή τους. Αντιθέτως, δημιουργείται η ψευδής εντύπωση…..ότι μια συλλογή ατόμων ή μορίων, μεγάλης πυκνότητας, αποτελεί ενιαία και αυτόνομη υλική οντότητα. Με τον τρόπο λοιπόν αυτό δημιουργείται η ψευ­δαίσθηση της υλικής ατομικότητας των αισθητών αντικειμένων.

 Το μόνο τελικά πραγματικό μέσα στο Σύμπαν είναι το «χωροχρονικό συνεχές», το οποίο φυσικά είναι άτμητο και αδιαίρετο. Αν όμως τμήσουμε το χωροχρονικό συνεχές, τα παραγόμενα μέρη δεν έχουν καμία από τις ιδιότητες του χωροχρονικού συνεχούς ούτε και το περιγράφουν. Που σημαίνει ότι, αν το σπάσουμε σε χώρο και χρόνο, ούτε ο χρόνος ούτε ο χώρος περιγράφουν την Συμπαντική πραγματικότητα. Ο χρόνος και ο χώρος, όπως τον περιγράφουν και τον μετράνε τα ρο­λόγια μας, τα ημερολόγια και οι μεζούρες  αντίστοιχα, δεν έχουν καμία σχέση…. ούτε περιγράφουν την πραγματικότητα της Συμπαντικής Δη­μιουργίας.

Οι ανθρώπινες αισθήσεις μας, δεν αποτελούν το αδιάψευστο κρι­τήριο της αλήθειας των συμπαντικών μορφών και των φαινόμενων. Έτσι αυτάρεσκα ονομάζουμε εξατομικευμένο υλικό αντικείμενο που αποτελεί μια σκιά αυτού που πραγματικά είναι, στα πλαίσια της μη αισθητής πραγματικότητας. Έτσι μέσω των αισθήσεών μας και των διαφόρων οργάνων μας που τις ενισχύουν, δεν αντιλαμβανόμαστε πλήρως το Σύμπαν όπως αυτό στην πραγματικότητα είναι, αλλά όπως έχει τη δυνατότητα να το αντιλη­φθεί ο εγκέφαλος μας, μέσω των ατελέστατων ανθρώπινων αισθή­σεων μας. Γι' αυτό και η πραγματική φύση του τετραδιάστατου μη Ευκλείδειου Σύμπαντος είναι μη αισθητή και περιγράφεται μόνο μέσω μαθηματι­κών σχέσεων.

Σήμερα το πρώτο βήμα της μαζικής αφύπνισης μιας  ΓΝΩΣΗΣ που σε πολ­λές περιπτώσεις ενυπάρχει συνειδησιακά μέσα στην ανθρώπινη φύση,……αποτελεί ίσως και την πιο δύσκολη φάση διαμόρφωσης μιας ευρύτερης κοινωνικής πνευματικότητας που είναι ζητούμενο. Η νέα επιστημονική προσέγγιση της συμπαντικής Συνειδητότητας δίνει τη δυνατότητα σε όλο και περισσότερους ανθρώπους σήμερα να βαδί­σουν το δρόμο της «αυτογνωσίας»…το γνώθι σαυτόν. Με τον όρο «αυτογνωσία» εννοώ την προσπάθεια της αν­θρώπινης πνευματικότητας να συνδέσει τις επιμέρους γνώσεις, τις οποίες απέκτησε μέσω της Συμπαντικής Συνειδητότητας, με την έν­νοια της «φύσης» του ανθρώπου, αλλά και με την ουσία κάθε αισθη­τής ύπαρξης.

Τα θέματα που μπορούμε να επεξεργαστούμε, μέσω της νέας Συμπαντικής Λογικής μας, είναι η μεταφορά της γνώσης περί ψευδαίσθησης των αισθητών αντικειμένων στο επίπεδο του ανθρώ­που και η θέση των αισθητών γεγονότων, μηδέ εξαιρουμένης της ίδιας της ύπαρξης μας, μέσα στα πλαίσια της Συμπαντικής ολικότητας. Οι απαντήσεις  φυσικά πάνω σε αυτά τα θέματα ……..δεν μεταβάλλουν μόνο την ατομική ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ του ανθρώπου, αλλά διαμορφώνουν συγχρόνως νέες  κοινωνικές απόψεις οι οποίες  διαμορφώ­νουν  και τα πλαίσια ενός νέου πολιτισμικού ρεύματος….σε αυτήν ΑΛΛΑΓΗ που βιώνουμε. Αν επιδράσουμε πάνω σε μια συμπαντική μορφή ή γεγονός ΘΕΤΙΚΑ ή ΑΡΝΗΤΙΚΑ θα πρέπει να αναμένουμε να υποστούμε, αργά ή γρήγορα, άμεσα ή έμμεσα, μια ίση ανταποδοτική επίδραση.

Είναι ο νόμος της ανταποδοτικότητας  και πρέπει να τον λαμβάνουμε σοβαρά υπ' όψη μας, κάθε φορά που, συνειδητά ή ασυνείδητα, οδηγούμαστε σε δράσεις απέ­ναντι σε κάθε τι που αφορά τα τεκταινόμενα ……στον υλικό κόσμο των ψευδαισθήσεών μας.

ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΦΙΓΕΝΗΣ (Ε.Ι.)


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Το μέλλον μοιάζει πιο κοντινό σε σχέση με το παρελθόν

Posted: 21 Mar 2013 11:53 AM PDTΤο μέλλον μοιάζει πιο κοντινό σε σχέση με το παρελθόν
Όσοι είστε γνώστες κάποιων βασικών εννοιών φυσικής πιθανόν γνωρίζετε το φαινόμενο Ντόπλερ, το οποίο εμφανίζεται στη φύση σε πολλές μορφές, κυρίως κατά τη μετάδοση του ήχου ή του φωτός. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το φαινόμενο αυτό, όσο πιο μακριά είναι η πηγή ενός σήματος (π.χ. ήχος) σε σχέση με τον παρατηρητή τόσο πιο ασθενές γίνεται αντιληπτό αυτό το σήμα. Καθώς η πηγή πλησιάζει τον παρατηρητή, το σήμα γίνεται όλο και πιο ισχυρό. Φανταστείτε ένα τραίνο το οποίο πλησιάζει το σημείο στο οποίο στέκεστε. Όταν είναι μακριά, δεν ακούγεται τόσο δυνατά, αλλά όσο πλησιάζει τόσο αυξάνεται ο θόρυβος που παράγει, ο οποίος εξασθενεί εκ νέου καθώς αυτό φεύγει από εσάς.

Το φαινόμενο Ντόπλερ όμως φαίνεται πως δεν εμφανίζεται μόνο στη φύση, αλλά και στην ανθρώπινη ψυχολογία. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζονται ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σικάγο[1][2] , οι οποίοι σε ένα πρόσφατο άρθρο τους περιγράφουν το φαινόμενο του χρονικού φαινομένου Ντόπλερ.

Το πείραμα και τα αποτελέσματα

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η ερευνητική ομάδα του Δρ. Caruso τα γεγονότα που προσδοκούμε για το μέλλον φαίνονται πιο κοντινά σε σχέση με τα γεγονότα που έχουν γίνει στο παρελθόν. Εάν για παράδειγμα, προσδοκούμε μια εκδρομή σε μια εβδομάδα, έχουμε την αίσθηση ότι αυτό είναι πολύ κοντινό σε σχέση με μια εκδρομή που έχουμε κάνει πριν μια εβδομάδα. Παρόλο που οι χρονικές αποστάσεις είναι οι ίδιες, η τελική αίσθηση που έχουμε είναι διαφορετική.
Στο συγκεκριμένο πείραμα οι ερευνητές ρώτησαν δύο ομάδες συμμετεχόντων να βαθμολογήσουν σε μια κλίμακα από το 1 έως το 7 πόσο κοντά ένιωθαν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Η μία ομάδα ρωτήθηκε μια εβδομάδα πριν τις 14 Φεβρουαρίου και η άλλη μια εβδομάδα μετά. Αυτοί οι οποίοι ρωτήθηκαν πριν, βαθμολόγησαν την χρονική απόσταση με 3.9, ενώ αυτοί που ρωτήθηκαν μια εβδομάδα μετά με 4.8. Πέραν του ότι η διαφορά αυτή βρέθηκε πως ήταν ουσιαστική (αυτό που στην έρευνα ονομάζουμε στατιστικώς σημαντική), αυτό το φαινόμενο παρουσιαζόταν ακόμη και όταν οι ερωτηθέντες απαντούσαν για γεγονότα που έγιναν πριν ένα χρόνο ή που θα γίνουν σε ένα χρόνο από τώρα.
Αυτό το οποίο κάνει τα αποτελέσματα αυτά ακόμη πιο ενδιαφέροντα είναι ένα δεύτερο πείραμα της ίδιας ομάδας, όπου οι συμμετέχοντες απαντούσαν στα ίδια ερωτήματα, αλλά αυτή τη φορά φορώντας γυαλιά εικονικής πραγματικότητας και περπατώντας σε ένα διάδρομο προς τα πίσω. Το αποτέλεσμα ήταν να χαθεί το χρονικό φαινόμενο Ντόπλερ. Δηλαδή, οι συμμετέχοντες πλέον αξιολογούσαν τα γεγονότα του παρελθόντος και του παρόντος ως το ίδιο κοντινά σε σχέση με το παρόν.

Συμπεράσματα

Αυτό το οποίο υπογραμμιζουν τα πιο πάνω ευρήματα είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον χρόνο. Ο άνθρωπος έχει εξελιχθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να κάνει συνεχώς σχέδια για το μέλλον και τις μελλοντικές του κινήσεις. Αποτέλεσμα αυτής της εστίασής μας στο μέλλον είναι να δίνουμε μεγαλύτερη βαρύτητα και να προσδοκούμε αυτό το οποίο προγραμματίζουμε ότι θα ζήσουμε και όχι αυτό το οποίο έχουμε ζήσει ήδη. Μας είναι πιο εύκολο να εστιάσουμε σε αυτό το οποίο «έχουμε μπροστά μας», παρά αυτό το οποίο «έχουμ ε αφήσει πίσω μας», όπως ακριβώς συμβαίνει και με τη φυσική μας κίνηση σε έναν χώρο. Η δεύτερη παρατήρηση γίνεται πιο κατανοητή όταν λάβουμε υπόψη τα αποτελέσματα της δεύτερης έρευνας η οποία υποδεικνύει τη σχέση μεταξύ της αντίληψης του χώρου και του χρόνου. Όπως ακριβώς κινούμαστε (συνήθως) προς τα μπροστά, έτσι και ο χρόνος κυλάει προς αυτή την κατεύθυνση.
Με την παρατήρηση φαινομένων όπως το χρονικό φαινόμενο Ντόπλερ βλέπουμε όχι μόνο πως συνυπάρχουν οι έννοιες του χρόνου και του χώρου αλλά και πως μπορούν να αλληλοεπηρεάσουν η μία την άλλη. Οι τρόπος αντίληψης των εννοιών αυτών από τον ανθρώπινο εγκέφαλο και οι περιορισμοί που αντιμετωπίζουμε ως προς την κατανόησή ιδιαίτερα του χρόνου θέτουν πολλαπλά φιλοσοφικά ερωτήματα για την ακριβή αντίληψη του κόσμου γύρω μας. Δεν θα πρέπει να παραξενευόμαστε από το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι (ιδιαίτερα οι μη ειδικοί) αδυνατούν  να κατανοήσουν πολύπλοκες θεωρίες θεωρητικών φυσικών για τον τρόπο δημιουργίας και εξάπλωσης του σύμπαντος και των διαστάσεων που το αποτελούν.
Όμως στο κάτω-κάτω της γραφής δεν θα πρέπει να λησμονούμε πως ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει εξελιχθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο χρήσιμος για την αντίληψη του κόσμου που μπορούμε να παρατηρήσουμε. Είμαστε δομημένοι με απώτερο σκοπό την επιβίωσή μας και όχι την αντίληψη αόριστων ή και πιο εκλεπτυσμένων εννοιών όπως ο χρόνος. Η φιλοσοφία και η μεταγνωστικές ικανότητες αναπτύχθηκαν πριν από μερικές χιλιάδες χρόνια, ενώ ο εγκέφαλός μας έχει ιστορία εκατομμυρίων ετών.
About the author: 
Δημήτρης Αγοραστός. Ο Δημήτρης Αγοραστός είναι ψυχολόγος και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στις νευροσυμπεριφορικές επιστήμες. Έχει ασχοληθεί ερευνητικά με θέματα νευροψυχολογίας και αυτό το διάστημα εκπαιδεύεται και στην Γνωστική - Αναλυτική Ψυχοθεραπεία. Είναι ο διαχειριστής και ο κύριος αρθρογράφος του Ψυχολογείν.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Κοινωνική Ευθανασία και Κατάθλιψη

Posted: 21 Mar 2013 11:46 AM PDT

Σύμφωνα µε τις στατιστικές των φιλοζωικών οργανώσεων, κάθε χρόνο εγκαταλείπονται περίπου 80.000 ζώα στη χώρα μας. Κάποια από αυτά θα τα δούμε νεκρά στην άκρη ενός δρόμου και το θέαμα δεν θα μας προξενήσει έκπληξη διότι πρόκειται για κάτι σύνηθες, μια εικόνα που την βλέπουμε χρόνια και έχουμε όλοι απευαισθητοποιηθεί. Μερικά από αυτά θα καταλήξουν σε κάποιο "πάρκο" φιλοξενίας το οποίο εάν δεν έχει την δυνατότητα να καλύψει τα έξοδα τους και δεν καταφέρει βρει για αυτά σπίτι θα τα στείλει για ευθανασία.


Τα υπόλοιπα κινδυνεύουν καθημερινά να πέσουν θύματα άγριας κακοποίησης ώστε να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των πρώιμων αντικοινωνικών τάσεων και να αποτελέσουν το αντικείμενο εκτόνωσης τις βίας που έχει συσσωρευτεί σε μια κοινωνία που νοσεί ψυχικά.

Ο φιλόζωοι οι όποιοι αποτελούν μειοψηφία έχουν αναλάβει ένα σχεδόν αδύνατο έργο και ο καθένας από αυτούς κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες  που όμως δεν είναι αρκετές ώστε να ισοσταθμίσουν την αδιαφορία και την και την έλλειψη παιδείας της υπόλοιπης κοινωνίας.

2012 Χρονιά τις κρίσης και τα ποσοστά κατάθλιψης αυξάνονται με πρωτοφανείς ταχύτητες και δίνουν στη χώρα μας αύξηση της τάξεως του 40%  σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Αυτή η αύξηση δεν θα μπορούσε πάρα μόνο να συνοδεύεται και από μεγάλο αριθμό αυτοκτονιών, ένα λυπηρό ανησυχητικό φαινόμενο το οποίο πιάνει απευθείας τον παλμό της απελπισίας τις εποχής.
Ζούμε λοιπόν σε μια χώρα και μια κοινωνία που οδηγεί τους ανθρώπους στην αυτοκτονία και στέλνει τα ζώα για ευθανασία.

Πιστεύεται ότι η υιοθεσία ενός κατοικίδιου ζώο προλαμβάνει και ανακουφίζει από τα συμπτώματα της κατάθλιψης. Αυτή η έννοια υποστηρίζεται από πολλές μελέτες που εξετάζουν τα ψυχικά οφέλη για την υγεία που συνδέονται με τα κατοικίδια ζώα. Οι ιδιοκτήτες τους είναι 40 τοις εκατό λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν άγχος και το 30 τοις εκατό λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν κατάθλιψη. Μελέτες έχουν δείξει τα θετικά αποτελέσματα της ιδιοκτησίας κατοικίδιων ζώων σχετικά με διάφορες πτυχές της ψυχικής υγείας, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνικής στήριξης, τη συντροφικότητα, την αυτοεκτίμηση και την ενσωμάτωση με την κοινότητα. Το παιχνίδι και η φροντίδα των κατοικίδια ζώων έχουν δείξει ότι μειώνει το στρες και την αρτηριακή πίεση.

Έχοντας ένα κατοικίδιο ζώο επιτρέπει επίσης σε ένα άτομο που έχει κατάθλιψη να στρέψει την προσοχή της μακριά από τα καθημερινά πιεστικά προβλήματα της ζωής. Η ιδιοκτησία ενός κατοικίδιου ζώου μειώνει τον κίνδυνο κατάθλιψης έμμεσα, μέσω της αύξησης της σωματικής δραστηριότητας για τους ιδιοκτήτες. Η σωματική δραστηριότητα αποτελεί σημαντικό προστατευτικό παράγοντα για την κατάθλιψη, καθώς και μια σειρά από άλλα προβλήματα υγείας. Πολλές μελέτες ανέφεραν υψηλότερα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας μεταξύ των ιδιοκτητών σκύλων, σε σύγκριση με μη-ιδιοκτήτες σκυλιών.

Η υιοθεσία ενός κατοικίδιου δεν αντικαθιστά την ψυχολογική υποστήριξη ενός ειδικού Ψυχολόγου η Ψυχιάτρου άλλα έχει ιδιαίτερα ευεργετικές ιδιότητες και μπορεί να φέρει σημαντικά αποτελέσματα στην βελτίωση της ψυχικής υγείας ενός ανθρώπου.

Ας σταματήσουμε λοιπόν την ευθανασία των ζωών διότι είναι ταυτόσημη με  την ευθανασία της ψυχικής μας υγείας.

Πάρβη Πάλμου


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Κάνε την ανατροπή,άλλαξε αυτόν τον ΚΑΚΟ κόσμο

Posted: 21 Mar 2013 11:33 AM PDT
Ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που κάνουμε στους εαυτούς μας αλλά και στο κοινωνικό περιβάλλον μας είναι η σκληρότητα που βγαίνει μετά από κάποιου είδους αποτυχία...
Σε έναν κόσμο κακό γινόμαστε άθελά μας συνένοχοι

Πάρα πολλοί άνθρωποι στις μέρες μας πιστεύουν ο,τι μία κακιά εμπειρία στην ζωή τους μπορεί 
να καλυφθεί με μία ανάλογη στάση από τους ίδιους σε άλλους..Έτσι διαιωνίζεται μία κατάσταση 
που μας κρατάει εγκλωβισμένους σε έναν φαύλο κύκλο γεμάτο από ανασφάλεια, καχυποψία, απαισιοδοξία, απογοήτευση και μίσος.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι ερωτικές σχέσεις μας...Έπεσα σε έναν μαλάκα;
Ε όλοι μαλάκες είναι και δεν θα ξανακάνω τα ίδια "λάθη" και τον επόμενο θα τον πατήσω!!
Αντίστοιχα στους άντρες,έπεσα σε μία "καριόλα";Ε όλες ίδιες καριόλες είναι και επειδή 
κουράστηκα να κάνω τον καλό θα αλλάξω τους τρόπους μου και την συμπεριφορά μου και θα 
γίνω και εγώ μαλάκας....Αυτή η στάση μας όμως είναι στην ουσία είναι ένα τεράστιο λάθος....
Το κακό δεν νικιέται με το χειρότερο κακό...Το κακό νικιέται με το καλό...

Δηλαδή το σωστό θα ήταν και είναι στην επόμενη σχέση σου με έναν άνθρωπο να του δώσεις τα χιλιαπλάσια από ότι είχες δώσει στον προηγούμενο...Το καλό που του δίνεις να σκεπάσει και να σβήσει την οποιαδήποτε κακιά σκέψη ή αρνητική ενέργεια.Έτσι αλλάζει ο κόσμος και το 
περιβάλλον μας ...Έτσι αλλάζουμε εμείς!!

 Σκεφτείτε έναν κόσμο που μόνο ουτοπιστικός δεν είναι αρκεί να τον θέλουμε και οι ίδιοι...
Έναν κόσμο που θα είναι βασισμένος στην Αγάπη,την καλοσύνη,στον σεβασμό,την εμπιστοσύνη,
την ειλικρίνεια,την αλληλεγγύη,την ανθρωπιά....Έναν κόσμο που όλοι μας αναζητούμε αλλά 
κανένας δεν κάνει τίποτα για να τον διεκδικήσει


Βέβαια για να συμβούν όλα αυτά θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο....Τον φόβο!!

Το συναίσθημα που μας εμποδίζει προσκολλημένος σε μία κατάσταση(συνήθως κακή) και μας εμποδίζει να κάνουμε την υπέρβαση..Το να ξεπερνάμε τις φοβίες μας,είναι ένα από τα μ
εγαλύτερα κατορθώματα στην ζωή μας...Μας κάνει ανώτερους και πιο δυνατούς
Σύμμαχοι του φόβου...Η απογοήτευση και η απαισιοδοξία...
Αντίπαλος του φόβου...Η ελπίδα και οι νέες διαδρομές που ακολουθούμε στην ζωή μας...
Εκεί βρίσκουμε και ανακαλύπτουμε ο,τι τίποτα δεν είναι ίδιο...Όλα είναι διαφορετικά και ξεχωριστά....Έχουμε μόνο να κερδίσουμε,να εμπιστευτούμε και να ενωθούμε...

Ο φόβος και οι μπερδεμένες σκέψεις μας είναι και το βασικό εμπόδιο που έχουμε για να 
καταλάβουμε και τους ανθρώπους που είναι για εμάς.

Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ο,τι η πραγματική μας ένωση με τους συνανθρώπους μας
 είναι ενεργειακή.Τα πάντα είναι ενέργεια και αυτή μας δείχνει και τον δρόμο που πρέπει να ακολουθούμε...Εκεί είναι που χάνουμε και το παιχνίδι...Επηρεασμένοι από τις κακές σκέψεις και 
τα βιώματά μας δεν μπορούμε να αντιληφθούμε αυτό που μας προτάσσει η ψυχή μας και δεν μπορούμε να επιτύχουμε την απόλυτη ένωση,απλώνουμε τοίχοι που γίνονται αδιαπέραστα..


Εσείς για πόσο καιρό θα ανέχεστε αυτόν τον κόσμο;Για πόσο καιρό θα ανέχεστε να είστε εγκλωνισμένοι μέσα στην κατάθλιψή σας;;

Κάνε την ανατροπή,άλλαξε αυτόν τον ΚΑΚΟ κόσμο

Χ.Τ.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ


Τι Ειχε Μέσα ο «Χρυσός Δίσκος» του Voyager;

Posted: 21 Mar 2013 11:47 AM PDT


                                apioneernasa
"Θεωρώ ότι ήταν μία καταπληκτική ιδέα από την αρχή," λέει ο Timothy Ferris που κατασκεύασε έναν δίσκο γραμμοφώνου που περιείχε εικόνες και ήχους της ανθρωπότητας, τον οποίο και έστειλε στο ηλιακό μας σύστημα.
Μέχρι τη δεκαετία του 1970, οι αστρονόμοι Carl Sagan και Frank Drake είχαν ήδη μία εξοικείωση με την αποστολή μηνυμάτων στο διάστημα. Είχαν κατασκευάσει δύο χρυσές αναδυόμενες πλάκες αλουμινίου που είχαν προσαρμοσθεί στα διαστημόπλοια  Pioneer 10 και Pioneer 11 αντίστοιχα. Η καλλιτέχνης και σύζυγος του Carl Sagan, Linda Salzman Sagan ζωγράφισε ένα σκίτσο ενός γυμνού  άνδρα και μίας γυναίκας μαζί με πληροφορίες σχετικά με το χρόνο και την τοποθεσία που βρισκόταν ο πολιτισμός μας.

Ο "Χρυσός Δίσκος" θα ήταν μία αναβάθμιση σε σύγκριση με τις πλάκες του Pioneer. Θα προσαρμοζόταν στα Voyager 1 και Voyager 2 που εκτοξεύθηκαν το 1977, δύο αντίγραφα ενός δίσκου που θα είχαν τη λειτουργία μίας χρονοκάψουλας και θα μετέφεραν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη ζωή στη Γη σε περίπτωση που τις ανακάλυπταν εξωγήινοι.
Η ιδέα άρεσε στη NASA και την ενέκρινε. Μετά από αυτό υπήρξε ένας προβληματισμός για το περιεχόμενο του δίσκου. Ποια είναι τα αξιομνημόνευτα επιτεύγματα της ανθρωπότητας; Η διαλογή των περιεχομένων ήταν ένα δύσκολο έργο που έπεσε στους ώμους των Sagan, Drake, Ann Druyan, του καλλιτέχνη Jon Lomberg και του Ferris ενός καταξιωμένου επιστήμονα συγγραφέα και φίλου του Sagan.
Το στοιχημα ήταν να να μαντέψει κάποιος τι θα ήθελαν να μάθουν οι εξωγήινοι για το είδος μας και πώς θα ερμήνευαν τις επιλογές μας. Σε πολλές περιπτώσεις μέλη της ομάδας προσπάθησαν να σκεφθούν σαν έναν εξωγήινο στην προσπάθειά τους να αποφασίσουν τι φωτογραφίες θα συμπεριελάμβαναν και ποιες θα απέρριπταν μπροστα στο ενδεχόμενο να δημιουργήσουν σύγχιση. Αν και εικόνες πολέμου αποτελούσαν μία πραγματικότητα για την ανθρωπότητα η αποστολή αναλόγων εικόνων ενδεχομένως να έστελναν το λάθος μήνυμα. Η ομάδα επίσης απέφυγε να συμπεριλάβει εικόνες που αφορούσαν πολιτική και θρησκεία στην προσπάθειά της να είναι όσο πιο ανοικτή γίνεται στο μήνυμα.
Τελικά ο "Χρυσός Δίσκος" εμπεριείχε 115 αναλογικές κωδικοποιημένες φωτογραφίες, χαιρετισμούς σε 55 γλώσσες, ένα δωδεκάλεπτο ηχητικό μοντάζ ήχων απο τη Γη και ενενήντα λεπτά μουσικής.
Παρακάτω, μπορείτε να διαβάσετε μία επιλογή από τα αντικείμενα-θέματα που συμπεριελήφθησαν στον δίσκο που εκτοξεύθηκε στο διάστημα:
 1. Σκίτσο ενός Άνδρα και μίας Εγκύου Γυναίκας.
 2. Δομή του Ανθρωπίνου DNA, έχοντας το φόβο ότι αποκαλύπτουν γενετικό υλικό στους εξωγήινους που μπορεί ήδη να ήταν γνωστό. Παρόλο αυτά, οι ειδικοί κατέγραψαν και έβαλαν στον δίσκο μία σειρά από εικόνες της πολύπλοκης γενετικής δομής των ανθρώπων.
 3. Εικόνες που δήλωναν το πώς τρώμε τροφή, πώς γλείφουμε και πώς πίνουμε υγρά. Για παράδειγμα για να δείξουν τη λειτουργία του σώματος δημιούργησαν μία περίεργη εικόνα μίας γυναίκας που γλύφει ένα παγωτό, έναν άνδρα που δαγκώνει ένα σάντουιτς και έναν ανδρα να πίνει νερό από μία τρεχούμενη κανάτα. (δες εικόνα)
 4. Εικόνες με Ολυμπιακούς Sprinter, όπου απεικονίζονται πολλά έθνη ανθρώπων, το μυικό σύστημα ενός ανθρωπίνου ποδιού μαζί με στιγμιότυπα ανταγωνισμού, αλλά και ψυχαγωγίας.
 5. Το Taj Mahal όπου επιλέχθηκε σαν ένα παράδειγμα μνημειώδους αρχιτεκτονικής, "νικώντας" τις πυραμίδες των Μάγια  Μαζί με αυτό συμπεριελήφθηκαν και φωτογραφίες από καλύβες, σπιτια και πόλεις που δίνουν μία γενική ιδέα για την αρχιτεκτονική πάνω στη Γη.
 6. Τα τρία τέταρτα του δίσκου κατέλαβαν κομμάτια μουσικής και οι εικονιστικές τέχνες είχαν δευτερεύουσα θέση.
 7. Μία σελίδα από ένα βιβλίο ώστε να δώσουν στους εξωγήινους μία ιδέα για το σύστημα γραφής των ανθρώπων. Ομως το να επιλέξουν ποιο ακριβώς θα ήταν το βιβλίο αυτό ήταν μεγάλο θέμα. Τελικά η σελίδα που τα "κατάφερε" να ταξιδεψει στο διάστημα ήταν μία σελίδα από το έργο του Νεύτωνα System of the World, όπου περιγράφεται για πρώτη φορά η τροχιά που διαγράφει ένα αντικείμενο.
 8. Ένας χαιρετιμός από τον Nick Sagan, τον εξάχρονο γιο του Carl και της Linda Salzman Sagan που έλεγε στα αγγλικά : "Χαιρετισμούς από τα παιδιά της Γης."
 9. Ηχητικό μίας φάλαινας που τραγουδάει με το σκεπτικό ότι το τραγούδι αυτό μπορεί να ευαισθητοποιήσει περισσότερο τους εξωγήινους.
 10. Ο ήχος από ένα φιλί όπου ήταν και το πιο δύσκολο να ηχογραφηθεί. Τελικά αυτό που ηχογραφήθηκε είναι ο ήχος από ένα φιλί που εδωσε κάποιος στο μπράτσο του και στο τελος άλλο ένα φιλί που δωθηκε σε ένα μάγουλο.
 11. Κάποιος είχε την ιδέα να καταγράψει τα εγκεφαλικά κύματα ενός ανθρώπου, έτσι ώστε οι εξωγήινοι στο μέλλον έχοντας τεχνολογία να μπορούν να αποκωδικοποιήσουν τις σκέψεις κάποιου. Το αρχείο αυτό είχε διάρκεια ενός λεπτού και ακούγεται σαν μία σειρά από πυροτεχνήματα που σκάνε.
 12.  Ένα κομμάτι πολυφωνικής μουσικής του "Tchakrulo" ενός αφηγηματικού τραγουδιού που αφορά τη διαμαρτυρία ενός χωρικού στον γαιοκτήμονα.
 13. Το μουσικό κομμάτι-επιτυχία του Chuck Berry, "Johnny B. Goode". Καποιοι είχαν αντιρρήσεις λέγοντας ότι η ροκ μουσική ήταν για ανήλικους και ο Carl Sagan απάντησε ότι υπάρχουν πολλοί έφηβοι στον πλανήτη.
Από τότε  που δημιουργήθηκε ο «Χρυσός Δίσκος» έχουν περάσει περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες και η ομάδα δεν εχει μετανιώσει για τις επιλογές της. Συμφωνα με τον  Ferris η NASA του πρότεινε να δημιουργήσει άλλον έναν δίσκο, αλλά απέρριψε την πρόταση. "Θεωρώ ότι κάναμε μία καλή δουλειά μία φορά και είναι καλύτερο να δοκιμάσει και κάποιος άλλος."
Ετσι λοιπόν τι θα βάζετε εσείς σε έναν δίσκο που θα στέλνατε στο διάστημα για να αντιπροσωπεύσει την ανθρωπότητα σήμερα;
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Πρώτη παγκόσμια πιστοποίηση για το σταμναγκάθι!

Posted: 21 Mar 2013 07:01 AM PDT

                   

                          


Το άγριο χόρτο που φυτρώνει στα δύσβατα ορεινά της Κρήτης αναγνωρίζεται διεθνώς!
Ο Ελληνικός Φορέας Επιθεώρησης και Πιστοποίησης TÜV HELLAS, μέλος του TÜV NORD Group, πραγματοποίησε την πρώτη παγκόσμια πιστοποίηση για την καλλιέργεια σταμναγκαθιού (spiny chicory) με βάση το πρωτόκολλο GLOBALG.A.P. v4. για την εταιρεία καλλιέργειας CRETAN GAIA, η οποία βρίσκεται ήδη σε διαδικασία πιστοποίησης και για τη βιολογική του παραγωγή, επίσης από την TÜV HELLAS.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φορέας TÜV HELLAS, μέλος του TÜV NORD Group, επεδίωξε και κατάφερε μέσω συστηματικών και μεθοδευμένων ενεργειών να εντάξει στη παγκόσμια βάση του GLOBALG.A.P. την καλλιέργεια σταμναγκάθι ώστε να είναι πιστοποιήσιμη με βάση το ανωτέρω διεθνές πρωτόκολλο. Με αυτόν τον τρόπο η TÜV HELLAS, μέλος του TÜV NORD Group, πετυχαίνει τη διεθνή αναγνώριση της συγκεκριμένης καλλιέργειας και υποστηρίζει έμπρακτα τις προσπάθειες των Ελλήνων καλλιεργητών για παραγωγή ποιοτικών προϊόντων και εξαγωγή τους στις διεθνείς αγορές.
CRETAN GAIA
Η CRETAN GAIA είναι μια πρωτοπόρος εταιρεία παραγωγής και διάθεσης σταμναγκαθιού στις Μοίρες Ηρακλείου Κρήτης, διαθέτοντας μονάδα με τελευταίας τεχνολογίας θερμοκήπιο αλλά και μεγάλες εκτάσεις με υπαίθριες καλλιέργειες. Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός σταμναγκαθιού στην Ελλάδα με παραγωγή που ξεπερνάει τους 2 τόνους ημερησίως. Συνδυάζοντας την παράδοση με την επιστήμη και την καινοτομία, η CRETAN GAIA, σεβόμενη πάντα την άγρια χλωρίδα του τόπου, συλλέγει άγριο αυθεντικό σπόρο από τα ορεινά της Κρήτης και στη συνέχεια τον καλλιεργεί στα κτήματά της.

Το σταμναγκάθι
Αυτοφυές απαντάται στα χιονισμένα δύσβατα μέρη των ορεινών όγκων της Κρήτης αλλά και σε απόκρημνες ακρογιαλιές του νησιού. Το σταμναγκάθι είναι ένα άγριο χόρτο της Κρήτης, με οδοντωτά φύλλα, τα οποία περιέχουν μία γλυκόπικρη ουσία, η οποία προσδίδει στο φυτό σημαντικές ιδιότητες. Είναι γνωστό από την αρχαιότητα για τις αντιρευματικές και αντισηπτικές του ιδιότητες και μέχρι σήμερα αποτελεί ένα από τα κρυμμένα μυστικά των Κρητικών για ευζωία και μακροζωία. Το σταμναγκάθι είναι πλούσιο σε βιταμίνες E και C, Ωμέγα-3 λιπαρά και σε λινολεικό οξύ, το απαραίτητο λιπαρό που διώχνει το λίπος που συσσωρεύεται στις αρτηρίες. Επίσης έχει υψηλή συγκέντρωση σε ασβέστιο και σίδηρο.


ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ


Αναστρέψιμα τα γηρατειά;

Posted: 21 Mar 2013 06:06 AM PDT

Κοντά στην ανακάλυψη φαρμάκου που καταπολεμά τα γηρατειά και θα βοηθάει τους ανθρώπους να ζουν ακόμη και έως τα 150 χρόνια, ισχυρίζονται ότι βρίσκονται αμερικανοί επιστήμονες από την ιατρική σχολή του Χάρβαρντ. Οι ερευνητές έκαναν πειράματα σε ζώα και ανακάλυψαν ότι το κύριο συστατικό του κόκκινου κρασιού, η ρεσβερατρόλη, ενεργοποιεί μία πρωτεΐνη που προάγει την υγεία και την μακροζωία.

Σύμφωνα με επιστημονικά στοιχεία η ρεσβερατρόλη, που είναι συστατικό της φλούδας των σταφυλιών, αυξάνει τη δραστηριότητα μιας συγκεκριμένης σιρτουϊνης (της SIRT1), η οποία προστατεύει το σώμα από τη νοητική γήρανση, ανανεώνοντας τα μιτοχόνδρια.

Τα μιτοχόνδρια είναι τα «εργοστάσια παραγωγής ενέργειας» των κυττάρων και η λειτουργία τους φθίνει καθώς γερνάμε. «Επαναφορτίζοντας» τα εργοστάσια αυτά, η υπερδραστήρια SIRT1 μπορεί να ασκήσει σημαντικές επιδράσεις στην υγεία.

Η SIRT1 ενεργοποιείται εκ φύσεως με τον περιορισμό των θερμίδων και την άσκηση, αλλά και από φυσικούς ενεργοποιητές, ο συνηθέστερος εκ των οποίων είναι η ρεσβερατρόλη.

Ποντίκια στα οποία χορηγήθηκε ρεσβερατρόλη είχαν διπλάσια αντοχή και σχετική ανοσία στις επιδράσεις της παχυσαρκίας και στη γήρανση, ενώ σε μελέτες με μέλισσες, μύγες και ποντίκια η χορήγησή της οδήγησε σε παράταση της ζωής.

Έτσι, εκτιμούν ότι φαρμακευτικές ουσίες παρόμοιες με τη ρεσβερατρόλη μπορεί να θεραπεύσουν ή και να προλάβουν νοσήματα σχετιζόμενα με τη γήρανση και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να κυκλοφορήσουν τέτοιου είδους φάρμακα μέσα στην επόμενη πενταετία.
 
 
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Γι αυτό οι άνθρωποι παίρνουν ναρκωτικά;

Posted: 21 Mar 2013 06:04 AM PDT

Οι άνθρωποι παίρνουν ναρκωτικά γιατί θέλουν (λένε) να αλλάξουν κάτι σχετικά με τη ζωή τους, με εύκολο και άκοπο τρόπο. Να μερικοί από τους λόγους, όπως μας ανέφεραν οι νέοι, για τους οποίους πήραν ναρκωτικά. Ας δούμε πόσες δκαιολογίες εφευρίσκουν για να καταστρέψουν τον εαυτό τους και τον κόσμο τους.


*Για να μοιάζουν με τους υπόλοιπους
*Για να ξεφύγουν ή να χαλαρώσουν
*Επειδή βαριόντουσαν
*Επειδή τους έκανε να μοιάζουν πιο ώριμοι
*Για να κάνουν την επανάστασή τους
*Για να πειραματιστούν
*Νομίζουν ότι τα ναρκωτικά είναι η λύση.

Αλλά τελικά, τα ναρκωτικά γίνονται το πρόβλημα. Όσο δύσκολο κι αν είναι να αντιμετωπίσει κανείς τα προβλήματά του -αν υποθέσουμε πως έχει προβλήματα και όχι ψευδαισθήσεις προβλημάτων- οι επιπτώσεις της χρήσης ναρκωτικών είναι πάντοτε χειρότερες από το πρόβλημα που προσπάθησε να λύσει με τη χρήση. Η πραγματική απάντηση είναι να μάθει κάποιος την αλήθεια και όχι να πάρει ναρκωτικά.

ΠΩΣ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ; Τα ναρκωτικά είναι, στην ουσία, δηλητήρια. Η ποσότητα που λαμβάνεται καθορίζει και το αποτέλεσμα που θα έχουν.

Μια μικρή ποσότητα δρα ως διεγερτικό (αυξάνει τη δραστηριότητα). Μια μεγαλύτερη ποσότητα δρα ως ηρεμιστικό (μειώνει τη δραστηριότητα). Μια ακόμα μεγαλύτερη ποσότητα ενεργεί ως δηλητήριο, μπορεί να σκοτώσει και σκοτώνει.

Αυτό ισχύει για όλα τα ναρκωτικά. Αυτό που διαφέρει είναι μόνο η ποσότητα που χρειάζεται για να επιτευχθεί το αποτέλεσμα. Δεν υπάρχουν μαλακά και σκληρά απλά η δόση και η συχνότητα χρήσης τα κάνει ή το ένα ή το άλλο. 

Αλλά πολλά ναρκωτικά είναι επικίνδυνα για έναν ακόμα λόγο: επηρεάζουν και καταστρέφουν άμεσα το νου. Αλλοιώνουν την αντίληψη του χρήστη για το τι συμβαίνει γύρω του. Ως αποτέλεσμα, το άτομο ενεργεί παράξενα, παράλογα, λανθασμένα, ακόμα και καταστροφικά.

Τα ναρκωτικά μπλοκάρουν τις αισθήσεις, τόσο τις ανεπιθύμητες όσο και τις επιθυμητές. Έτσι, ενώ προσφέρουν βραχυπρόθεσμη βοήθεια στην ανακούφιση του πόνου, ταυτόχρονα εξαλείφουν τις ικανότητες, την εγρήγορση και θολώνουν τη σκέψη.

Τα φάρμακα είναι ουσίες που σκοπό έχουν να επιταχύνουν ή να επιβραδύνουν ή να αλλάξουν κάτι στον τρόπο λειτουργίας του σώματος, να το κάνουν να λειτουργεί καλύτερα. Μερικές φορές είναι απαραίτητα. Αλλά δεν παύουν να είναι ναρκωτικά: δρουν ως διεγερτικά ή ηρεμιστικά και σε μεγάλη ποσότητα μπορούν να σε σκοτώσουν.

Αν, λοιπόν, δεν χρησιμοποιείς τα φάρμακα όπως πρέπει, μπορεί να γίνουν τόσο επικίνδυνα όσο και τα παράνομα ναρκωτικά.

ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΝΟΙΑ: Κανονικά, όταν ένα άτομο θυμάται κάτι, η διάνοια είναι πολύ γρήγορη και του φέρνει πολύ γρήγορα την πληροφορία. Τα ναρκωτικά, όµως, θολώνουν τη µνήµη, δηµιουργώντας κενά σηµεία. Όταν ένα άτοµο προσπαθεί να πάρει πληροφορίες µέσα από ένα σύννεφο, δεν µπορεί. Τα ναρκωτικά κάνουν ένα άτοµο να νιώθει αργό και χαζό και του προκαλούν αποτυχίες στη ζωή. Όσες περισσότερες αποτυχίες έχει τόσο πιο δύσκολη γίνεται η ζωή και τόσο περισσότερο θέλει ναρκωτικά για να τον βοηθήσουν να επιλύσει το πρόβλημα.

ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ: Ένα ψέµα που λέγεται σχετικά µε τα ναρκωτικά είναι ότι θα βοηθήσουν ένα άτοµο να γίνει πιο δηµιουργικό. Η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική.

Κάποιος που είναι θλιμμένος μπορεί να κάνει χρήση ναρκωτικών για να νιώσει χαρούμενος, αλλά αυτό δεν έχει αποτέλεσμα. Τα ναρκωτικά μπορεί να τον ανεβάσουν σε μια κατάσταση ψεύτικης ευθυμίας, αλλά όταν η επήρεια του ναρκωτικού περάσει καταποντίζεται συναισθηματικά ακόμα χαμηλότερα από πριν.

Και κάθε φορά βυθίζεται όλο και περισσότερο συναισθηματικά. Τελικά, τα ναρκωτικά καταστρέφουν εντελώς κάθε ίχνος δημιουργικότητας του ατόμου καθιστώντας τον άνθρωπο ένα ζωντανό-νεκρό.
 
 
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ

Posted: 21 Mar 2013 05:51 AM PDTΟ ελληνικός καφές "κλειδί" για την προστασία των αρτηριών και τη μακροζωία, σύμφωνα με νέα ελληνική έρευνα στην Ικαρία.
Η μακροζωία έχει διάφορα μυστικά και ένα από αυτά φαίνεται πως είναι τόσο απλό όσο ο ελληνικός καφές. Μια νέα έρευνα ελλήνων επιστημόνων, που εστιάστηκε ιδιαίτερα στα καρδιοαγγειακά μυστικά της μακροζωίας των κατοίκων της Ικαρίας, οι οποίοι φημίζονται διεθνώς για το μεγάλο προσδόκιμο ζωής τους (από τα μεγαλύτερα σε όλο τον κόσμο), κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ένα φλιτζάνι βραστού ελληνικού καφέ κάθε πρωί παίζει καθοριστικό ρόλο στην καλή υγεία των ηλικιωμένων του νησιού.


Οι ερευνητές από την πρώτη καρδιολογική κλινική του Ιπποκράτειου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και του Εργαστηρίου Βιολογικής Χημείας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Γεράσιμο Σιάσο και με τη συμμετοχή του καθηγητή Χριστόδουλου Στεφανάδη, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "Vascular Medicine".

Μόνο το 0,1% των Ευρωπαίων ζουν πάνω από τα 90, όμως στην Ικαρία το ποσοστό είναι περίπου 1%, ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως. Μάλιστα, οι Ικαριώτες φημίζονται ότι δεν ζουν μόνο πολλά χρόνια, αλλά και με καλή υγεία.
Οι έλληνες επιστήμονες εστίασαν την προσοχή τους στην επίπτωση που έχει η τακτική κατανάλωση του καφέ στην υγεία του ενδοθηλίου, του ζωτικού στρώματος των κυττάρων στην εσωτερική επιφάνεια των αιμοφόρων αγγείων. Το ενδοθήλιο επηρεάζεται αρνητικά από τη γήρανση και άλλους παράγοντες, όπως το κάπνισμα.

Οι ερευνητές έδωσαν έμφαση στον καφέ, επειδή άλλες πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι ακόμα και η μέτρια κατανάλωσή του μπορεί να μειώσει ελαφρά τον κίνδυνο παθήσεων της στεφανιαίας αρτηρίας, ενώ μπορεί και να λειτουργεί προστατευτικά για το ενδοθήλιο.

Η μελέτη αφορούσε ένα δείγμα 71 ανδρών και 71 γυναικών σε σύνολο 673 μονίμων κατοίκων της Ικαρίας ηλικίας άνω των 65 ετών. Οι ερευνητές κατέγραψαν την υγεία αυτών των 142 κατοίκων και τη συσχέτισαν με τις διατροφικές και άλλες συνήθειές τους, μεταξύ των οποίων η κατανάλωση καφέ. Η μεγάλη πλειονότητα (87%) έπινε καθημερινά τον παραδοσιακό βραστό ελληνικό καφέ.

Οι αναλύσεις έδειξαν ότι όσοι έπιναν τακτικά ελληνικό καφέ, είχαν καλύτερη λειτουργία του ενδοθηλίου σε σχέση με όσους έπιναν άλλα είδη καφέ. Ακόμα και στους ηλικιωμένους που είχαν υψηλή αρτηριακή πίεση, η κατανάλωση βραστού ελληνικού καφέ σχετιζόταν με καλύτερη κατάσταση του ενδοθηλίου των αρτηριών.

«Ο βραστός ελληνικός καφές, που είναι πλούσιος σε πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά και ο οποίος περιέχει μόνο μια μέτρια ποσότητα καφεΐνης, φαίνεται να παρέχει περισσότερα οφέλη σε σχέση με άλλα είδη καφέ», σύμφωνα με τον Γεράσιμο Σιάσο.
Η νέα έρευνα έρχεται να προσθέσει μια ακόμα ψηφίδα στο «παζλ» διατροφής - υγείας καρδιάς, αν και, σύμφωνα με τους έλληνες ερευνητές, χρειάζονται και άλλες μελέτες για να διευκρινιστούν οι ακριβείς μηχανισμοί μέσω των οποίων ο ελληνικός καφές ασκεί την προστατευτική δράση του για την καρδιαγγειακή υγεία.

Ο καφές επίσης απομακρύνει τα εγκεφαλικά και τα τροχαία
Δύο ακόμα νέες διεθνείς έρευνες αναδεικνύουν την αξία του καφέ (αν και όχι κατ' ανάγκη του ελληνικού). Η πρώτη, που έγινε από ιάπωνες ερευνητές και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Stroke" του Αμερικανικού Καρδιολογικού Συλλόγου, βρήκε ότι ο καφές και το πράσινο τσάι μειώνουν τον κίνδυνο για εγκεφαλικό. Η έρευνα -η μεγαλύτερη έως τώρα για το θέμα- έγινε σε πάνω από 83.200 ανθρώπους ηλικίας 45 έως 74 ετών, τους οποίους παρακολούθησε επί 13 χρόνια.

Όσο περισσότερο καφέ και πράσινο τσάι έπιναν οι συμμετέχοντες, τόσο μειωνόταν ο κίνδυνος εγκεφαλικού. Όσοι έπιναν τουλάχιστον ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα, είχαν περίπου 20% μικρότερο κίνδυνο για εγκεφαλικό σε σχέση με όσους σπάνια έπιναν καφέ. Όσοι έπιναν δύο έως τρία φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα, είχαν 14% μικρότερο κίνδυνο για εγκεφαλικό, ενώ όσοι έπιναν τουλάχιστον τέσσερα φλιτζάνια, είχαν 20% χαμηλότερο κίνδυνο.

Η δεύτερη έρευνα από αυστραλούς ερευνητές, που δημοσιεύτηκε στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό BMJ, δείχνει ότι ο καφές παρέχει σημαντική προστασία στους οδηγούς φορτηγών, κρατώντας τους ξύπνιους στα μακρινά ταξίδια.  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

              

Τι αντιπροσωπεύει στ’ αλήθεια το «όχι» της Κυπριακής Βουλής;

Posted: 21 Mar 2013 05:43 AM PDT

 

Είναι πολύ όμορφο και ρομαντικό να ονειρεύεται κανείς ότι στην εσχατιά του ελληνισμού, κάποιοι πατριώτες πολιτικοί είπαν «όχι» στον πρόσωπο του νέου κατακτητή. Ωραίο θα ήταν, μόνο αν ήταν αληθινό. Και δεν είναι. Το «όχι» της Κυπριακής Βουλής αφορά μόνο στο «κούρεμα» των καταθέσεων και όχι την υποταγή της Κύπρου στην αποικιοκρατική κηδεμονία της τρόικας και των Ευρωπαίων (βλέπε κυρίως Γερμανών). Πρόκειται για ένα «όχι» εντελώς προσχηματικό μιας και δεν πρόκειται να σώσει ούτε καν τις καταθέσεις. Κυρίως τις λαϊκές αποταμιεύσεις των νοικοκυρών της Κύπρου.


Καταρχάς για να το ξεκαθαρίσουμε, το όλο παιχνίδι που παίζεται είναι στημένο και από τις δυο πλευρές. Τόσο από την σκοπιά της Ευρωζώνης, όσο και από τη σκοπιά των Κυπρίων κυβερνητών. Το πρόβλημα της Κύπρου προέκυψε όχι λόγω μεγάλης κρίσης στην οικονομία της Κύπρου. Η οικονομία της Κύπρου δεν είναι από τις χειρότερες περιπτώσεις, ούτε ήταν στο χείλος της χρεωκοπίας. Το πρόβλημα της Κύπρου προέκυψε από τις τράπεζές της. Πρωτίστως από την Τράπεζα της Κύπρου και την Λαϊκή, πρώην Μαρφίν. 


Πώς γίνεται να καταρρεύσουν δυο τραπεζικοί κολοσσοί όταν οι καταθέσεις, η καταθετική βάση που δηλώνουν είναι σχεδόν 2 φορές του ΑΕΠ της Κύπρου; Μόνο στην περίπτωση που οι τραπεζίτες κατασπατάλησαν τα χρήματα των καταθέσεων σε μαύρα δάνεια και χορηγήσεις, σε επενδύσεις κερδοσκοπίας και ευκαιρίας και σε λεηλασία γενικά. Αυτό ακριβώς συνέβη με τις Κυπριακές τράπεζες.

 Οι τραπεζίτες, ή μεγαλοκαρχαρίες που το έπαιζαν εθνικοί επενδυτές και μεγαλοπαράγοντες της οικονομίας λεηλάτησαν κυριολεκτικά διαμέσου των τραπεζών τους το χρήμα που υπήρχε σ' αυτές – κυρίως σε καταθέσεις – μαζί με τα πολιτικά κόμματα και τις κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου. Σήμερα οι καταθέσεις αυτών των τραπεζών υπάρχουν μόνο σε κομματικά ταμεία, λογαριασμούς παράκτιων εταιρειών ανά τον κόσμο, σε ομόλογα και παράγωγα του εξωτερικού και σε άλλες σκιώδεις τραπεζικές επενδύσεις κρυμμένες στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου.

Ποιος θυμάται σήμερα τον κ. Βγενόπουλο και τον όμιλο Marfin Investment Group; Ποιος θυμάται τους εκάστοτε κυβερνητικούς να τον πλασάρουν ανοιχτά σαν εθνικό επενδυτή, ο οποίος εξαγόραζε τα πάντα με ξένα κεφάλαια διαμέσου ενός fund, όπως ήταν η MIG; Με την κρίση οι τράπεζες της Κύπρου άρχισαν να αντλούν αυξημένη ρευστότητα από το ευρωσύστημα. Αυτό ήταν το πρώτο καμπανάκι.


 Όμως και αυτή την αυξημένη ρευστότητα οι Κύπριοι και μη τραπεζίτες την σπατάλησαν σε κερδοσκοπικές τοποθετήσεις σε ελληνικά και άλλα ομόλογα ποντάροντας στην χρεοκοπία της Ελλάδας. Έτσι όταν ήρθε το PSI, δηλαδή η αναδιάρθρωση του χρέους στην Ελλάδα, οι Κύπριοι και μη τραπεζίτες εισέπραξαν τα πλούσια ανταλλάγματα που προσφέρθηκαν στις τράπεζες που θα έβαζαν τα ομόλογά τους στο «κούρεμα». 

Να θυμίσουμε εδώ ότι το τραπεζικό λόμπι του κ. Νταλάρα – στο οποίο ανήκαν και οι κυπριακές τράπεζες κάτοχοι ελληνικών ομολόγων – πήρε αποζημίωση για την συμμετοχή του στο PSI, 30 δις ευρώ μετρητά για λογιστικές ζημιές που δεν ξεπερνούσαν τα 18 δις ευρώ. Ανάμεσα στους ωφελημένους ήταν και οι τράπεζες της Κύπρου, που εκτιμάται ότι για 5 δις ευρώ λογιστική ζημιά λόγω ελληνικών ομολόγων, εισέπραξαν γύρω στα 7 δις ευρώ αποζημίωση ως μετρητά φορτώνοντας πρόσθετο χρέος στον Έλληνα φορολογούμενο.

Αν προσθέσουμε σ' αυτά και την μετανάστευση καταθέσεων και κεφαλαίων από την Ελλάδα στην Κύπρο, που ανήλθαν τουλάχιστον σε άλλα 5 δις ευρώ, οι κυπριακές τράπεζες βγήκαν ωφελημένες από την χρεοκοπία της Ελλάδας. Γι' αυτό και είναι εντελώς πρόστυχη η προσπάθεια να φορτώσουν την κατάρρευση των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα. Είναι καθαρό ψέμα και μπορεί να το ισχυριστεί μόνο όποιος δεν ξέρει, ή είναι τόσο απατεώνας που ενώ ξέρει τι έχει συμβεί, το παπαγαλίζει από σκοπιμότητα.

Όταν το 2012 οι κυπριακές τράπεζες δεν άντεξαν άλλο και προσέφυγαν στον ELA (στον μηχανισμό έκτακτης ρευστότητας) προκειμένου να μην καταρρεύσουν, οι ευρωπαίοι και κυρίως οι Γερμανοί έθεσαν θέμα ανταλλαγμάτων, δηλαδή αποικιακής κατοχής του νησιού διαμέσου της τρόικας. Η κυβέρνηση Χριστόφια, προκειμένου να καλύψει την ληστεία των κυπριακών τραπεζών από τους ολιγάρχες της οικονομίας και της πολιτικής, δέχτηκε με ιταμό τρόπο να πουληθεί το νησί σε τιμή ευκαιρίας. Κι έτσι υπέγραψε μαζί με τις υπόλοιπες δυνάμεις τη σύμβαση εκχώρησης του νησιού στην τρόικα. 


Η προδοσία του Χριστόφια είναι τέτοια που θέλησε ο ίδιος να υπογράψει την θανατική καταδίκη του νησιού, χωρίς καν να πάρει την πρωτοβουλία ενός δημοψηφίσματος προκειμένου έστω να έχει το άλλοθι της ετυμηγορίας ενός «ναι». Η οργανική διαπλοκή στην Κύπρο των μεγάλων κομμάτων και των επικεφαλής τους με τις τράπεζες και τους ολιγάρχες του χρήματος είναι τέτοια, που και μόνο η σκέψη ότι ένα πιθανό δημοψήφισμα θα έφερνε στην επιφάνεια το αληθινό πρόβλημα, δηλαδή εκείνο της διαπλοκής πολιτικής και χρήματος, απέτρεψε τον Χριστόφια ακόμη κι από το να το σκεφτεί. Επιδόθηκε απλά σε κροκοδείλια δάκρυα μπροστά στην τηλεόραση καθώς ανακοίνωνε την θανατική καταδίκη του νησιού. Οι δικαιολογίες είναι πολύ γνωστές και από την δική μας περίπτωση.

Οι ευρωπαίοι και κυρίως οι Γερμανοί γνώριζαν πολύ καλά ότι ένα τραπεζικό σύστημα που εμφανίζει περί τα 68 δις ευρώ καταθετική βάση, εκ των οποίων πάνω από τα 26 δις ευρώ είναι των νοικοκυριών που κατοικούν στο νησί, είναι αδύνατον να καταρρεύσει, είναι αδύνατον να έχει ανάγκη για έκτακτη χρηματοδότηση. Εκτός κι αν οι καταθέσεις είναι απλές εγγραφές, δηλαδή φούμαρα. Κι έτσι άρπαξαν την ευκαιρία. Ζήτησαν τα 5,8 δις ευρώ, δηλαδή περί το μεσοσταθμικό 8% της εικονικής καταθετικής βάσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, από το «κούρεμα» των καταθέσεων. Αυτό είχε τεθεί πολύ πριν τις εκλογές της Κύπρου. Για να προχωρήσει έπρεπε να ξεγελαστεί ο λαός και να έρθει ο οικονομικός δολοφόνος που θα το προωθούσε. Κι αυτός ήταν ο Αναστασιάδης.

Το ζήτημα ήταν όμως ευθύς εξαρχής ότι οι καταθέσεις αυτές δεν υπάρχουν και επομένως τα 5,8 δις ευρώ δεν θα μπορούσαν να αντληθούν από τις κυπριακές τράπεζες. Το γεγονός αυτό το γνώριζαν όλοι. Ευρωπαίοι, Γερμανοί και Κύπριοι. Κι έτσι στήθηκε το παιχνίδι που παίχτηκε σε βάρος της Κύπρου το προηγούμενο σαββατοκύριακο.

Ας δούμε τα γεγονότα. Έχουμε μια απόφαση του Eurogroup της 15/3 που ανάμεσα στα άλλα θέλει «κούρεμα» των καταθέσεων της Κύπρου. Αν ήθελαν όντως οι Γερμανοί και οι άλλοι να το εφαρμόσουν, τι θα έκαναν; Δεν θα το ανακοίνωναν αμέσως. Ούτε θα επέτρεπαν στον Αναστασιάδη να το κάνει, αν πρώτα δεν εξασφαλίσει με εκβιασμούς, πιέσεις, εξαγορές – κατά τα γνωστά συνήθη – την πολιτική στήριξη στο νησί. Αν το πετύχαινε αυτό, τότε θα έβγαινε και θα έθετε όπως το έθεσε, ή «κούρεμα» καταθέσεων, ή άτακτη χρεοκοπία. Διαφορετικά θα υπήρχε περιθώριο να τροποποιηθεί το μέτρο και να βρεθούν εναλλακτικοί τρόποι.

Αντί γι' αυτό έχουμε τα εξής κωμικοτραγικά, που ούτε ο πιο ανόητος δεν θα τολμούσε να κάνει. Το Eurogroup ανακοινώνει την επομένη το «κούρεμα». Βγαίνει και ο Αναστασιάδης το Σάββατο και θέτει ευθέως το δίλλημα: ή «κούρεμα», όπως διατάζουν οι Ευρωπαίοι, ή άτακτη χρεοκοπία. Βεβαίως, ο Αναστασιάδης – όπως και τα επιτελεία της ευρωζώνης – ήξεραν πολύ καλά δυο πράγματα: Αφενός, ο Αναστασιάδης δεν είχε την πολιτική συγκατάθεση των άλλων κομμάτων και τα δικά του «κουκιά» δεν φτάνουν για να περάσει το μέτρο. Αφετέρου, η προκαταβολική ανακοίνωση του «κουρέματος» θα έπληγε ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία του τραπεζικού συστήματος και θα συνέτριβε την οικονομία του νησιού, η οποία εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις τράπεζές του. Κι αυτό θα συνέβαινε ανεξάρτητα πολιτικών εξελίξεων, ανεξάρτητα από το αν θα αποδεχόταν η Κυπριακή Βουλή το «κούρεμα», ή θα ψήφιζε «όχι».

Τελικά ο Αναστασιάδης δεν πήρε ούτε τις ψήφους του κόμματός του υπέρ του «κουρέματος». Δεν μπορεί να μην το γνώριζε αυτό. Δεν μπορεί να μην το γνώριζαν οι Ευρωπαίοι και οι Γερμανοί. Σας θυμίζω ότι η πρόταση του «κουρέματος» έχει τεθεί στο τραπέζι εδώ και μήνες και όλοι την γνώριζαν. Τότε γιατί έγινε όλο αυτό;

Από την μεριά των Γερμανών και των Ευρωπαίων η ενέργεια αυτή ήταν ανοιχτή «πολεμική ενέργεια της ΕΕ εναντίον ανεξάρτητου κράτους-μέλους της», όπως σωστά αναφέρει η ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΕΠΑΜ. Ήξεραν πολύ καλά ότι ακόμη κι αν πέρναγε το «κούρεμα», τα 5,8 δις ευρώ που ζητούσαν από την Κύπρο δεν υπάρχουν στα ταμεία των τραπεζών. Οπότε επέλεξαν μια προβούν μια ενέργεια – την προκαταβολική ανακοίνωση του «κουρέματος» – που γνώριζαν πολύ καλά ότι θα σακάτευε ανεπανόρθωτα την οικονομία του νησιού. Το τσάκισμα το επέτειναν και με τις δηλώσεις τους οι Μέρκελ και Σόιμπλε στιγματίζοντας την βιομηχανία κεφαλαίων του νησιού και λέγοντας ανοιχτά ότι κανείς που αναζητά καταφύγιο στην Κύπρο δεν πρέπει να αισθάνεται ασφαλής. Με λίγα λόγια επέτειναν την κατάσταση πανικού υπό συνθήκες κλειστών τραπεζών. Ότι χειρότερο.

Σ' αυτό συνέργησε και ο «δικός μας» υπουργός οικονομικών κ. Σουρνάρας, ο οποίος στις 18/3 δήλωσε: «Όσον αφορά εμάς, τόνισα στο Eurogroup ότι είμαστε έτοιμοι να αποκτήσουμε το ενεργητικό και το παθητικό των κυπριακών καταστημάτων στην Ελλάδα. Θέλω να πω ότι τα καταστήματα αυτά θα παραμείνουν κλειστά σύμφωνα με την απόφαση των κυπριακών αρχών και εκ περισσού λέω ότι όλα τα άλλα καταστήματα ελληνικών ή ξένων τραπεζών στην Ελλάδα θα λειτουργήσουν κανονικότατα.» Προσέξτε αυτό το «αποκτήσουμε το ενεργητικό και το παθητικό των κυπριακών καταστημάτων στην Ελλάδα». 


Τι σημαίνει αυτό; Ότι το τραπεζικό κυπριακό σύστημα είναι τόσο χρεοκοπημένο και υπό κατάρρευση που δεν μπορεί ούτε καν να συντηρήσει τα υποκαταστήματά του και έτσι θα απορροφηθούν από την Ελλάδα. Το πώς και το τι θα επιφέρει θα το δούμε εν καιρώ. Κι εγώ ρωτώ; Υπάρχει καλύτερη ομολογία χρεοκοπίας και κατάρρευσης τραπεζικού συστήματος; Όχι βέβαια. Και πότε γίνεται αυτή η δήλωση; Πριν καν αποφανθεί η Κυπριακή Βουλή για το «κούρεμα».

Με άλλα λόγια το Eurogroup ήξερε πολύ καλά ότι η ενέργεια αυτή, την ανακοίνωση του «κουρέματος», ισοδυναμεί με de facto χρεοκοπία για τις τράπεζες της Κύπρου και γι' αυτό κανόνισε να απορροφηθούν οι θυγατρικές από την Ελλάδα. Κι αυτό ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της Κυπριακής Βουλής. Μάλιστα με κινήσεις και δηλώσεις τους φρόντισαν να επιτείνουν όσο μπορούν την σύγχυση και τον πανικό ώστε να εξασφαλίσουν την κατάρρευση της τραπεζικής οικονομίας του νησιού.

Ο λόγος που έγινε έτσι ήταν για να χτυπηθεί μοιραία η κυπριακή οικονομία, αφ' ενός για να εξυπηρετηθούν τα γερμανικά συμφέροντα και να πατήσουν στο νησί ώστε να διεκδικήσουν γεωστρατηγική επιρροή. Οι Γερμανοί κατόρθωσαν με τον τρόπο αυτό να πατήσουν στην Ανατολική λεκάνη της Μεσογείου. Κάτι που δεν το κατόρθωσαν ούτε στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο.


 Όπως επίσης και να διεκδικήσουν μερίδιο από το σύνολο των ενεργειακών πηγών της Κύπρο, κάτι που έχει υπογράψει ήδη ο Χριστόφιας με το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση. Βλέπετε γνωρίζουν πολύ καλά ότι εντός του ευρώ και με διαλυμένη την οικονομία του το νησί δεν μπορεί παρά να εξαρτηθεί από τις χρηματοδοτήσεις του ευρωσυστήματος με όλα τα αποικιοκρατικά ανταλλάγματα που επιβάλει πρώτα και κύρια η Γερμανία.

Αφετέρου, εξυπηρετούνται και οι ολιγάρχες του νησιού για την λεηλασία των τραπεζών τους. Ποιος θα τους ζητήσει τον λόγο τώρα; Η κατάρρευση των τραπεζών – ήδη έχει ανακοινωθεί ότι η Λαϊκή Τράπεζα της Κύπρου, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα του νησιού, δεν πρόκειται να ξανανοίξει – δεν φαίνεται να την χρεώνονται, μιας και οφείλεται στην κατάσταση που δημιουργήθηκε από την ανακοίνωση του «κουρέματος». Ούτε πρόκειται να δώσουν λόγο για το που πήγαν τα λεφτά των καταθετών, μιας και δεν θα χρειαστεί να καταβάλουν τα 5,8 δις ευρώ από τα ταμεία τους και έτσι δεν θα αποκαλυφθεί ότι τα ταμεία είναι άδεια και ότι οι καταθέσεις είναι απλές εγγραφές χωρίς κανένα αντίκρισμα.

Αυτό αντιπροσωπεύει το «όχι» των πολιτικών κομμάτων της Κυπριακής Βουλής. Είπαν «όχι» σε κάτι που θα εξέθετε την λεηλασία των χρημάτων του κυπριακού λαού από μια συμπαιγνία ολιγαρχών της τραπεζικής οικονομίας και της πολιτικής. 


Και με την τήβεννο του δήθεν πατριώτη, με φανφάρες πατριδοκάπηλου στόμφου, αυτοί που έχουν υπογράψει προκαταβολικά το ξεπούλημα του νησιού, ετοιμάζονται να φορτώσουν τα 5,8 δις ευρώ στις πλάτες των νοικοκυριών και των εργαζομένων της Κύπρου. Άλλωστε, ακούσατε κανέναν από δαύτους να αξιώνει την μη πληρωμή των λύτρων που επέβαλε το Eurogroup; Όχι βέβαια. Όλοι τους εμφανίζονται τώρα να αγωνιούν για το που θα βρεθούν τα 5,8 δις ευρώ για να παραμείνει η Κύπρος στην ευρωζώνη.

Ξεχνούν ότι η ανακοίνωση του Eurogourp απαιτεί κι άλλα εκτός από το «κούρεμα». Δείτε τι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε πολύ νωρίς το πρωί της 16ης Μαρτίου: «Το Eurogroup χαιρετίζει τις κυπριακές αρχές σχετικά με τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί για να υιοθετήσει φορολογικά μέτρα που συμφωνήθηκαν με την Επιτροπή, σε συνεργασία με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Αυτό αφορά κυρίως την υιοθέτηση των μέτρων εξυγίανσης ύψους 4 ½% του ΑΕΠ. 


Το Eurogroup χαιρετίζει τη δέσμευση των κυπριακών αρχών να εντείνουν τις προσπάθειές τους στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων. Το Eurogroup χαιρετίζει περαιτέρω τη δέσμευση των κυπριακών αρχών να λάβουν περαιτέρω μέτρα για την κινητοποίηση των εσωτερικών πόρων, προκειμένου να περιοριστεί το μέγεθος της οικονομικής βοήθειας που συνδέεται με το πρόγραμμα προσαρμογής. 

Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν την καθιέρωση μιας εκ των προτέρων εφάπαξ εισφοράς σταθερότητας που ισχύει για κατοίκους και μη κατοίκους καταθέτες. Περαιτέρω μέτρα αφορούν την αύξηση της παρακράτησης φόρου επί των εισοδημάτων του κεφαλαίου, την αναδιάρθρωση και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η αύξηση του συντελεστή φορολογίας εισοδήματος και τη διάσωση των μικροομολογιούχων. Η Ευρωομάδα προσβλέπει στην επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Κύπρου και της Ρωσικής Ομοσπονδίας σχετικά με τη χρηματοδοτική συμμετοχή.»

Με άλλα λόγια το Eurogroup απαιτεί πάνω από 800 εκατ. ευρώ πρόσθετους φόρους στους Κύπριους, ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων αγαθών και υπηρεσιών (υγεία, παιδεία, ενέργεια, κοκ), αλλά και «την κινητοποίηση των εσωτερικών πόρων» που μέρους τους είναι το «κούρεμα» των καταθέσεων. 


Κινητοποίηση των εσωτερικών πόρων είναι και το να βάλουν χέρι στα ασφαλιστικά ταμεία και γενικά όπου υπάρχει δημόσιο αποθεματικό. Και πάμε βλέποντας και κάνοντας κατά τα ειωθότα των αξιωματούχων της αρπαχτής που λέγεται ευρώ. Όσο για τους Ρώσους μην ανησυχείτε. Αυτοί θα τα βρουν και με Ευρωπαίους και με Αμερικανούς. Θα τα σώσουν τα κεφάλαιά τους που κυρίως αποτελούνται από πιστωτικούς τίτλους και είναι άμεσα μεταβιβάσιμοι. Το ίδιο θα γίνει και με όλους τους άλλους μεγαλοκεφαλαιούχους, που στην χειρότερη θα αποζημιωθούν με μεταβιβάσιμους τίτλους εγγυημένους από το ευρωσύστημα.

Αυτοί που πρέπει να κλαίνε είναι τα νοικοκυριά. Οι δικές τους καταθέσεις έχουν μπει στον ντορβά. Έτσι οι πολιτικοί της Κύπρου, συνεπικουρούμενοι από τους «δικούς μας» που ξαφνικά βγήκαν να γιορτάσουν την «εθνική επιτυχία» των Κυπρίων, το «μεγάλο όχι» του Ελληνισμού και του Κυπρικού λαού, πουλάνε ψεύτικο πατριωτισμό για να συγκαλύψουν την μεγάλη ληστεία των καταθέσεων και κυρίως των λαϊκών αποταμιεύσεων. 


Ο εκβιασμός είναι απλός: προκειμένου να είμαστε σε θέση να σου αποδώσουμε τις αποταμιεύσεις σου, θα πρέπει το ευρωσύστημα να μας χρηματοδοτεί. Και για να μας χρηματοδοτεί, θα πρέπει να χαιρετήσουν οι εργαζόμενοι τα εργατικά τους δικαιώματα, να χαιρετίσουν τα ασφαλιστικά ταμεία, να πουν μπάι-μπάι στις αμοιβές τους και να αγκαλιστούν με την μιζέρια, την ανεργία και την εξαθλίωση. Και μιας θα πρέπει οι Κύπριοι εργαζόμενοι, ο απλός λαός να τα δώσει όλα, ας πάει και το παλιάμπελο, δηλαδή το ίδιο το νησί τους το οποίο θα μεταβληθεί σε προτεκτοράτο χειρότερο από την εποχή της Αγγλικής κατοχής.

Βεβαίως, αυτό έχει παρενέργειες στην Ευρωζώνη. Ήδη έχουμε φαινόμενα πανικού στις τράπεζες σε Ιταλία και Ισπανία. Είναι σίγουρο ότι οι τράπεζες στην Κύπρο έχουν πλέον τελειώσει. Με τον τρόπο αυτό οι τραπεζίτες αθωώνονται. Και αθωώνονται με τον ίδιο τρόπο και τα πολιτικά κόμματα που μαζί με τους τραπεζίτες λεηλάτησαν τα λεφτά. Την ίδια ώρα, η Κύπρος μετατρέπεται σε αποικία των Γερμανών και της ευρωζώνης, μάλιστα με δικαίωμα ζωής, ή θανάτου πάνω στο νησί. Το πλήγμα λοιπόν που δέχεται σήμερα η Κύπρος ουσιαστικά είναι πολύ χειρότερο από αυτό που δέχθηκε με την εισβολή του Αττίλα 1 και Αττίλα 2.

Τίθεται ξεκάθαρα σοβαρό θέμα για την ίδια την εθνική αυτοδιάθεση του νησιού. Η ίδια η ύπαρξη του νησιού τίθεται εν αμφιβόλω αυτή τη στιγμή. Ειδικά μετά την εξέλιξη της καταψήφισης. Ειδικά από την στιγμή που ο μόνος τρόπος για να μπορέσει να ανακάμψει η Κύπρος, να βγει δηλαδή από αυτό το αδιέξοδο, είναι η Κυπριακή λίρα. 


Δηλαδή το Εθνικό νόμισμα, η κρατικοποίηση των τραπεζών έτσι ώστε να γίνει η εκκαθάρισή τους και να δουν όλοι που πήγαν καταθέσεις, αποταμιεύσεις και δάνεια, ώστε να λογοδοτήσουν πολιτικοί και τραπεζίτες που κατακλέψανε τον κόσμο διαμέσου των τραπεζών και φυσικά η ανοικοδόμηση της οικονομίας από μηδενικής βάσης, όπως τουλάχιστον προσπάθησαν να το κάνουν οι Κύπριοι από το 1975 και μετά. Αυτή είναι η μόνη λύση. Η μόνη αληθινά πατριωτική και συνάμα δημοκρατική, φιλολαϊκή λύση του προβλήματος. Οτιδήποτε άλλο θα οδηγήσει την Κύπρο σε ακόμη χειρότερες και μεγαλύτερες περιπέτειες.


ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

About the Author

Posted by Αρμαγεδώνας Έλευσις on 11:37 μ.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response

By Αρμαγεδώνας Έλευσις on 11:37 μ.μ.. Filed under . Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "Αποκαλυψη Το Ενατο Κυμα"

Leave a reply

Armageddon

... Ελπίζουμε να σας αρέσει το θέμα και να το αναπαράγετε με οποιονδήποτε τρόπο:

...αναμένουμε τα σχόλιά σας!

Αν θέλετε πατήστε Χ για να διώξετε το πλαίσιο.

blog comments powered by Disqus

+/-LiVe:Facebook Tips


Profile

Καλώς μας ήρθες......

Τοιχος

Online Friend


Go Large!

  Blog Archive