Headlines
Published On:Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013
Posted by Αρμαγεδώνας Έλευσις

Αποκαλυψη Το Ενατο Κυμα

Αποκαλυψη Το Ενατο Κυμα


Πληροφορια και Εξελιξη - Το ανήσυχο πνεύμα & η ανήσυχη ψυχή

Posted: 27 Jan 2013 08:31 AM PST


Πως μπορούμε να χαρακτηρίσουμε ένα ανήσυχο πνεύμα, μια ανήσυχη ψυχή ?
Το ανήσυχο πνεύμα, η ανήσυχη ψυχή «ΔΕΝ ΒΟΛΕΥΕΤΑΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ» = ΑΛΗΘΕΙΑ.


Συνεπώς, ένα τέτοιο πνεύμα, μια τέτοια ψυχή βρίσκεται εν συνεχή νοητική, πνευματική και συναισθηματική κινήσει.

Βρίσκεται δηλαδή εν συνεχή, πολλές φορές επώδυνη για την ίδια (και τους άλλους άλλωστε) διαδικασία αναζήτησης πληροφορίας για τις ανάγκες της εξέλιξής της.

Διότι η εξέλιξη γίνεται αισθητή ως επιτακτική ανάγκη, ως δίψα, ως αδυναμία του ζην και σκέπτεσθαι όπως πριν.

Αρχίζει η επώδυνη διαδικασία μετασχηματισμού όλου του είναι της ψυχής, που περιλαμβάνει την επώδυνη ανασυγκρότηση των κυρίων της σωμάτων : του νοητικού, του πνευματικού και του συναισθηματικού - δηλαδή ολόκληρης της δομής της.

Γεννιέται το καινούριο και το άγνωστο, που πολλές φορές προκαλεί τον τρόμο στους άλλους, που έχουν συνηθίσει να ακολουθούν τις έτοιμες συνταγές, την ήδη πεπατημένη από τους άλλους, άρα σίγουρη οδό. . .

Οι άλλοι απλώς ευρίσκονται στην περίοδο της ανώδυνης ΣΤΑΣΗΣ.

Προς το παρόν πάντα, διότι οι πάντες είναι καταδικασμένοι να εξελιχθούν, ο καθένας με τον τρόπο του και στην ώρα του. . .

Η ευρισκόμενη εν τω γεννάσθαι του κάτι καινούργιου ψυχή δεν αναγνωρίζει τα δόγματα, αμφισβητεί το κύρος, τους τίτλους, τα ειπωθέντα από τους άλλους, όσο σωστά και να φαίνονται, αυτή αναζητεί μια άλλη, άγνωστη σε όλους και σε αυτήν την ίδια οδό, διότι ΝΙΩΘΕΙ, ότι ασχέτως του πόσο σωστά πράγματα είπαν οι προηγούμενοι - πάντα κάτι θα λείπει στην ολοκλήρωση της εικόνας, που λέγεται ΑΛΗΘΕΙΑ.

Αυτή ΝΙΩΘΕΙ , ότι οι ιδιοκτήτες της ΑΛΗΘΕΙΑΣ δεν υπήρξαν, δεν υπάρχουν, ούτε θα υπάρξουν ΠΟΤΕ , ορμώμενη από την αρχή αυτή, η ψυχή ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ το κάθε κύρος, την κάθε αρχή, την κάθε δοξασία, το κάθε κατεστημένο.

Η αρχική φάση της κάθε εξέλιξης πάντα περιέχει μέσα της το ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ, την ΕΞΕΓΕΡΣΗ.

Η ευρισκόμενη στο στάδιο αυτό ψυχή υποχρεωτικά είναι ΑΙΡΕΤΙΚΗ και ενίοτε ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ.

Έτσι, η εισελθούσα στον χορό της περαιτέρω εξέλιξης ψυχή είναι εξεγερμένη νοητικά, πνευματικά και συναισθηματικά.

Αυτή κουβαλάει μέσα της την ΑΙΡΕΣΗ και την ΠΡΟΚΛΗΣΗ και πολλές φορές τον ΚΙΝΔΥΝΟ για τον εαυτόν της και για τους άλλους.

Δεν την βολεύει η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ, διότι η συναίνεση σε τελική ανάλυση είναι ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ, ΣΤΑΣΗ, άρνηση του προχωρειν εμπρός και πολλές φορές είναι σχεδόν αδύνατον το προχωρειν εμπρός μαζί με τους άλλους για ένα και μόνον λόγο - ο καθένας, ευρισκόμενος στο δικό του στάδιο εξέλιξης, έχει τους δικούς του σκοπούς, τις δικές του ανάγκες.

Μέσα σε τέτοιες πραγματικότητες η συναίνεση στην ουσία είναι ΜΥΘΟΣ.

Στην ουσία είναι συμβιβασμός και ο κάθε συμβιβασμός είναι τροχοπέδη στην εξέλιξη.

Η ομαδική εξέλιξη είναι μύθος.

Αυτό, που μάθαμε να λέμε ομαδική εξέλιξη - είναι ουδέν άλλον τι ειμή ΑΠΟΔΟΧΗ κατόπιν μεγάλων δυσκολιών προσαρμογής, βασανιστικής πολλές φορές, μιας νέας δοξασίας από την πλευρά των υπολοίπων, που την επεξεργάστηκε, συνεχώς αναζητώντας ο ένας, άντε δυο η τρεις το πολύ.

Συνεπώς, η ψυχή θα προχωρήσει ΜΟΝΗ.

Αν είναι τυχερή - θα βρει κάμποσους συνοδοιπόρους, ευρισκόμενους στην ανάλογη με αυτήν εξελικτική βαθμίδα - μόνο σε τέτοιες πραγματικότητες είναι δυνατή η συναίνεση και μόνο με αυτές τις αδελφές ψυχές.

Η έννοια της ΕΞΕΛΙΞΗΣ είναι στενά συνυφασμένη με την έννοια της ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ.

Θα κάνω εδώ μια άλλη προσέγγιση στις δύο αυτές λέξεις.

ΕΞΕΛΙΞΗ προέρχεται από την λέξη ΕΛΙΞ.

Επειδή βάσει της Ελληνικής Αντίληψης, τα ρήματα είναι πιο έγκυρα στην έκφραση της Αλήθειας από τα ουσιαστικά, θα δούμε καλλίτερα το ρήμα ΕΛΙΣΣΟΜΑΙ.

Ελίσσομαι = κινούμαι επιδέξια εντός των παραδεκτών, τοποθετημένων από κάποιους άλλους ορίων προς ίδιον όφελος.

Πιο λαϊκά αυτό θα μεταφραστεί ως εξής : σε συνθήκες φυλακής κάνω την διαμονή μου εκεί όσο γίνεται πιο ευχάριστη = ελίσσομαι.

Ποιοι ελίσσονται?

Ελίσσονται :

- οι βολεμένοι,

- οι υποταγμένοι,

- και οι ανυπότακτοι μεν, αδύναμοι δε για διάφορους λόγους προς το παρόν αντιδράσαι.

ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΑΙ = βγαίνω έξω από τα παραδεκτά τοις πάσιν όρια ελιγμού, δεν συμμετέχω στο ξένο παιχνίδι, φεύγω, και ανοίγω άλλους δρόμους, προχωρώ μπροστά στο άγνωστο και πολλές φορές επικίνδυνο και για μένα και για τους άλλους.

ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΑΙ = ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩ, η ακόμη καλλίτερα - ΕΞΕΓΕΙΡΟΜΑΙ.

Μου αρέσει πιο πολύ η λέξη ΕΞΕΓΕΡΣΗ από την ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, που υποδηλώνει την επαναφορά στην παλιότερη τάξη πραγμάτων, που για κάποιους λόγους καταργήθηκε και γίνεται η προσπάθεια επιστροφής στον «χαμένο παράδεισο».

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ = είναι η οδός χωρίς επιστροφή, είναι η οδός αναζήτησης του τελείως καινούργιου και τις περισσότερες φορές του άγνωστου ημίν.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ προέρχεται από το ρήμα ΠΛΗΡΩ = γεμίζω με κάτι το κάτι, που είναι κενό.

Διότι μόνο το κενό, η ανεπάρκεια μπορεί να γεμίσει, να πληρωθεί.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ = ΦΕΡΕΙΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ , δίδον σε κάτι μορφή μα προπαντός ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ.

Αντιστοιχεί και με το ξένο όρο - INFORMATION = μέσα ( ΙΝ) δίδω σχήμα= μορφή , στην ουσία, παρέχοντας την πληροφορία- ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΩ.

Η καινούργια ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ αποκτάται ΜΟΝΟ σε συνθήκες ΕΞΕΛΙΞΗΣ = εξόδου από τα παραδεκτά όρια του ελιγμού, όταν η πέφτουν λόγω φθοράς χρόνου (παθητική αναμονή ), η γκρεμίζονται συνειδητά εδώ και τώρα (ενεργή δράση) τα τοίχοι, για να εισέλθει το φως της Αλήθειας = Γνώσης.

Κάθε καινούργια πληροφορία, από την στιγμή που πληροί και διαμορφώνει, είναι και ένα καινούργιο stress, μια καινούργια δοκιμασία, πολλές φορές επώδυνη δοκιμασία.

Παρατηρώ την άμεση σχέση ΠΟΝΟΥ και ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ.

Τι θα πει αποδοχή της νέας πληροφορίας, της νέας πλήρωσης με περιεχόμενο ?

Θα πει καταστροφή στην ουσία της παλιάς πληροφορικής δομής του πεδίου και ανασυγκρότηση αυτής , σχηματισμός αυτής με νέες βάσεις και με νέα μορφή, ανώτερη της παλιάς προηγούμενης.

Κάθε καταστροφή, κάθε ανασχηματισμός συνοδεύεται με ΠΟΝΟ στο σωματικό και ψυχικό επίπεδο.

Γι αυτόν τον λόγο κάθε νέα πληροφορία πάντα είναι επώδυνη, αν αποδεικνύει το προηγούμενο ΨΕΜΑ η την ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ, που πάλι ΨΕΜΑ είναι.

Η εχθρότητα και η μη αποδοχή της νέας πληροφορίας στην ουσία είναι ΑΜΥΝΑ της παλιάς δομής έναντι του ΠΟΝΟΥ της διαλύσεώς της και του φαινομένου του ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΜΑΤΟΣ της = ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ της.

Δεν γίνεται αλλιώς.

Η παλιά, σαπισμένη και άχρηστη δομή ΠΡΕΠΕΙ να περάσει από το στάδιο του πόνου και του ταρακουνήματος = αποσταθεροποίησης για να ανασυγκροτηθεί, να ανέβει σε υψηλότερη βαθμίδα, ακριβώς για να είναι ικανή να αφομοιώσει την νέα, ανώτερη πληροφορία.

Ποια τελικά είναι η νέα πληροφορία ?

Η νέα πληροφορία είναι παλιά, παλιότερη και από τον Κόσμο, ο οποίος δημιουργήθηκε από Αυτήν.

Ας την αποκωδικοποιήσουμε στον βαθμό, που μας επιτρέπουν οι πνευματικές μας δυνατότητες, μένοντας πάντα βέβαιοι, ότι αγγίσαμε μόνο τους πρόποδες της Μεγάλης και Ασύλληπτης για τον Νου Αλήθειας :

Α = ΑΝΩΘΕΝ προερχόμενη,
Γ = ΓΡΑΜΜΕΝΗ / χαραγμένη με τα ασύλληπτα Ιερά Γράμματα στα σωματικά υλικά και πνευματικά αόρατα γονίδιά μας,
Α = ΑΡΧΗ, αφορούσα τους πάντες και τα πάντα ως ακατάλυτη,
Π = στην ΠΕΡΙΟΧΗ τοποθετημένη, στον χωροχρόνο, από όπου ξεκινούν τα πάντα ορατά και αόρατα,
Η = σαν τον ΗΛΙΟ φωτεινή, που κατακαίγει τους πάντες και τα πάντα, θεραπεύει και εξουδετερώνει την οποιαδήποτε βρωμιά και σε κάνει έναν νέο Θεό, τέκνο του Υπέρτατου και Μοναδικού Θεού - Πατρός Παντοκράτορος.

ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Όταν το καρούμπαλο ήταν είδηση

Posted: 27 Jan 2013 08:28 AM PST


Τότε που οι Πειραιώτες γνωρίζονταν ακόμα μεταξύ τους, ένα απλό χτύπημα στο κεφάλι ήταν αρκετό για να γίνεις θέμα στον τύπο. Μιλάμε για το 1908 όταν υπάλληλος καταστήματος δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι από παραθυρόφυλλο λόγω ανέμου.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Το μυστικό πείραμα της Καστέλλας (1903)

Posted: 27 Jan 2013 08:22 AM PST

Η Συσκευή του Μπρανλί εγκαταστάθηκε στον λόφο της Καστέλλας


Η Συσκευή του Μπρανλί εγκαταστάθηκε στον λόφο της Καστέλλας
Ο Γάλλος Εντουάρ Μπρανλί (Edouard Branly) ήταν φυσικός και Καθηγητής στο Καθολικό Ινστιτούτο του Παρισιού. Είχε μπει κι αυτός στην κούρσα που διεξάγονταν μεταξύ επιστημόνων από όλο τον κόσμο στην ανάπτυξη της Ασύρματης Επικοινωνίας. Ήξερε πολύ καλά όπως κι οι άλλοι επιστήμονες ότι η επίτευξη αυτή θα άλλαζε το μέλλον της ανθρωπότητας.


 Άνθρωποι θα επικοινωνούσαν μεταξύ τους χωρίς την χρήση καλωδίων αλλά ασύρματα. Ανταγωνιστής του Μπρανλί ήταν κυρίως ο Ιταλός Μαρκόνι χωρίς να αποκλείονται και πολλοί άλλοι.
Ο Μπρανλί με την συσκευή του. Η Συσκευή του Μπρανλί αποτελούνταν από ένα σωλήνα γεμάτο ρινίσματα σιδήρου που πλησίαζαν το ένα το άλλο όταν στα άκρα του σωλήνα εφαρμοζόταν μια τάση και αναπαρήγαγε τα σήματα


Ο Μπρανλί με την συσκευή του. Η Συσκευή του Μπρανλί αποτελούνταν από ένα σωλήνα γεμάτο ρινίσματα σιδήρου που πλησίαζαν το ένα το άλλο όταν στα άκρα του σωλήνα εφαρμοζόταν μια τάση και αναπαρήγαγε τα σήματα

Οι επιστήμονες αυτοί έκαναν τα πειράματά τους μυστικά σε περιοχές διαφορετικές από αυτές της εθνικής τους καταγωγής προκειμένου να αποφύγουν την παρακολούθηση των ερευνών τους χωρίς αυτό να το καταφέρνουν πάντα.

 Ξαφνικά ο Μαρκόνι κι ενώ οι έρευνές του είχαν κολλήσει στα 275 μέτρα απόσταση σήματος, εμφανίζεται να εκμπέμπει το γράμμα "S" (σε μορς) από την Κορνουάλη της Ουαλίας στον Άγιο Γεώργιο της Νέας Γης, ενώνοντας έτσι της δύο ακτές του Ατλαντικού Ωκεανού. Όμως ο Μαρκόνι για να το πετύχει αυτό έχει χρησιμοποιήσει μια συσκευή που την κατασκεύασε ο Εντουάρ Μπρανλί το 1890. Χωρίς να μπούμε στα ενδότερα της ασύρματης επικοινωνίας απλά να πούμε ότι χωρίς αυτή την συσκευή, ο Μαρκόνι δεν θα μπορούσε να κάνει την εκπομπή.

Όταν ο Μαρκόνι ανακοίνωσε το επίτευγμά του ο Μπρανλί του στέλνει πικραμένος τηλεγράφημα "αυτό το όμορφο επίτευγμά σας οφείλεται στην ανακάλυψη στου κύριου Μπρανλί". Αργότερα η κοινότητα αναγνώρισε ότι ο Μαρκόνι δεν ήταν εφευρέτης αλλά σπουδαίος καινοτόμος και επιχειρηματίας.

Ο Μπρανλί τότε έβαλε στο μυαλό του να πετύχει κάτι περισσότερο από τον Μαρκόνι. Για τον σκοπό αυτό τον Μάρτιο του 1903 ο Μπρανλί έρχεται σε συμφωνία με τον τότε Υπουργό Ναυτικών Καραπάνο, η Ελλάς να βάλει τα μέσα και ο ίδιος την τεχνογνωσία. 

 Συγκεκριμένα ο Μπρανλί έχει δημιουργήσει μια εταιρεία με την επωνυμία "Γαλλική εταιρεία Τηλεγράφων και Τηλεφώνων άνευ σύρματος" που εκπροσωπείται από τον Ιούλιο Μπερτράν. Αυτός έρχεται σε επαφή με τον τότε Υπουργό Ναυτικών Καραπάνο και του προτείνει τα πειράματα να γίνουν στην Ελλάδα προς όφελος του Βασιλικού Ναυτικού το οποίο θα αποκτήσει ξαφνικά ένα μεγάλο όπλο. Την επικοινωνία. Ο Καραπάνος αμέσως ενημερώνει τον τότε Διάδοχο Κωνσταντίνο Α΄ ο οποίος συμφωνεί αμέσως. Η επικοινωνία αυτή γίνεται μέσω της Γαλλικής Πρεσβείας Αθηνών.


                             
Ο Μπρανλί σε υπόμνημα προς την ελληνική κυβέρνηση εκθέτει όλες τις εργασίες που πρόκειται να γίνουν χρησιμοποιώντας την λέξη ΠΕΙΡΑΜΑ

Ο Μπρανλί σε υπόμνημα προς την ελληνική κυβέρνηση εκθέτει όλες τις εργασίες που πρόκειται να γίνουν χρησιμοποιώντας την λέξη ΠΕΙΡΑΜΑ
 Γιατί στην Ελλάδα και όχι αλλού;

Ήταν ήδη γνωστό στην επιστημονική κοινότητα, το ενδιαφέρον της ελλάδας για την επικοινωνία. Το 1902 το Υπουργείο Ναυτικών είχε ήδη κάνει μια προσπάθεια με πομπό που είχε εγκαταστήσει στην Φρεαττύδα και δέκτη στο Παλαιό Φάληρο.
  
Αποφασίζουν τότε να δημιουργηθεί ένας επίγειος σταθμός στην Κορυφή του Λόφου της Καστέλλας ενώ ένας άλλος εντός πολεμικού πλοίου στο οποίο μάλιστα θα γίνουν τροποποιήσεις ώστε να δημιουργηθεί ένας ειδικός θάλαμος με τα μέσα και τους χειριστές της συσκευής. Το πλοίο όμως αυτό θα πρέπει να διαθέτει και ηλεκτρικομηχανή, κάτι που δεν ήταν σύνηθες για την εποχή. Έτσι το Ναυτικό διαθέτει το ατμόπλοιο "Ευρώτα". Ο "Ευρώτας" διαμορφώνεται σύμφωνα με το σχέδιο και εφοδιάζεται με την συσκευή του Μπρανλί ενώ τοποθετείται και ειδικό ραδιο-ιστίο ύψους 3 μέτρων.

Το Ατμόπλοιο ΕΥΡΩΤΑΣ

 

Οι εφημερίδες δημοσιεύουν την ίδια φωτογραφία απλά τροποποιούν λίγο την λεζάντα. Η φωτογραφία δόθηκε στον Τύπο από τον Ναυτικό και αφορά τον σταθμό της Καστέλλας

Οι εφημερίδες δημοσιεύουν την ίδια φωτογραφία απλά τροποποιούν λίγο την λεζάντα. Η φωτογραφία δόθηκε στον Τύπο από τον Ναυτικό και αφορά τον σταθμό της Καστέλλας

 Η πρόταση για την δημιουργία αυτού του σταθμού στον λόφο της Καστέλλας ανήκε στον Καραπάνο ο οποίος είχε διατελέσει Υπουργός στην προγενέστερη Κυβέρνηση του Κουμουνδούρου και σύχναζε στην εξοχική κατοικία του Κουμουνδούρου στην Καστέλλα. Επίσης λίγο πιο πάνω στην Καστέλλα βρίσκονταν και η οικία του Κυριακούλη Μαυρομιχάλη επίσης υπουργού στην ίδια Κυβέρνηση. 

Το Υπουργείο Ναυτικών, διατάζει το Ναύσταθμο να διαθέσει ομάδα Αρμενιστών οι οποίοι υπό τις οδηγίες του Μπρανλί θα τοποθετήσουν τρεις τεράστιους ιστούς στην Καστέλλα, που θα συλλέγουν ή θα εκπέμπουν ραδιοκύματα.
   

Ατμόπλοιο ΑΧΕΛΩΟΣ
Το Ατμόπλοιο ΑΧΕΛΩΟΣ σε φωτογραφία του Πειραιώτη Φωτογράφου Α. Γαζιάδη
Υπάρχει σποραδική επιβεβαίωση από τα ημερήσια δημοσιεύματα του Τύπου ότι 3 ατμόπλοια χρησιμοποιούνται στα πειράματα του Μπρανλί. Τα ατμόπλοια ΕΥΡΩΤΑΣ, ΑΧΕΛΩΟΣ και ΣΥΡΟΣΥπάρχει σποραδική επιβεβαίωση από τα ημερήσια δημοσιεύματα του Τύπου ότι 3 ατμόπλοια χρησιμοποιούνται στα πειράματα του Μπρανλί. Τα ατμόπλοια ΕΥΡΩΤΑΣ, ΑΧΕΛΩΟΣ και ΣΥΡΟΣ

 Για να ξαναγυρίσουμε όμως στον "Ευρώτα" αποφασίζουν το πλοίο να ταξιδεύει σε απόσταση 300 χιλιομέτρων από την Καστέλλα και να εκπέμπει διαρκώς. Τα πειράματα υπολογίζουν ότι θα διαρκέσουν μια περίοδο έξι μηνών. Στην πορεία του χρόνου μπαίνει και δεύτερο σκάφους του Ναυτικού στα πειράματα το ατμόπλοιο "Αχελώος" ενώ πληροφορίες υπάρχουν και το "Σύρος". 

Αρχικά τοποθετούν την επίγεια εγκατάσταση εντός του μόνιμου πυροβολείου που υπήρχε στην κορυφή της Καστέλλας. Αργότερα λόγω πληθώρας και όγκου των μηχανημάτων αναγκάζονται να κάνουν νέα κατασκευή πάνω στην Δεξαμενή της Καστέλλας.

Πρόβλημα με την ρευματοδότηση:

Όμως η Ηλεκτρική Εταιρεία τον Ιούλιο του 1903, διαβιβάζει έγγραφο σύμφωνα με το οποίο αδυνατεί να χορηγεί στον Σταθμό, ρεύμα καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας. Τότε ο Μπρανλί φέρνει από την Γαλλία ολόκληρη συστοιχία συμπυκνωτών μεγάλης χωρητικότητας να δίνουν ρεύμα όταν η Ηλεκτρική αδυνατεί.

Πρόβλημα με το Τελωνείο Πειραιά:

 Καταφτάνουν 5 τεράστια κιβώτια στο Τελωνείο του Πειραιά, το οποίο δεν επιτρέπει την εισαγωγή τους. Το Υπουργείο Ναυτικών δεν θέλει να ενημερώσει το Τελωνείο για το "πείραμα". Τελικά διαβιβάζει σημείωμα ότι θα χρησιμοποιηθούν στο Ναύσταθμο.

Πρόβλημα και με τον Δήμαρχο Πειραιά:

Το ένα πρόβλημα διαδέχεται το άλλο. Αυτή την φορά το πρόβλημα είναι ο Δήμαρχος Πειραιά ο οποίος θα πρέπει να είναι ενήμερος και να δώσει σχετική άδεια για την κατασκευή του Σταθμού πάνω στην Δεξαμενή.
Επίσκεψη στον Δήμαρχο Πειραιά προκειμένου να λάβουν την άδεια για την εγκατάσταση του Σταθμού στην Καστέλλα, επί της Δεξαμενής


Σύσταση Ειδικής Ομάδας:
  
Εν τω μεταξύ το βασιλικό ναυτικό έχει συγκροτήσει μια "Ειδική Ομάδα" αποτελούμενη από τους: Υποπλοίαρχο Ηπίτη και τον Ηλεκτρολόγο Ανθυποπλοίαρχο Δοσίου που έχουν γίνει η σκιά του Μπρανλί. Αποφασίζουν σε αυτή την "Ειδική Ομάδα" να μπουν και εκτός ναυτικού αλλά σχετικοί με τα πειράματα. Έτσι εντάσσονται οι: Καθηγητές Τιμολέων Αργυρόπουλος, Χρηστομάνος και Δαμβέργης τους οποίους προτείνει η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ σταδιακά εντάσσονται και Αξιωματικοί του Στρατού και ιδιώτες φυσιοδίφες κυρίως ως προς το αντικείμενο. Σίγουροι για την επιτύχια του εγχειρήματος μετατρέπουν όχημα το οποίο το ονομάζουν "Φορητό σταθμό τηλέγραφου άνευ συρμάτων"
                                            

Ο Κύριος "ηλεκτρικός" Αργυρόπουλος: 

Ειδικά από την προαναφερόμενη ομάδα, σημαντική ήταν η προσφορά του Καθηγητού Φυσικής Τιμολέοντα Αργυρόπουλου, που οι Αθηναίοι τον αποκαλούν ο "κύριος ηλεκτρικός" ο οποίος την εποχή εκείνει υποστήριζε και έδινε διαλέξεις για την χωρίς σύρματα επικοινωνία και ειδικά την εφαρμογή της χρήσης της στα πλοία. Αυτός δίνει την ώθηση στην επιτροπή στην οποία εντάσσονται και ο Πλωτάρχης Παπαχρήστου, ο Παπαρηγόπουλος και ο Μαλικόπουλος.

Από τον Ανθυπολοχαγό Πυροβολικού Πετρόπουλο μαθαίνουμε τα εξής:
  
"Μετά την αποφοίτησιν μου εκ της Ανωτέρας Ηλεκτρολογικής Σχολής των Παρισίων, διαταχθείς υπό του υπουργού των Εσωτερικών να παρακολουθήσω τα κατά τον παρελθόντα Νοέμβριον γενόμενα πειράματα επί του εν Καστέλλα ιδρυθέντος σταθμού του άνευ σύρματος τηλεγράφου".

Βλέπουμε ότι ο ίδιος ο Πετρόπουλος στο ημερολόγιό του τονίζει πως επρόκειτο περί ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΝ ΚΑΣΤΕΛΛΑ ΙΔΡΥΘΕΝΤΟΣ ΣΤΑΘΜΟΥ (κρατείστε την λέξη Πειράματα).


Η έκβαση των Πειραμάτων και οι  περίεργες ανακοίνωσεις - 
Η Καστέλλα αγνοείται ιστορικά καθώς και τα ατμόπλοια των πειραμάτων:

Οι δοκιμές στα 3 πλοία του πολεμικού ναυτικού είναι πετυχημένες. Τα ατμόπλοια "ΕΥΡΩΤΑΣ", "ΑΧΕΛΩΟΣ" και "ΣΥΡΟΣ" επικοινωνούν με την Καστέλλα και ο επίγειος σταθμός απαντά.  Το νέο μεταδίδεται πλέον πανηγυρικά στον Τύπο χωρίς να υπάρχει πλέον το στοιχείο της μυστικότητας
 

Όμως η επίσημη ανακοίνωση του Βασιλικού Ναυτικού αναφέρει: 

"Οι πομποί και οι δέκτες του "ΥΔΡΑ", "ΣΠΕΤΣΑΙ" και "ΨΑΡΑ" ελειτούργησαν κανονικώς". 

 Ίσως γιατί και τα τρια ήταν Θωρηκτά και γνωστά στον ελληνικό λαό, ίσως για κάποιο άλλο λόγο που εμείς αγνοούμε τα 3 ατμόπλοια που μετασκευάστηκαν (ΕΥΡΩΤΑΣ, ΑΧΕΛΩΟΣ και ΣΥΡΟΣ) και επί των οποίων έγιναν οι Δοκιμές δεν έγιναν ποτέ γνωστά. Επίσης ιστορικά έμεινε γνωστή η περιοχή ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ αλλά ποτέ δεν αναφέρθηκε ο λόγος της Καστέλλας.

 Η επιτυχία είναι δεδομένη, επέκταση χρήσης και στον Στρατό: 

Ο Διάδοχος Κωνσταντίνος ενθουσιασμένος με τα αποτελέσματα μιλάει περί τεχνολογίας που δύναται να είναι "όπλο" όχι μόνο για το Ναυτικό αλλά και για τον στρατό. Υπογράφει "Πρωτόκολλο συνεργασίας" σύμφωνα με το οποίο στρατιώτης θα φέρει στην ράχη του φορητή συσκευή η οποία αντί κεραίας θα "επικοινωνεί" με χάρτινους αετούς που θα ίπτανται την ώρα της μετάδοσης ή  αντί αετού, αεροστάτου υδρογόνου.
Και η εφευρητικότητα πάει ακόμα περισσότερο:


"Άμα ανακοινωθεί".  Ερώτημα αναπάντητο δεδομένου ότι την ίδια μέρα όλα τα πρωτοσέλιδα των Εφημερίδων μιλούσαν για τον ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΟ. Τι άλλο θα μπορούσε να ανακοινωθεί;  Επίσης ο Διάδοχος μιλάει για τηλεκίνηση μέσω της συσκευής Μπρανλί του αερόστατου, της τοπίλλης του υποβρυχίου. Μέχρι εκείνη την στιγμή μιλούσαν απλά για τηλεγραφεία άνευ συρμάτων.

                                                  
Σήμερα ο Μπρανλί (ή Μπρανλύ) θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους εφευρέτες στην Γαλλία. Σχολεία, ιδρύματα, πλατείες, οδοί, γραμματόσημα φέρουν το όνομά του. Στην χώρα μας είναι σχεδόν άγνωστος


Πηγές: 
Εφημερίδες ΕΣΤΙΑ, ΣΚΡΙΠ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΕΜΠΡΟΣ

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Αποτοξίνωση του οργανισμού με άλατα Έψομ

Posted: 27 Jan 2013 04:57 AM PST


Photo Credit Salt image by lefebvre_jonathan from Fotolia.com

 Τα άλατα έψομ είναι ένα φυσικό ορυκτό πολύ δραστικό και αποτελεσματικό για να αγνοηθεί.  Αλλάζοντας  την οσμωτική ισορροπία των ιστών,  παρασύρει έξω τη βρωμιά και το πυώδες υλικό, αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος στις τραυματισμένες  περιοχές. Το μούλιασμα με άλατα έψομ είναι η πιο χρήσιμη θεραπεία για πληγές , για δηλητηρίαση στο αίμα,  μολύνσεις  που θεραπεύονται αργά, εξογκώματα του δέρματος (φλύκταινες), ανοικτές πληγές, κατακλύσεις του δέρματος, φλεγμονές και πόνους  καθώς και κακή κυκλοφορία.


Παράδειγμα συνήθους διαλύματος: 
250 γραμμάρια άλατα  σε δύο λίτρα ζεστού νερού
Photo Credit Jupiterimages/Pixland/Getty Images
Διαδικασία Παρασκευής κομπρέσας με άλατα έψομ
Ανακάτεψε τα άλατα σε πολύ καυτό νερό μέχρι να διαλυθούν.  Μούσκευε συνέχεια την προσβεβλημένη περιοχή με την κομπρέσα, ανανεώνοντάς τη όταν αρχίζει να κρυώνει.  Συνεχίστε για το λιγότερο 10 λεπτά. Επιτρέψτε στην περιοχή να στεγνώσει με τον αέρα.

Οι κομπρέσες χρησιμοποιούνται περισσότερο σε ασθένειες που βρίσκονται σε περιοχές του σώματος  που είναι δύσκολο να μουλιάσουν. Για παράδειγμα σε ένα εξάνθημα στο μάγουλο, σε μία κατάκλιση  στο γοφό ή σε ένα τσίμπημα εντόμου στον ώμο.

Διαδικασία παρασκευής  αλάτων έψομ για μπάνιο χεριών και ποδιών

Photo Credit Goodshoot/Goodshoot/Getty Images
Ανακατέψτε τα άλατα έψομ σε τέσσερα λίτρα πολύ ζεστού νερού σε ένα πολύ μεγάλο δοχείο, μέχρι να διαλυθούν.  Βυθίστε τα χέρια ή τα πόδια σας μέσα στο νερό και κρατήστε τα εκεί για όσο χρόνο μπορείτε να αντέξετε και μετά βυθίστε στιγμιαία σε μία λεκάνη με κρύο νερό. Εναλλακτικά μεταξύ ζεστών και κρύων βυθισμάτων, βαθμιαία αυξήστε την διάρκεια του χρόνου στα άλατα.  Η εναλλαγή ζεστού κρύου αυξάνει την τονωτική κυκλοφοριακή δράση των αλάτων έψομ. Το μούλιασμα των άκρων,  ενδείκνυται στην θεραπεία διαφόρων προβλημάτων του κυκλοφορικού ή σε συγκριμένες πληγές, όπως μία μελανιασμένη χτυπημένη πληγή ή ένα μολυσμένο δάκτυλο ή νύχι.

Μπάνια σε άλατα έψομ
Το μπάνιο ολόκληρου του σώματος σε άλατα έψομ  ενδείκνυται  για την αντιμετώπιση γενικών πόνων και φλεγμονών, για την ανακούφιση των νεύρων,  και επιπλέον ακόμα και στους καρκινοπαθείς,  καθώς συμβάλλει  στην αποβολή των τοξινών  μέσω του δέρματος.
Το μπάνιο διεγείρει την γενική κυκλοφορία και αυξάνει τους σφυγμούς της καρδιάς.

Αντενδείξεις:  Το μπάνιο ολόκληρου του σώματος σε άλατα έψομ  δεν συνιστώνται σε ανθρώπους που πάσχουν από υπέρταση ή από χαμηλό αριθμό ερυθρών αιμοσφαιρίων.

Διαδικασία
Χρησιμοποιήστε το λιγότερο 4 φλιτζάνια (1 κιλό) από άλατα έψομ σε κάθε μπάνιο.
Κάντε το μπάνιο ζεστό (το ανώτερο  42 C =  108 F).
Διαλύστε τα άλατα έψομ μέσα στο νερό, μπείτε μέσα και παραμείνετε για 15-20 λεπτά. Μόλις τελειώσετε το μπάνιο σκουπιστείτε με πετσέτα και αναπαυθείτε.
Μπορεί η ποσότητα που χρησιμοποιείται να φαίνεται υπερβολική αλλά το σώμα σας θα σας ευχαριστήσει  γι αυτό.

Πηγή: Making plant medicine-Richo Cech


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

μελέτη διαπιστώνει ότι η αποξηραμένη ρίζα γλυκόριζας καταπολεμά τα βακτήρια που προκαλούν τερηδόνα και ουλίτιδα

Posted: 27 Jan 2013 04:52 AM PST


οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε τη γλυκόριζα από τις παστίλιες και
τα ζαχαρωτά...
η  γλυκόριζα όμως έχει και ένα πλήθος θεραπευτικών ιδιοτήτων και χρήσεων
και
οι ερευνητές έχουν ασχοληθεί πολλές φορές μαζί της φέρνοντας στο φως διάφορες μελέτες που την αφορούν...
μία από αυτές είναι και η μελέτη που ασχολείται με τις δυό της ουσίες:
την licoricidin και 
την licorisoflavan Α 
οι επιστήμονες αναφέρουν ότι εντόπισαν αυτές τις δυό ουσίες στη γλυκόριζα
οι οποίες σκοτώνουν τα βακτήρια που
είναι υπεύθυνα για την τερηδόνα και την ουλίτιδα τις δυό κύριες αιτίες της απώλειας των δοντιών σε παιδιά και ενήλικες...
σε μια μελέτη στο ACS' Journal of Natural Products - περιοδικό Φυσικών Προϊόντων - λένε ότι
οι ουσίες αυτές θα μπορούσαν να έχουν κάποιο ρόλο στη θεραπεία και την πρόληψη της τερηδόνας και της ουλίτιδας...
ο Stefan Gafner και οι συνεργάτες του εξηγούν ότι
η αποξηραμένη ρίζα του φυτού γλυκόριζα είναι μια κοινή θεραπεία στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική - και όχι μόνο - ιδιαίτερα όταν
χρειάζονται έναν τρόπο για να αυξάνουν τη δραστικότητα άλλων φυτικών συστατικών αλλά
και
ένα βασικό άρτυμα στη κουζίνα τους...
για να ελέγξουν -λοιπόν- οι ερευνητές αν η γλυκιά ρίζα θα μπορούσε να καταπολεμήσει τα βακτήρια που προκαλούν τις ασθένειες των ούλων και των κοιλοτήτων του στόματος ασχολήθηκαν με τις διάφορες ουσίες της γλυκόριζας
και 
βρήκαν ότι δύο από τις ενώσεις της
η licoricidin και 
η licorisoflavan Α ήταν οι πιό αποτελεσματικές αντιβακτηριακές ουσίες...
αυτές οι ουσίες σκότωσαν δύο από τα μείζονα βακτήρια τα οποία
είναι τα υπεύθυνα για τις παθήσεις των οδοντικών κοιλοτήτων και
δύο από τα βακτήρια που προωθούν τις ασθένειες των ούλων...
η δε licoricidin  καταστρέφει και ένα τρίτο βακτηρίδιο υπεύθυνο για τις ασθένειες των ούλων...
οι ερευνητές λένε ότι οι ουσίες αυτές μπορεί να θεραπεύουν ή ακόμη και να εμποδίζουν τις  λοιμώξεις του στόματος...
σε επόμενη ανάρτηση όλες οι πληροφορίες για την ρίζα της γλυκόριζας διότι εκτός από τις πάρα πολλές θεραπευτικές της ιδιότητες και χρήσεις η γλυκιά αυτή ρίζα έχει και ενέργειες που χρειάζονται προσοχή και αλληλεπιδράσεις με συνταγογραφούμενα φάρμακα -


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δέκα πράγματα για την Βόρεια Κορέα που κανείς δεν θα σου πεί...

Posted: 27 Jan 2013 04:45 AM PSTΕίναι μια χώρα τόσο διαφορετική αλλά και τόσο αμφιλεγόμενη, που όσο και να νομίζεις πως την γνωρίζεις, τελικά δεν ξέρεις παρα ελάχιστα.
Αυτή τη φορά αποφάσισα να αφιερώσω ένα κείμενο με τα 10 σημεία που πρέπει να γνωρίζεις πριν έρθεις αλλά που δεν θα σου πει κανείς (αφού κανείς σχεδόν δεν έχει πάει).

1. Στην Βόρεια Κορέα οι ξένοι απαγορεύεται να χρησιμοποιήσουν ταξί, να πάρουν το μετρό και να μπουν σε λεωφορείο της γραμμής. Η μόνη λύση είναι να αγοράσεις αυτοκίνητο (ή ποδήλατο τους καλοκαιρινούς μήνες). Προσοχή όμως, αν είσαι γυναίκα μάλλον θα πας με τα πόδια, διότι οι γυναίκες απαγορεύεται να οδηγούν..
2. Οι συναλλαγές γίνονται μόνο σε ευρώ αλλά τα ρέστα θα τα πάρεις σε κινέζικα γιουάν ή και σε δολάρια. Εάν δεν έχουν όμως να σου δώσουν ρέστα (κάτι πολύ συχνό) κανένα πρόβλημα, θα πάρεις το αντίτιμο των χρημάτων σου σε καραμέλες και τσίχλες.
3. Πήγες να ψωνίσεις ή να φας και δεν σου έφτασαν τα χρήματα; Κανένα πρόβλημα και εδώ. Η υπάλληλος θα γράψει το όνομα σου σε ένα τετράδιο και την επόμενη φορά θα πληρώσεις..Νομίζεις αλήθεια πως υπάρχει περίπτωση να φύγεις από τη χώρα και να μην πληρώσεις τα χρωστούμενα;
4.Για όποιον αρέσει η νυχτερινή ζωή, η Βόρεια Κορέα μάλλον θα είναι ατυχής επιλογή. Τα δύο εστιατόρια της πόλης κλείνουν στις 9 και 11 αντίστοιχα. Υπάρχει όμως και το μοναδικό μπαρ καραόκε που λειτουργεί στο κινέζικο ξενοδοχείο (μαζί με καζίνο παρακαλώ) και όπου νεαρές κινέζες προσφέρουν απλόχερα την αγάπη τους για λίγα ευρώ (όχι, εδώ δεν θα σου δώσουν τσίχλες για ρέστα..)
5. Εάν κάνεις βόλτα στην πόλη μην ξεχάσεις ποτέ να έχεις μαζί σου νερό και σνακ..Αν διψάσεις ή πεινάσεις μην έχεις ελπίδες πως θα βρεις νερό να αγοράσεις..Όταν λέμε δεν υπάρχουν καταστήματα και αγορά, κυριολεκτούμε...
6. Αν πάλι θέλεις καφέ να έχεις υπόψη πως α. καφές δεν υπάρχει στη χώρα παρα μόνο ένα κινέζικο νερόπλυμα τύπου νες καφέ και β. πως το μοναδικό καφέ της πόλης το περίφημο Κλάους στην πλατεία Κιμ Σουνγκ Ιλ σερβίρει καπουτσίνο που το φτιάχνουν σε ένα διπλανό κτήριο κ στο φέρνουν με την προϋπόθεση βέβαια να λειτουργεί η μηχανή καφέ και να υπάρχει καφές  (τα ρέστα εδώ θα τα πάρεις υποχρεωτικά σε τσίχλες)
7. Μην διανοηθείς ποτέ να δώσεις φιλοδώρημα σε σερβιτόρα. Θα στο γυρίσουν πίσω ευγενικά αλλά αποφασιστικά (μπορείς όμως να δώσεις τσιγάρα στον φύλακα του σπιτιού σου, αυτός θα το εκτιμήσει δεόντως)
8. Η Πιονγκ Γιανγκ είναι αναμφίβολα η πιο ασφαλής πόλη στον πλανήτη. Δεν υπάρχει περίπτωση να σου συμβεί κάτι, εκτός από το να σε πατήσει κάποιο από τα φορτηγά ή τα λεωφορεία
9. Όταν διασχίζεις το δρόμο να θυμάσαι πάντα πως τα τροχοφόρα προηγούνται και πως δεν σταματάνε ποτέ για να περάσουν οι πεζοί, παρα μόνο κορνάρουν για να σε ειδοποιήσουν. Αν δεν ακούσεις την κόρνα...δες παραπάνω το νούμερο 8...
10. Μην παραξενευτείς εάν στις βόλτες σου στην πόλη σε κοιτάνε ή σε ακολουθούν..Όχι, μην ξυπνάει ο Τζέιμς Μποντ μέσα σου, δεν πρόκειται για κάποιον σκιώδη κατάσκοπο που καταγράφει τις κινήσεις σου αλλά για αυθόρμητη περιέργεια των ντόπιων...Χαμογέλασε και συνέχισε το δρόμο σου, κάποια στιγμή θα βαρεθεί (ή μπορεί και όχι...)
Και για όσους δεν πείσθηκαν ακόμα, ακολουθούν αποκλειστικές εικόνες της Πιονγκ Γιανγκ μετά τις 8 το βράδυ..
Άντε, πότε θα βγάλετε εισιτήρια;ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Αν τα πόδια είχαν φωνή

Posted: 27 Jan 2013 04:40 AM PST


Ξέρετε ότι τα πόδια μας καθρεπτίζουν την οργανική και ψυχική μας υγεία, καταγράφοντας σε αυτά όσα μας συμβαίνουν. Έχουν όμως να μας πούνε πράγματα για τον χαρακτήρα μας και τις ικανότητες μας. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσες πληροφορίες μπορείτε να βγάλετε διαβάζοντας τα. Σίγουρα θα σας βοηθήσουν να προχωρήσετε στη ζωή σας. Γιατί όχι ακόμη και να φροντίσετε την υγεία σας και των δικών σας ανθρώπων.
Το πέλμα χωρίζεται σε 5 οριζόντιες ζώνες και απεικονίζει το σώμα από το κεφάλι ως και την λεκάνη.

1η Ζώνη: το κεφάλι που το αντιπροσωπεύουν τα δάκτυλα (Λογική) 
2η Ζώνη: το ροζ μαξιλαράκι κάτω ακριβώς από αυτά που το αντιπροσωπεύουν, ο θώρακας (Συναισθήματα) 
3η Ζώνη: η άνω κοιλία, το πρώτο μισό της καμάρας (Πράξεις & Δημιουργικότητα)
4η Ζώνη: η κάτω κοιλιά, το δεύτερο μισό της καμάρας (Επικοινωνία) 5η Ζώνη: η φτέρνα (Ασφάλεια)


Το δεξί πόδι αντιπροσωπεύει το παρελθόν και την αρσενική μας πλευρά. Δηλαδή, τον ορθολογισμό, την αποφαστικότητα, την πρωτοβουλία, την ανάληψη ευθυνών, την επιθετικότητα και ότι άλλο μπορεί να σημαίνει για μας αρσενικό.

Το αριστερό πόδι αντιπροσωπεύει το παρόν και την θηλυκή μας πλευρά. Δηλαδή, την διαίσθηση, την ευαισθησία, την ευελιξία, την υποχωρητικότητα, την ανάλυση και ότι άλλο εμείς συνδέουμε με τη θηλυκότητα. Αν εμφανίζονται προβλήματα υγείας κυρίως δεξιά τότε υπάρχουν μπλοκαρίσματα που αφορούν το παρελθόν ή την αρσενική μας πλευρά. Αν εμφανίζονται προβλήματα κυρίως αριστερά, αφορούν τον παρόν και την θηλυκή μας πλευρά.

ΤΑ ΝΥΧΙΑ
Αν εισχωρούν στη σάρκα σημαίνει ανάγκη για προστασία. 
Αν αυτό συμβαίνει στο μεγάλο δάκτυλο, υποδηλώνει ανάγκη προστασίας του τρόπου σκέψης και μερικές φορές ακόμα και ισχυρογνωμοσύνη. 
Στα άλλα είναι σχετικά με την ερμηνεία τους.

ΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑ
Οταν τα δάκτυλα είναι προς τα πάνω: Άνθρωπος δραστήριος και ευέξαπτος. Αν πάλι τα δάκτυλα είναι γυρισμένα προς τα κάτω, τότε υπάρχει φόβος των ευθυνών ή φόβος της αποτυχίας.
Όταν τα δάκτυλα έχουν μεγάλα κενά μεταξύ τους, τότε ο άνθρωπος αυτός έχει ανοιχτό μυαλό και έμπνευση. Όσο πιο μακριά και λεπτά δάκτυλα έχει τόσο πιο δημιουργικός και ευφάνταστος είναι. Τα δάκτυλα αυτά ανήκουν, συνήθως, σε καλλιτέχνες. Αντίθετα, α πρακτικοί άνθρωποι έχουν κοντά και χοντρά δάκτυλα. Τα φαρδιά τετράγωνα δάκτυλα δείχνουν άνθρωπο πιο ευέλικτο και διπλωμάτη από κάποιον με μυτερά δάκτυλα που έχουν όσοι πάνε
κατ' ευθείαν στο θέμα τους χωρίς πολλές περιστροφές.

ΜΕΓΑΛΟ ΔΑΚΤΥΛΟ
Αντιπροσωπεύει την σκέψη και την λογική. Το δεξί μεγάλο δάκτυλο δείχνει τον τρόπο σκέψης στο παρελθόν και το αριστερό, τον τρόπο που σκεπτόμαστε τώρα. Ένα κυρίαρχο μεγάλο δάκτυλο, δείχνει έναν άνθρωπο που κινείται πάντα βάσει της λογικής. Αν υπάρχει κότσι και το δάκτυλο τείνει να κρυφτεί από το δεύτερο, τότε υποχωρούμε στις απόψεις μας προκειμένου να γίνουμε αποδεκτοί.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΑΚΤΥΛΟ
Ένα δεύτερο δάκτυλο μακρύτερο από τα άλλα δείχνει άνθρωπο ιδιαίτερα συναισθηματικό και παρορμητικό. Κάνει πάντα ότι λέει η καρδιά του. Επίσης, μπορεί να υποδεικνύει έναν άνθρωπο εύθικτο γιατί πληγώνεται εύκολα.

ΤΡΙΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ
Το δάκτυλο την δράσης, των δραστηριοτήτων και της ενστικτώδους επιβίωσης, επειδή σχετίζεται με την καριέρα. Ένα μακρύ τρίτο δάκτυλο δείχνει ότι θα γινόταν θαυμάσιος ελεύθερος επαγγελματίας ενώ αντίθετα με εξαιρετικά κοντό, καλά θα ήτανε να προσανατολιστεί σε μια εξαρτημένη εργασία.
Και όπως λένε, υπάρχουν τρία είδη ανθρώπων:
Αυτοί που δημιουργούν ευκαιρίες. Αυτοί που παρακολουθούν τις ευκαιρίες. Και αυτοί που αναρωτιούνται. Ποιες ευκαιρίες;

ΤΕΤΑΡΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ
Το δάκτυλο της επικοινωνίας. Όσο πιο μακρύ και ίσιο τόσο μεγαλύτερη η ευκολία του ατόμου να φτιάχνει γέφυρες επικοινωνίας, με τους άλλους. Στρίβει προς τα μέσα ή κρύβεται κάτω από το τρίτο δάκτυλο: ντροπαλός, δυσκολεύεται να εκφραστεί.

ΠΕΜΠΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ
Το πέμπτο δάκτυλο εκφράζει την ασφάλεια σε σχέση με την οικογένεια. Η ασφάλεια προσφέρει ένα ισχυρό θεμέλιο για την πρόοδο, την ευελιξία και την ανεξαρτησία. Κρυμμένο κάτω από το τέταρτο: αυτός που υποχωρεί στις κοινωνικές και οικογενειακές πιέσεις. Επηρεάζεται εύκολα από την οικογένεια.

ΚΑΛΟΙ
Όταν οι κάλοι δεν οφείλονται σε σκληρά παπούτσια αλλά κάποτε εμφανίζονται ξαφνικά και ενώ φοράτε τα βιολογικά καθημερινά σας παπούτσια, τότε αυτοί έχουν κάτι να πουν για την υγεία σας και όχι μόνο.

Τα πόδια μας είναι χάρτες της προσωπικότητας μας και αλλάζουν σύμφωνα με αυτά που βιώνουμε. Να φροντίζουμε και να αγαπάμε τα πόδια μας και να προσέχουμε «να νιώθουν» άνετα στα παπούτσια γιατί στο κάτω κάτω της γραφής πάνω τους στηρίζουμε τα βήματα μας στην ζωή. Γι' αυτό πρέπει να τα φροντίζουμε και να ακούμε τι μας λένε.

Ρεφλεξολογία: Φυσική αφάρμακος αγωγή για καλύτερη υγεία


Προέλευση και εξέλιξη της Ρεφλεξολογίας

Όπως μαρτυρούν αρχαιοελληνικά αγγεία, αιγυπτιακά ιερογλυφικά και κινεζικά χειρόγραφα, η Ρεφλεξολογία έχει αρχίσει να εφαρμόζεται εδώ και 4.500 χρόνια περίπου. Έγινε γνωστή στη Δύση στις αρχές της δεκαετίας του '20 από τον Αμερικανό χειρουργό Φιτζέραλντ, και από τότε, η εξέλιξη και η αποδοχή της είναι ραγδαίες.

Ενδεικτικά, στη Δανία το 10% του πληθυσμού δέχεται ρεφλεξολογία από 3.000 ειδικούς, ενώ στη Μ .Βρετανία η ρεφλεξολογία ασκείται επίσημα σε πολλά νοσοκομειακά ιδρύματα. Στην Ελλάδα, το 2006 ολοκληρώθηκε ένα διετές ερευνητικό πρόγραμμα εφαρμογής τής ρεφλεξολογίας σε καρδιοπαθείς, στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Τέλος στην Κίνα, όπου σύμφωνα με τα επίσημα κρατικά στοιχεία υπάρχουν 5 εκατομμύρια ρεφλεξολόγοι, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, εκατοντάδες αθλητές δέχτηκαν αγωγές ρεφλεξολογίας μέσα στο Ολυμπιακό χωριό.
Τοιχογραφία μέσα σε τάφο στην Αιγυπτιακή Σαχάρα που χρονολογείται από το 2.330 π. Χ.
Ορισμός της Ρεφλεξολογίας

Η Ρεφλεξολογία είναι μία φυσική αφάρμακος αγωγή η οποία αποσκοπεί στη βελτίωση της ψυχοσωματικής υγείας του ανθρώπου. Επιδιώκει να ανακουφίσει τον σωματικό πόνο, να αναζωογονήσει τις βιολογικές λειτουργίες του οργανισμού και να προσφέρει συναισθηματική ευεξία.

Σκοπός της Ρεφλεξολογίας είναι να κινητοποιήσει και να ενδυναμώσει τις αμυντικές ικανότητες του ανθρώπου, καθώς, το παρατεταμένο άγχος, η συσσώρευση τοξινών και η συναισθηματική ένταση, εξασθενούν την άμυνα του οργανισμού.

Η Ρεφλεξολογία ισχυροποιεί το φαρμακείο του σώματος και ενεργοποιεί τις «ανεξάντλητες και θαυματουργές δυνάμεις αυτοίασης», την ύπαρξη των οποίων πρώτος διαπίστωσε ο Ιπποκράτης.

Τρόπος δράσης της ΡεφλεξολογίαςΗ Ρεφλεξολογία εφαρμόζεται στο πέλμα και στη ράχη των κάτω άκρων, όπου σύμφωνα με την θεωρία της ρεφλεξολογίας υπάρχουν τα ονομαζόμενα «αντανακλαστικά σημεία».

Τα αντανακλαστικά σημεία, είναι σημεία ή περιοχές, που όταν πιεσθούν ή μαλαχθούν με ειδικό τρόπο, προκαλούν ένα αντανακλαστικό ερέθισμα (ακούσια αντίδραση), σε αντίστοιχο όργανο, αδένα ή περιοχή του σώματος.

Ο μηχανισμός των αντανακλαστικών ερεθισμάτων συνδέεται άμεσα με την παρουσία των 7.200 νευρικών απολήξεων που έχουν εντοπισθεί έως σήμερα στο πέλμα των ποδιών.

Η Ρεφλεξολογία επομένως, προκαλεί μία φυσική και αφάρμακο επίδραση στο νευρικό σύστημα, το οποίο με την σειρά του επηρεάζει το ενδοκρινολογικό, το μυοσκελετικό, καθώς και τα υπόλοιπα συστήματα του οργανισμού.


Ρεφλεξολογικοί χειρισμοί κατά την αγωγή ρεφλεξολογίας

Πού ωφελεί η Ρεφλεξολογία

Η Ρεφλεξολογία έχει επιτυχή αποτελέσματα στην υποχώρηση των συμπτωμάτων, στην διόρθωση των δυσλειτουργιών και στην ανακούφιση του πόνου.

Συχνότερα προβλήματα υγείας στα οποία βοηθά η Ρεφλεξολογία είναι:
Πονοκέφαλος, ημικρανία, ζάλη, ίλιγγος.Δύσπνοια, ιγμορίτιδα, καταρροή.Πόνος στον αυχένα.Πόνοι αρθρώσεων χεριών και ποδιών.Πόνος στη μέση, λουμπάγκο.Ισχιαλγία, πόνος στα γόνατα, «κάψιμο» στις γάμπες.Δυσκοιλιότητα, κολίτιδα, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, δυσπεψία, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.Πόνοι περιόδου, ακανόνιστος «κύκλος» PMS(προ της εμμήνου ρύσεως σύνδρομο).Ελλιπής ή διαταραγμένος ύπνος.Εξασθένηση σωματικών δυνάμεων, εύκολη κόπωση.Χαμηλός ρυθμός μεταβολισμού (μειωμένες καύσεις).Αίσθημα «κακής διάθεσης».Aγχος.

Αξίζει να τονισθεί ότι, πέραν των επιμέρους προβλημάτων υγείας, η Ρεφλεξολογία συνεισφέρει πάντα:
Στην τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος, πράγμα που συνεπάγεται, την καλύτερη θρέψη του οργανισμού και την ευκολότερη αποβολή των άχρηστων προϊόντων του μεταβολισμού.
Στον καλύτερης ποιότητας ύπνο.
Στην αύξηση της βιολογικής αντοχής και της νοητικής διαύγειας, καθώς παρέχει σημαντική ανακούφιση από το άγχος, με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να ανταπεξέρχεται ευκολότερα στις καθημερινές του δραστηριότητες.
Στην «θωράκιση» του αμυντικού του συστήματος του ανθρώπου και επομένως βοηθά, τόσο στην πρόληψη προβλημάτων υγείας, όσο και στην γρηγορότερη ανάρρωση από αυτά.

Συνολικά, η φροντίδα που προσφέρει η Ρεφλεξολογία, αποσκοπεί στη γενική καλυτέρευση της υγείας του ανθρώπου, επιδιώκοντας τη σωματική και ψυχική ευεξία του.

Παρενέργειες-Θεραπευτική αντίδραση

Στη Ρεφλεξολογία δεν υφίσταται η έννοια της «παρενέργειας». Η αγωγή ρεφλεξολογίας είναι απόλυτα ασφαλής, όταν ασκείται από σωστά εκπαιδευμένο ρεφλεξολόγο. Συχνά όμως, όταν ο άνθρωπος δέχεται για πρώτη φορά αγωγή ρεφλεξολογίας, μπορεί να ακολουθήσει μία κατάσταση που ονομάζεται «θεραπευτική αντίδραση».

Η θεραπευτική αντίδραση, οφείλεται στην «απότομη» προσπάθεια του οργανισμού -και του εαυτού γενικότερα-,να απαλλαγεί από το «φορτίο» της συσσωρευμένης κούρασης, της έντασης και των τοξινών. Η θεραπευτική αντίδραση γίνεται αντιληπτή από τον άνθρωπο και αυτά που συνήθως παρουσιάζει, είναι ελαφρύς πονοκέφαλος, διαφοροποίηση στην λειτουργία του εντέρου καθώς και μυϊκός πόνος παρόμοιος με αυτόν που ακολουθεί μετά από έντονη άσκηση σε γυμναστήριο.

Η θεραπευτική αντίδραση είναι απόλυτα ασφαλής, μικρής διάρκειας και καθώς αποτελεί μια ενδογενή αντίδραση του ανθρώπινου οργανισμού, ερμηνεύεται ως ένας θετικός δείκτης σε ό,τι αφορά την ανταπόκριση του θεραπευόμενου στην ρεφλεξολογία.

Ρεφλεξολογία και επιστημονική έρευνα

Τα ευεργετικά οφέλη της ρεφλεξολογίας έχουν πιστοποιηθεί από πλήθος καταγεγραμμένων μαρτυριών ανθρώπων που έχουν δεχτεί αγωγή ρεφλεξολογίας. Η αποτελεσματικότητα της ρεφλεξολογίας όμως, διαπιστώνεται πλέον και από την επιστημονική έρευνα.


Εδώ και 15 χρόνια περίπου, αποτελέσματα ερευνών και κλινικών μελετών, ανακοινώνονται σε διεθνή συνέδρια ρεφλεξολογίας και δημοσιεύονται όχι μόνον σε έγκυρα περιοδικά ρεφλεξολογίας (Reflexions, The FDZ Journal κ.α.), αλλά και σε εξειδικευμένα ιατρικά περιοδικά διαφόρων ιατρικών ειδικοτήτων (Obstetrics and Gynecology, British Medical Journal, American Geriatric Society κ.α. ).

Αξίζει να τονισθεί ότι, η επιστημονική έρευνα στην Ρεφλεξολογία, ακολουθεί την ίδια ακριβώς κλινική διαδικασία (απλά τυφλό και διπλά τυφλό δείγμα), που ακολουθείται στις κλινικές και φαρμακολογικές μελέτες της Κλασσικής Ιατρικής.

Η έρευνα στην Ρεφλεξολογία, παγκοσμίως, κυρίως όμως στην Κίνα, στην Δανία και στην Μ. Βρετανία, -παρά την δυσκολία εύρεσης οικονομικών πόρων για την υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων, συνεχώς εξελίσσεται, δίνοντας νέα εντυπωσιακά ευρήματα.


ΠΗΓΗ


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Η υπερπληροφόρηση μας μετατρέπει σε ψηφιακά πρεζόνια

Posted: 27 Jan 2013 04:37 AM PST


Είμαστε απαθείς καταναλωτές πληροφοριών χωρίς ψυχική ζωή;

Θίγοντας, για άλλη μια φορά το θέμα της υπερπληροφόρησης και των επιδράσεων που ασκούνται από αυτήν στην ανθρώπινη συνείδηση, αποδελτιώνουμε κάποιες ενδιαφέρουσες θέσεις – αναλύσεις από πρόσφατα και παλαιότερα δημοσιεύματα του τύπου. Διαβάζουμε στα «Νέα»:

«O σύγχρονος άνθρωπος έχει απεριόριστη πρόσβαση σε κάθε είδους πληροφορία. Ειδήσεις στα ραδιόφωνα κάθε μία ώρα. Συνεχής ενημέρωση ιστοσελίδων και μπλογκ. Τουλάχιστον τρία δελτία ειδήσεων στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, updates στο facebook. Το αποτέλεσμα; Σύμφωνα με κάποιους επιστήμονες, δεν γίνεται σοφότερος αλλά κυνικότερος. 
Σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο υπάρχουν πλέον επαρκείς, αν όχι αδιαμφισβήτητες ενδείξεις πως ανθρώπινες αντιδράσεις όπως η κατανόηση, ο αλτρουισμός, η συμπόνια, η ανεκτικότητα και η συναισθηματική σταθερότητα «απειλούνται» από τον μεγάλο και συνεχή όγκο πληροφοριών που δέχεται ο εγκέφαλος.
Παράλληλα μελετητές από το Ινστιτούτο Εγκεφάλου και Δημιουργικότητας στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας μελετώντας εγκεφαλογραφήματα διαπίστωσαν ότι ενώ αντιλαμβάνεται κανείς σχεδόν αστραπιαία τον πόνο και τον φόβο των άλλων ανθρώπων, απαιτείται πολύ περισσότερος χρόνος για αναπτυχθούν συναισθηματικές αντιδράσεις όπως η συμπόνια. Οι επιστήμονες λοιπόν κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι όσο μεγαλώνει η ποσότητα των πληροφοριών που συγκεντρώνει κανείς τόσο αυξάνεται η σοφία του, αλλά παράλληλα και η πιθανότητα να γίνει κυνικότερος.

…«Ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει τη δυνατότητα να επεξεργάζεται πολλές πληροφορίες ανά λεπτό. Ωστόσο, επειδή πλέον ο όγκος που δέχεται είναι πολύ μεγάλος επιλέγει πάντα τις πιο σημαντικές», λέει η ψυχολόγος κ. Αλεξάνδρα Καππάτου. Συμπληρώνει μάλιστα ότι όντως υπάρχει η πιθανότητα ο δέκτης της πληροφορίας να γίνει κυνικός επειδή «η υπερπληροφόρηση και η συνεχής και υπερβολική έκθεση στις λεπτομέρειες ενός θέματος κινητοποιεί μηχανισμούς αυτοπροστασίας. Όταν βλέπουμε κάτι που μας δυσαρεστεί, σταδιακά έχουμε την τάση να το απωθούμε», λέει χαρακτηριστικά.

… Η κ. Μπετίνα Ντάβου, καθηγήτρια Γνωστικής Ψυχολογίας στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, επισημαίνει: «Υπάρχουν στρατηγικές οργάνωσης που επιτρέπουν στο άτομο να αυξήσει την ποσότητα των πληροφοριών που επεξεργάζεται. Για παράδειγμα, να κάνει αυθαίρετους συνδυασμούς των πληροφοριών που θέλει να διατηρήσει στη μνήμη του, ώστε να αφήνει νοητικό χώρο για νέες πληροφορίες».

και σε παλιότερο άρθρο της Φωτεινής Τσαλίκογλου:

Στο χάρτη του εγκεφάλου μας αποτυπώνεται η ειρωνεία της κοινωνικής πραγματικότητας που ζούμε. Πίσω από την πρόοδο και τον πλούτο παραμονεύει η φτώχεια. Δεν είναι να απορείς. Η λογοτεχνία πρόλαβε και πάλι την επιστήμη. Ο Μπόρχες μίλησε πριν από τους ερευνητές. Εκείνος που τα θυμάται όλα, όπως ο Φούνες στον «Μνήμονα», είναι ένας ηλίθιος. Γι΄ αυτόν όλες οι πληροφορίες είναι ουδέτερες ή καταλήγουν να είναι άχρηστες. Τα θυμάται όλα αλλά δεν ξέρει τίποτα.

Στην εποχή της υπερφόρτωσης και του βομβαρδισμού των πληροφοριών κινδυνεύουμε να γίνουμε Μνήμονες. Αδυνατούμε να αποτυπώσουμε, να κατατάξουμε, να αξιολογήσουμε. Μπορεί να γινόμαστε πιο ενήμεροι, όμως είναι μια κούφια, άδεια, ενημέρωση. Της λείπει η αξιολόγηση. Η ιεράρχηση. Η δυνατότητα να ξεχωρίσεις το ουσιώδες από το επουσιώδες.Αντίστοιχα, η ηθική κρίση αμβλύνεται. Χάνεται μέσα στην υπερέκθεση και στον βομβαρδισμό των ηθικά φορτισμένων πληροφοριών. Τα συναισθήματα της εμπάθειας, συμπόνιας, αλληλεγγύης, του οίκτου, της αλληλοβοήθειας, ακυρώνονται. Πόλεμοι, καταστροφές, αθλιότητα, φτώχεια, όλα είναι είναι εδώ, όμως δεν παράγουν συναίσθημα. Δεν απηχούν. Είναι σαν να ακούς ένα στόμα να φωνάζει και να μην ακούγεται κραυγή. Οι συναισθηματικά φορτισμένες πληροφορίες αποφορτίζονται από την έντασή τους. Φυσικοποιούνται. Αλληλοεξουδετερώνονται. Το συναίσθημα καταβροχθίζεται από την υπερπληροφόρηση. Γίνεται εικόνα που δεν παράγει κραδασμούς. Οι πληροφορίες υπάρχουν, όμως πολύ απλά θα μπορούσαν και να μην υπάρχουν.

Στο τέλος όλα τα ερεθίσματα καταλήγουν να είναι ουδέτερα και οι καταναλωτές τους απαθείς χρήστες νεκρωμένων από κραδασμούς πληροφοριών.
Χορτασμένα, αποχαυνωμένα βρέφη που από το πολύ και συνεχές μπούκωμα μιας ετοιμοπαράδοτης τροφής έχουν χάσει τη δυνατότητα της δικής τους αναζήτησης. Ο ανάλγητος απαθής πολίτης καταλήγει να είναι ο ιδεώδης τύπος της εποχής μας. Θα μιλήσω για τον θάνατο της ψυχικής ζωής. Αν ψυχική ζωή σημαίνει αναπαραστάσεις της εμπειρίας, αυτοστοχασμός, επεξεργασία συμβόλων, πολύπλοκες αποκωδικοποιήσεις σημάτων, αν ψυχική ζωή σημαίνει διεργασία και αναζήτηση, καταλαβαίνουμε ότι ο θάνατος αυτός δεν είναι ένα απλό σχήμα λόγου.

Παρακολουθήστε και μια κατατοπιστική ανάλυση για την «Υπερπληροφόρηση» με τίτλο «digital junkie» («ψηφιακό πρεζόνι»):


ΠΗΓΗ


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Νέα μορφή διαβήτη, με αυτοαντισώματα

Posted: 27 Jan 2013 04:33 AM PST  Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Για τον διαβήτη τύπου 2, τον λεγόμενο διαβήτη των ενηλίκων, σας έχω μιλήσει στο πρώτο από τα δύο εκπαιδευτικάβίντεο με τον τίτλο το στρες και η αντιμετώπισή του. Εκεί σας έχω εξηγήσει πώς τα στρες της ζωής οδηγούν τον οργανισμό στο λεγόμενο μεταβολικό σύνδρομο, που είναι η κατάσταση εκείνη κατά την οποία παρουσιάζει κάποιος παχυσαρκία, σακχαρώδη διαβήτη, υπέρταση, υπερχοληστεριναιμία και αυξημένη πηκτικότητα του αίματος. Σας εξήγησα στο βίντεο εκείνο, τον μηχανισμό με τον οποίο το στρες οδηγεί τον οργανισμό στο σύνδρομο αυτό.

Υπάρχουν όμως και ενήλικες διαβητικοί που δεν είναι παχύσαρκοι. Για την δική τους περίπτωση, εξήγηση με βάση το στρες δεν υπήρχε μέχρι σήμερα, αλλά ούτε και κάποια άλλη. 
Μία μεγάλη όμως πρόσφατη Πανευρωπαϊκή έρευνα έδειξε πως, ένα 10% των διαβητικών ασθενών εμφανίζει στο αίμα του αυτοαντισώματα.
Αντισώματα δηλαδή που καταστρέφουν τα ίδια τα κύτταρα του οργανισμού. Και στη προκειμένη περίπτωση, τα κύτταρα του παγκρέατος, που είναι το όργανο που παράγει την ινσουλίνη στον οργανισμό, την απαραίτητη αυτή ορμόνη για τον μεταβολισμό του σακχάρου.
Αυτοί οι διαβητικοί ασθενείς, όπως βρέθηκε στην έρευνα, δεν είναι παχύσαρκοι και φτάνουν γρηγορότερα από τους παχύσαρκους στην ανάγκη για λήψη ινσουλίνης. Αυτό δικαιολογείται βέβαια από τα αντισώματα που έχουν, που καταστρέφουν το πάγκρεάς τους.

Η ανάπτυξη όμως αυτοαντισωμάτων, αντισωμάτων δηλαδή που στρέφονται εναντίον του ίδιου μας του οργανισμού, είναι το χαρακτηριστικό των γνωστών μέχρι σήμερα αυτοανόσων νοσημάτων, όπως η ρευματοειδής αρθρίτις, ο ερυθηματώδης λύκος κ.λπ. Και είναι γνωστό πως η διαταραχή αυτή του ανοσοποιητικού μας συστήματος κατά την οποία  στρέφεται αυτό εναντίον του ίδιου μας του οργανισμού, έχει και πάλι την βάση της στο στρες. 

Είναι τελικά τα στρες της ζωής η βάση τόσο της εξέλιξής μας σαν είδος, όσο και της καταστροφής μας από τις διάφορες ασθένειες. Και είναι απαραίτητο να τα αντιμετωπίζουμε όσο πιο σωστά μπορούμε, για να προφυλάξουμε ή να βελτιώσουμε την υγεία μας, όπως πολλές φορές σας έχω πει. 
Ισχύει λοιπόν αυτό και για τους διαβητικούς τύπου 2 που δεν είναι παχύσαρκοι, αλλά εμφανίζουν αυτοαντισώματα.
Με αγάπη


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Να γνωρίζεις και να κάνεις

Posted: 27 Jan 2013 04:23 AM PST


Θα ήθελες  να μας εξηγήσεις  τη λειτουργία εκείνης της  άγνωστης  δύναμης  που κρατά τον ανθρώπινο νου προσκολλημένο  με τα κοσμικά πράγματα και συνήθειες, παρότι  έχουμε  πλήρη επίγνωση ότι το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι τίποτα άλλο παρά δυστυχία; 


Η επίγνωση αυτή δεν είναι πλήρης, είναι  μόνο διανοητική.
 
 Φτάνετε λογικά  στο συμπέρασμα  « Οτιδήποτε  κάνω με οδηγεί στη μιζέρια",  αλλά αυτό δεν είναι μια υπαρξιακή εμπειρία σας. Μόνο λογικά το καταλαβαίνετε.
Αν  λειτουργούσατε μόνο με τη λογική  τότε δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα, αλλά υπάρχει και το  μη ορθολογικό , επίσης.  Αν είχατε μόνο συνειδητό νου τότε θα  ήταν εντάξει. Έχετε όμως  και ασυνείδητο νου.
Ο συνειδητός νους  ξέρει ότι παράγετε εξαθλίωση  κάθε μέρα  με τις δικές σας προσπάθειες Δημιουργείτε τη δική σας κόλαση. Όμως, το ασυνείδητο δεν το γνωρίζει, και το ασυνείδητο είναι εννέα φορές μεγαλύτερο από το συνειδητό νου σας. Και αυτό το ασυνείδητο συνεχίζει να  επιμένει στις   δικές  του συνήθειες.
Μπορείτε να αποφασίσετε  να μην εκνευριστείτε ξανά   γιατί ο θυμός δεν είναι τίποτα άλλο ,παρά   δηλητήριο για τον οργανισμό σας . Σας προκαλεί  δυστυχία. Αλλά την επόμενη φορά, όταν κάποιος σας προσβάλλει, το ασυνείδητο, θα βάλει στην άκρη το συνειδητό συλλογισμό σας, θα ξεσπάσει και θα  θυμώσει.
 Και το ασυνείδητο δεν ξέρει τίποτα για την  απόφασή σας , και το ασυνείδητο παραμένει η  ενεργή δύναμη.  Ο συνειδητός νους δεν είναι ενεργός,  σκέφτεται μόνο. Είναι ένας στοχαστής.  Δεν είναι ο  πράττων. Τι πρέπει  να γίνε λοιπόν ; Απλά σκεπτόμενοι  συνειδητά ότι κάτι είναι λάθος, δεν πρόκειται να σταματήσει. Θα πρέπει να εργαστείτε σε μια πειθαρχία, και μέσω της πειθαρχίας αυτή η συνειδητή γνώση θα διεισδύσει σαν ένα βέλος στο ασυνείδητο.
Μέσω της πειθαρχίας, μέσω της γιόγκα, μέσα από την πράξη, η συνειδητή απόφαση θα φτάσει στο ασυνείδητο. Και όταν φτάσει στο ασυνείδητο, μόνο τότε θα είναι για οποιαδήποτε χρήση. Διαφορετικά θα συνεχίσετε να σκέφτεστε  κάτι  και εξακολουθείτε να κάνετε το  αντίθετο . Ο Άγιος Αυγουστίνος λέει ότι, «Γνωρίζω το σωστό- και πάντα σκέφτομαι να το κάνω - αλλά κάθε φορά που παρουσιάζεται η ευκαιρία να το πραγματοποιήσω, κάνω πάντα ότι είναι λάθος." Αυτό είναι το δίλημμα του ανθρώπου.
Και η γιόγκα είναι το μονοπάτι για τη γεφύρωση του συνειδητού με το ασυνείδητο. Και όταν θα πάτε βαθύτερα στην πειθαρχία θα αντιληφθείτε πόσο αυτό μπορεί να γίνει. Αυτό μπορεί να γίνει. Έτσι, μη βασίζεστε   στο  συνειδητό,  είναι ανενεργό.  Το ασυνείδητο είναι το ενεργητικό. Αλλάξτε το ασυνείδητο.  Μόνο τότε η ζωή σας θα έχει ένα διαφορετικό νόημα. Διαφορετικά, θα είστε σε μεγαλύτερη δυστυχία.
Σκεπτόμενοι  κάτι, κάνοντας  κάτι άλλο, θα δημιουργείτε  συνεχώς  χάος - και σιγά σιγά θα  χάσετε  την αυτοπεποίθησή σας. Σιγά σιγά θα αισθανθείτε ότι είστε απολύτως ανίκανοι, ανίσχυροι, ότι  δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα. Μια αυτοκαταδίκη θα προκύψει. Θα αισθάνονται ένοχοι. Και η ενοχή είναι η μόνη αμαρτία.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Το κομμάτιασμα της σκέψης

Posted: 27 Jan 2013 04:21 AM PST


Μία από τις λειτουργίες της σκέψης είναι το να είναι πάντα απασχολημένη με κάτι. Οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε να έχουμε το νου μας συνεχώς απασχολημένο ώστε να εμποδιζόμαστε να δούμε τους εαυτούς μας όπως είμαστε πραγματικά. Φοβόμαστε να  είμαστε άδειοι. Φοβόμαστε να κοιτάξουμε τους φόβους μας.


Στο συνειδητό μπορεί να ξέρεις τους φόβους σου αλλά στα βαθύτερα στρώματα του μυαλού σου τους ξέρεις; Και πως θα ανακαλύψεις τους φόβους σου που είναι κρυμμένοι, μυστικοί; Πρέπει ο φόβος να διαιρεθεί σε συνειδητό και ασυνείδητο; Αυτή είναι μια πολύ σημαντική ερώτηση. Οι ειδικοί, οι ψυχολόγοι, οι αναλυτές έχουν χωρίσει το φόβο σε βαθιά και σε επιφανειακά στρώματα, αλλά αν ακολουθήσεις αυτά που λένε οι ψυχολόγοι ή αυτά που λέω εγώ, καταλαβαίνεις τις θεωρίες μας τα δόγματά μας, τις γνώσεις μας, δεν καταλαβαίνεις τον εαυτό σου. Δεν μπορείς να καταλάβεις τον εαυτό σου με βάση τον Φρόυντ, τον Γιούνγκ ή εμένα. Οι θεωρίες των άλλων ανθρώπων δεν έχουν καμία σημασία. Εσύ ο ίδιος είσαι που πρέπει να κάνεις την ερώτηση: Πρέπει ο φόβος να διαιρεθεί σε συνειδητό και ασυνείδητο; Ή υπάρχει μόνο φόβος που του δίνεις διάφορες μορφές; Υπάρχει μόνο μια επιθυμία: η ίδια η επιθυμία. Εσύ επιθυμείς. Τα αντικείμενα της επιθυμίας αλλάζουν, αλλά η επιθυμία είναι πάντα η ίδια. Ίσως με τον ίδιο τρόπο υπάρχει μόνο φόβος. Φοβάσαι όλων των ειδών τα πράγματα αλλά υπάρχει μόνο ένας φόβος.
Όταν συνειδητοποιήσεις ότι ο φόβος δεν μπορεί να διαιρεθεί, θα δεις ότι έχεις βάλει κατά μέρος μία κι καλή αυτό το πρόβλημα του ασυνείδητου και έτσι θα 'χεις γλιτώσει από τους ψυχολόγους και τους αναλυτές. Όταν καταλάβεις ότι ο φόβος είναι μία και μόνη κίνηση που εκφράζεται με διαφορετικούς τρόπους και όταν δεις την κίνησης και όχι το αντικείμενο στο οποίο πηγαίνει η κίνηση, τότε αντιμετωπίζεις μία "τεράστια" ερώτηση: Πως μπορεί να κοιτάξεις το φόβο χωρίς το κομμάτιασμα που έχει καλλιεργήσει ο νους;
Υπάρχει μόνο ολικός φόβος αλλά πως μπορεί το μυαλό που σκέφτεται κομματιαστά να παρακολουθήσει αυτήν την ολική εικόνα; Μπορεί; Ζούμε τη ζωή μας κομματιασμένα και μπορούμε να κοιτάξουμε αυτό τον ολικό φόβο μόνο μέσα από την τμηματική επεξεργασία της σκέψης. Όλη η διεργασία του μηχανισμού της σκέψης υπάρχει για να διαλύει το κάθε τι σε κομμάτια: Σ' αγαπώ και σε μισώ. Είσαι ο εχθρός μου, είσαι ο φίλος μου. Ή η ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία μου, οι τάσεις, η δουλειά μου, η θέση μου, το κύρος μου, η γυναίκα μου, το παιδί μου, η χώρα μου και η χώρα σου, ο θεός μου και ο θεός σου - όλα αυτά είναι το κομμάτιασμα της σκέψης. Και αυτή η σκέψη "κοιτάζει" την ολική κατάσταση του φόβου ή προσπαθεί να την κοιτάξει και την απλοποιεί σε κομμάτια. Άρα λοιπόν βλέπουμε ότι ο νους μπορεί να κοιτάξει αυτό τον ολικό φόβο μόνο όταν δεν υπάρχει κίνηση της σκέψης.
Το ξεπέρασμα του φόβου
Μπορείς να παρακολουθήσεις το φόβο χωρίς προκαθορισμένα συμπεράσματα, χωρίς καμία παρέμβαση της γνώσης που έχεις συσσωρεύσει γι' αυτόν; Αν δεν μπορείς, τότε αυτό που παρακολουθείς είναι το παρελθόν, όχι ο φόβος: Αν μπορείς, τότε παρακολουθείς το φόβο για πρώτη φορά χωρίς την παρέμβαση του παρελθόντος.
Μπορείς να "παρακολουθήσεις" μόνο όταν το μυαλό είναι πολύ ήρεμο, όπως μπορείς να ακούσεις τι λέει κάποιος μόνο όταν το μυαλό σου δεν φλυαρεί συνεχίζοντας διάλογο μέσα του για τα δικά του προβλήματα και άγχη. Μπορείτε με τον ίδιο τρόπο να κοιτάξετε το φόβο χωρίς να σκεφτείτε το αντίθετό του; Έχετε το θάρρος να τον κοιτάξετε πραγματικά και να μην προσπαθήσετε να ξεφύγετε; Όταν λέτε "πρέπει να τον ελέγξω, πρέπει να τον ξεφορτωθώ, πρέπει να τον καταλάβω" προσπαθείτε να ξεφύγετε.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα σύννεφο ή ένα δέντρο ή ένα ποτάμι που τρέχει, μ' ένα αρκετά ήρεμο μυαλό γιατί δεν είναι πολύ σημαντικά για σας, αλλά το να παρακολουθήσεις τον εαυτό σου είναι πολύ πιο δύσκολο γιατί εκεί οι απαιτήσεις είναι τόσο ουσιαστικές, οι αντιδράσεις τόσο γρήγορες. Έτσι, λοιπόν, όταν είστε άμεσα σε επαφή με το φόβο ή την απελπισία, τη μοναξιά ή τη ζήλια, ή όποια άλλη άσχημη κατάσταση του νου, μπορείτε να την κοιτάξετε τόσο ολοκληρωμένα ώστε το μυαλό σας να γίνει τόσο ήρεμο ώστε να τη δει;
Μπορεί το μυαλό να διακρίνει το φόβο από τις διαφορετικές μορφές φόβου - να "δεις" τον ολικό φόβο, και όχι αυτό που φοβάσαι; Αν κοιτάξεις μόνο τις λεπτομέρειες του φόβου ή προσπαθήσεις να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου έναν έναν, δεν θα φτάσεις ποτέ στο κύριο θέμα που είναι να μάθεις να ζεις με το φόβο.
Το να ζεις με ένα τέτοιο ζωντανό πράγμα όπως είναι ο φόβος απαιτεί ένα μυαλό και μία καρδιά εξαιρετικά ικανά, εντελώς ανοιχτά, χωρίς προκατασκευασμένα συμπεράσματα ώστε να μπορούν να παρακολουθούν κάθε κίνηση του φόβου. Τότε, αν τον παρατηρήσεις και ζήσεις μ' αυτόν - και για να γίνει αυτό δεν παίρνει μια ολόκληρη μέρα, μπορεί να πάρει ένα λεπτό ή ένα δευτερόλεπτο για να γνωρίσεις όλη τη φύση του φόβου - αν ζήσεις μαζί του τόσο ολοκληρωτικά, θα ρωτήσεις αναπόφευκτα: Ποια είναι αυτή η ύπαρξη που ζει με το φόβο; Ποιος είναι αυτός που παρακολουθεί το φόβο, που παρακολουθεί όλες τις κινήσεις των διαφόρων μορφών φόβου και ξέρει συγχρόνως και το κεντρικό γεγονός του φόβου; Είναι ο παρατηρητής ένα νεκρό ον, ένα στατικό ον, που έχει συσσωρεύσει τόση πολύ γνώση και πληροφορίες για τον εαυτό του και είναι αυτό το νεκρό πράγμα που παρατηρεί και ζει με την κίνηση του φόβου; Είναι ο παρατηρητής, το παρελθόν ή ένα ζωντανό πράγμα; Ποια είναι η απάντησή σου; Μην απαντήσεις σε μένα. Απάντησε στον εαυτό σου. Είσαι ο παρατηρητής, ένα νεκρό ον, που παρατηρεί ένα ζωντανό πράγμα ή είσαι εσύ ένα ζωντανό πράγμα που παρατηρεί ένα άλλο ζωντανό πράγμα; Γιατί στον παρατηρητή υπάρχουν και οι δύο καταστάσεις.
Ο παρατηρητής είναι ο λογοκριτής που δεν θέλει το φόβο: Ο παρατηρητής είναι το σύνολο των εμπειριών του για το φόβο. Έτσι, ο παρατηρητής δεν έχει επαφή με αυτό που ονομάζει φόβο. Υπάρχει απόσταση μεταξύ τους. Προσπαθεί πάντα να τον υπερνικήσει ή να ξεφύγει απ' αυτόν και άρα δημιουργείται αυτή η συνεχής μάχη μεταξύ του εαυτού του και του φόβου - αυτή η μάχη που είναι τόσο μεγάλη σπατάλη ενέργειας.
Καθώς παρακολουθείς, μαθαίνεις ότι ο παρατηρητής είναι απλά ένας σωρός από ιδέες και αναμνήσεις χωρίς καμία αξία ή ουσία. Ενώ ο φόβος είναι μία πραγματικότητα και προσπαθείς να καταλάβεις ένα γεγονός με μία αφηρημένη έννοια πράγμα το οποίο βέβαια δεν είναι δυνατόν. Αλλά στην πραγματικότητα είναι ο παρατηρητής που λέει "φοβάμαι", τίποτα διαφορετικό από αυτό που παρατηρεί, που είναι ο φόβος; Ο παρατηρητής είναι φόβος και όταν αυτό έχει κατανοηθεί δεν υπάρχει πια άλλο σκόρπισμα ενέργειας στην προσπάθεια να απαλλαχθείς από τον φόβο, και η χωροχρονική απόσταση μεταξύ παρατηρητή και παρατηρούμενου εξαφανίζεται. Όταν καταλάβεις ότι είσαι ένα μέρος του φόβου σου και όχι ξεχωριστός απ' αυτόν - ότι είσαι φόβος - τότε δεν έχεις να κάνεις τίποτα γι' αυτό: τότε ο φόβος τελειώνει ολοκληρωτικά.
Απόσπασμα από το βιβλίο
"Κρισναμούρτι Η απελευθέρωση απ' το άγνωστο"
Εκδόσεις Καστανιώτη
1985
Μωυσής

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Σεξουαλική επαφή, συγχώνευση της αύρας και καρμικές ανταλλαγές

Posted: 27 Jan 2013 04:17 AM PST


Στη σεξουαλική επαφή οι καρμικές επιρροές περνούν αμέσως από το ένα άτομο στο άλλο. Η επαφή είναι σαν την συγχώνευση δυο ηλεκτρικών συστημάτων και μέσω αυτής της συγχώνευσης ο ένας απορροφά οτιδήποτε βρίσκεται στην αύρα του άλλου. Αν ένα άτομο έχει πολύ μολυσμένο κάρμα, που σημαίνει ότι έχει κάνει ή σκεφτεί πολύ άσχημα πράγματα, αυτές οι καρμικές επιρροές στην αύρα του περνούν στην αύρα του άλλου ατόμου και το άλλο άτομο μοιράζεται τα αποτελέσματα του κακού κάρμα του. Αν καρμικά είναι πολύ φορτωμένο και έχει πολλά χρέη να πληρώσει, αυτός που κάνει σεξ μαζί του κληρονομεί αυτά τα χρέη και πρέπει επίσης να τα πληρώσει. Αυτά τα χρέη πληρώνονται υλικά, συναισθηματικά, νοητικά και κοινωνικά, με αποτυχίες και επιτυχίες· δεν υπάρχει διαφυγή.


Ένα δεύτερο φαινόμενο που συμβαίνει με τη συγχώνευση της αύρας μέσω σεξ είναι ότι οι ασθένειες που δημιουργούνται στο νοητικό και στο αστρικό σώμα ενός άνδρα εισχωρούν αμέσως στο αστρικό και στο νοητικό σώμα της γυναίκας, πηγαίνουν στο αιθερικό της σώμα και ύστερα εκδηλώνονται στο φυσικό σώμα. Παρόλο που μπορεί να μην απορροφήσει ασθένειες άμεσα από το σώμα του άνδρα, απορροφά το 90-100 τοις εκατό των αστρικών ή νοητικών μικροβίων του, τα οποία τελικώς προκαλούν προβλήματα στο δικό της υλικό σώμα. Η αύρα μιας πόρνης μολύνεται και ραγίζει επειδή απορροφά σκουπίδια από την αύρα τόσων πολλών ανδρών. Είναι επομένως πολύ σημαντικό να προσέχουμε με ποιους έχουμε επαφές.

Ένας τρίτος κίνδυνος τον οποίον πρέπει να προσέχουμε στη σεξουαλική επαφή είναι ότι αν υπάρχει κάποια εμμονή, ή κατάληψη, στην αύρα του συντρόφου σας, το σεξ τη μεταβιβάζει άμεσα στη δική σας αύρα. Αν μέσω της επαφής παίρνετε την εμμονή ενός άλλου ατόμου, ο νους σας αρχίζει να λειτουργεί δυαδικά· η κατεύθυνσή σας μπερδεύεται, δεν ξέρετε τι να κάνετε, διασπάστε και η συγκέντρωσή σας αδυνατίζει επειδή τώρα υπάρχει κάτι στην αύρα σας που μεταφέρθηκε από την αύρα του συντρόφου σας. Έτσι η αύρα σας γίνεται άρρωστη, παραμορφωμένη.

Αν και η γυναίκα μπορεί να μην συλλάβει φυσικό παιδί με την επαφή, ο άνδρας πετάει όλα όσα έχει στο αιθερικό του σώμα στο αιθερικό σώμα της γυναίκας και λαμβάνει χώρα μια αιθερική σύλληψη. Μια όμορφη γυναίκα μπορεί να κάνει σεξ με έναν αλήτη και να πει, "Ευχαριστώ Θεέ μου, δεν έμεινα έγκυος!" Όμως είναι έγκυος – αιθερικά.

Στην αιθερική σύλληψη δεν υπάρχει ψυχή. Υπάρχουν δυο αιθερικά σώματα που ενώνονται και δημιουργούν μια μορφή, ένα αιθερικό στοιχειακό.
Πως μπορείτε να ξέρετε αν υπάρχει κάποια κατάληψη στην αύρα του άλλου; Μπορείτε να το ανακαλύψετε αν παρατηρήσετε ότι συχνά αλλάζει τη διάθεσή του και την κατεύθυνσή του και αν έχει πολλά "πρόσωπα". Για παράδειγμα, ξαφνικά αποφασίζει να πάει κάπου και ύστερα από λίγο αλλάζει απόφαση. Μερικές φορές είναι πολύ ευτυχισμένος, άλλες φορές πολύ μοναχικός. Κάτι δεν πάει καλά στην αύρα του. Μην αγγίζετε κανένα άτομο που έχει σημάδια εμμονής ή κατάληψης επειδή αυτή η κατειλημμένη αύρα θα καταλάβει κι εσάς.

Αν το σεξουαλικό κέντρο ενός ατόμου είναι κατειλημμένο και ο σύντροφός του κάνει σεξ μαζί του, μπορεί να αρχίσει να σκέφτεται μια άλλη γυναίκα και να πειράζει εκείνη με την οποία βρίσκεται, λέγοντας ότι δεν είναι ικανοποιημένος μαζί της. Επίσης αν ένα άτομο διεγείρει τα όργανά του για να ικανοποιηθεί, κάτι αφύσικο υπάρχει στην αύρα του. Αν η οντότητα που έχει κάνει κατάληψη σε έναν άνδρα εισχωρήσει στη γυναίκα, τότε αυτή γίνεται σαν τον άνδρα (ή το αντίστροφο). Αν όμως αυτή η οντότητα δεν καταλάβει τη γυναίκα, τότε ο άνδρας γίνεται ψυχρός απέναντί της και αυτή ψυχρή απέναντί του.

Όταν η αύρα μιας γυναίκας καταλαμβάνεται από την οντότητα στην αύρα ενός άνδρα, η κατάληψη αυτή είτε εμποδίζει την ενεργειακή ροή είτε ανοίγει την ενεργειακή ροή στα όργανα με τα οποία συνδέεται. Αν συνδέεται με τα σεξουαλικά όργανα, η γυναίκα τελικώς θα έχει προβλήματα και ασθένειες εκεί και μπορεί να χρειαστεί εγχείρηση.

Τα μικρόβια ποτέ δεν εισχωρούν στα όργανα αν η ενεργειακή ροή είναι καθαρή. Αν η ενεργειακή ροή εμποδίζεται εξαιτίας κατάληψης, το αποτέλεσμα είναι καταστολή, έλλειψη κυκλοφορίας της ενέργειας ή συμφόρηση. Η συμφόρηση δημιουργεί όγκους. Η καταστολή της ενέργειας ή η έλλειψη κυκλοφορίας της κάνει τα κύτταρα να αναζητούν ενέργεια και έτσι μεγαλώνουν και αυξάνονται.

Η κατάληψη είναι ένας πολύ μεγάλος κίνδυνος και εξαπλώνεται ιδιαίτερα μέσα από τις πόρνες. Η πορνεία πρέπει να απαγορευθεί. Οι άνδρες που πηγαίνουν σε πόρνες πρέπει να τιμωρούνται όπως επίσης και οι πόρνες. Οι γυναίκες που επιδίδονται στην πορνεία πρέπει να πληροφορηθούν τους εξαιρετικούς κινδύνους που υπάρχουν για τις ίδιες, για το μέλλον τους και για την κοινωνία.

Αν ένας άνδρας δεν είναι καθαρός σωματικά, συναισθηματικά ή νοητικά και μια γυναίκα κάνει σεξ μαζί του, μπορεί να απορροφήσει αυτή τη μόλυνση και να μολύνει τη δική της αύρα. Αν ο άνδρας αυτός έχει κάποια σύνδεση με κάτι σκοτεινό μέσω κακών πράξεων ή σκέψεων, τότε γίνεται μια γέφυρα για αρνητικές αστρικές, νοητικές ή αιθερικές οντότητες, οι οποίες περνούν από αυτόν στην γυναίκα. Η γυναίκα πρέπει να είναι υπερβολικά εκλεκτική, επειδή σαν μαγνήτης έλκει στην αύρα της καθετί που υπάρχει στον άνδρα. Η αύρα των ανδρών δεν είναι μαγνητική ή απορροφητική όπως των γυναικών. Η ενέργεια του άνδρα είναι προβολική, ενώ της γυναίκας είναι δεκτική, έτσι οι κίνδυνοι από τη συγχώνευση της αύρας είναι μεγαλύτεροι για τις γυναίκες απ' ότι για τους άνδρες.

Οι οντότητες που κάνουν κατάληψη μένουν περισσότερο στην αύρα μιας γυναίκας απ' ό,τι στην αύρα ενός άνδρα. Μια οντότητα μπορεί να εισέλθει στην αύρα ενός άνδρα και να βλάψει το αιθερικό, το συναισθηματικό και το νοητικό του σώμα, και ύστερα να εξαφανιστεί. Δεν μένει για πολύ, εκτός και ο άνδρας είναι αληθινά διαταραγμένος ή μολυσμένος στο νευρικό του σύστημα, στον εγκέφαλο ή στους πνεύμονες. Αν δεν υπάρχει μόλυνση, η οντότητα βλάπτει και καταστρέφει και ύστερα φεύγει.

Από την άλλη, όταν μια γυναίκα απορροφά μια οντότητα από την αύρα ενός άνδρα στη διάρκεια της επαφής, η οντότητα αυτή θα μείνει με τη γυναίκα για μεγάλο διάστημα, από τρία έως επτά χρόνια, ανάλογα με το πως την θρέφει. Για παράδειγμα, αν είχε σεξουαλική επαφή με έναν αλήτη και μια οντότητα από αυτόν εισήλθε στην αύρα της, αυτή η οντότητα μπορεί να προσκολληθεί στο σεξουαλικό της κέντρο και να την κάνει να θέλει σεξ συνεχώς για να την θρέψει, χωρίς η ίδια να γνωρίζει την ύπαρξη της οντότητας. Επίσης όσο η γυναίκα φαντάζεται τον άνδρα από τον οποίον πήρε την οντότητα, αυτή η οντότητα θρέφεται και από την αύρα του άνδρα.

Όταν μια γυναίκα κάνει σεξ, δομεί έναν μαγνητικό δεσμό με έναν άνδρα για καλό ή για κακό. Αν ο άνδρας έχει κάποια σύνδεση με σκοτεινές δυνάμεις, συνδέει και τη γυναίκα μ' αυτές.

Και οι γυναίκες επίσης μπορεί να έχουν κάποια σύνδεση με σκοτεινές δυνάμεις και να μεταβιβάζουν αυτόν τον δεσμό στους άνδρες μέσω του σεξ. Για παράδειγμα, μια γυναίκα είναι μπλεγμένη με μαύρη μαγεία και εργάζεται για κάποιες σκοτεινές δυνάμεις οι οποίες δεν την έχουν καταλάβει μεν αλλά την χρησιμοποιούν· τότε ο άνδρας με τον οποίον θα κάνει σεξ θα συνδεθεί με αυτές τις σκοτεινές δυνάμεις. Οι σκοτεινές δυνάμεις δεν θα τον χρησιμοποιήσουν, αλλά θα προσπαθήσουν να τον καταλάβουν και να τον καταστρέψουν.

Ένας τέταρτος κίνδυνος από τη συγχώνευση της αύρας μέσω του σεξ είναι η εξομοίωση των κέντρων. Κάθε άτομο έχει επτά κύρια ενεργειακά κέντρα τα οποία δέχονται, αφομοιώνουν και διανέμουν ενέργειες και δυνάμεις μέσω του ατόμου σε όλα τα επίπεδα. Αν ένα άτομο είναι πνευματικά εξελιγμένο με όλα τα κέντρα του να λειτουργούν ομαλά και το άλλο άτομο είναι στην πραγματικότητα κατώτερου επιπέδου, τότε υπάρχει κίνδυνος τα κέντρα του κατώτερου ατόμου να αντλήσουν ενέργεια από τα κέντρα του εξελιγμένου ατόμου, εξομοιώνοντας τα κέντρα και των δύο. είναι σαν να ανακατεύεται ζεστό και κρύο νερό: γίνεται χλιαρό. 


Αν μια γυναίκα έχει στα κέντρα της ενέργεια που ισούται με το 100 τοις εκατό και ο σύζυγος της έχει τα δικά του να λειτουργούν μόνο με δέκα τοις εκατό, και τα δυο άτομα θα εξομοιωθούν στο πενήντα τοις εκατό των κέντρων τους. Τα κέντρα της γυναίκας μειώνονται στο πενήντα τοις εκατό και του άνδρα ανεβαίνουν στο πενήντα τοις εκατό. Αλλά το "καρμπιρατέρ" του άνδρα θα πλημμυρίσει και θα είναι ανίκανος να χειριστεί την πλεονάζουσα ενέργεια. Τότε εμφανίζει κάθε είδους παραμόρφωσης, θυμαπάτης κα πλάνης. Ειδικά θα αυξηθεί η ματαιοδοξία του, επειδή τα κέντρα του θα γίνουν υπερδραστήρια.

Αν μια γυναίκα ενδιαφέρεται για έναν άνδρα που είναι κατώτερου επιπέδου αλλά έχει καλές δυνατότητες, πρέπει να προχωρήσει με προσοχή. Για ένα ή δυο χρόνια θα πρέπει μόνο να συζητάνε και να προσπαθεί να ανεβάσει το επίπεδό του. Όταν ο άνδρας φθάσει σε ένα πολύ ανώτερο επίπεδο, κοντά στο δικό της, τότε μπορούν με ασφάλεια να αρχίσουν μια πιο στενή σχέση.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Σεξ, Οικογένεια και Γυναίκα στην Κοινωνία 


ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Ο θάνατος είναι υπερεκτιμημένος

Posted: 27 Jan 2013 04:02 AM PST

Άρθρο του Steve Beckow από το www.goldenageofgaia.com
ΠροσέξτεΔεν πρόκειται να πεθάνετε.
Δεν χρειάζεται ν' ανησυχείτε γι' αυτό. Ο θάνατός μας είναι υπερεκτιμημένος σε μεγάλο βαθμό. Όταν βγάζετε τα ρούχα σας τη νύχτα και φοράτε τις πυζάμες σας (αν φοράτε), πεθαίνετε; Φυσικά όχι.
Το ίδιο κι εδώΌταν βγαίνετε έξω από το σώμα σας καθώς κοιμάστε, ή κάνετε συνειδητά αστρικό ταξίδι, δεν πεθαίνετε. Όχι εσείςΌχι οι «αληθινοί» εσείς. 

Ναι, αφήνετε το σώμα σας πίσω, σε μια κατάσταση ίσως όχι τόσο όμορφη για τους άλλους. Αλλά αυτή είναι η ζωήΌταν έρθει η ώρα να το κάνετε, θα το κάνετε. 
Αλλά θα το ξεχάσετε, εννοώ θα ξεχάσετε το σώμα σας μέσα στα επόμενα 21 δευτερόλεπτα. Μπορεί στα 22. 
Αν καταλάβετε τι ακριβώς σας συνέβη, τότε δεν θα έχετε την υπομονή να περιμένετε να δείτε τι θα έρθει μετά! 
Ο πατέρας μου, τότε που ήταν στο νοσοκομείο, 91 ετών, μας είπε, «Φεύγω αύριο». Η αδελφή μου γύρισε προς το μέρος μου και αρχίσαμε τη συζήτηση σχετικά με το αν μπορεί ένα άτομο να προβλέψει το πότε θα πεθάνει. Μπορεί να γνωρίζει; Ναι, όχι, ναι, όχι, ναι, όχι.
Ο πατέρας μου όντως έφυγε την επόμενη μέρα. Επειδή δεν πιστεύω ότι υπάρχει θάνατος, δεν ταράχτηκα. Μετά από χρόνια, σε μια επικοινωνία που είχα με τον Αρχάγγελο Μιχαήλ, μου είπε ότι τίποτε δεν μπορούσε να σταματήσει τον πατέρα μου. Άρχισε μάλιστα την εξερεύνησή του αμέσως μόλις έφτασε.
Αυτό ταίριαζε με τον χαρακτήρα του. Ο πατέρας μου διέσχιζε με τη μηχανή του όλο τον Καναδά όταν ήταν 71 ετών. Και μετά την Αυστραλία, και μετά τη Νέα Ζηλανδία. Τίποτε δεν τον σταματούσε.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που περνάνε στην «αντίπερα όχθη» και γράφουν βιβλία γι' αυτό, γράφουν ένα βιβλίο, ίσως δυο και μετά δεν ξανακούμε τίποτε απ' αυτούς. Γιατί;
Επειδή είναι τόσο «καταραμένα» ενδιαφέροντα όλα όσα συναντούν, δεν θέλουν να περιφέρονται κολλημένοι εδώ στην 3η διάσταση, κοντά σ' εμάς με την τοσοδούλικη νοοτροπία, συγκρινόμενη με τον τρόπο που λειτουργούν η δική τους καρδιά και νους. Όλα είναι τόσο ενδιαφέροντα εκεί, που μας αφήνουν μόνους να τα βγάλουμε πέρα. 

H Julia Ames παρακάλεσε το διάμεσο William Thomas Stead να ξεκινήσουν αυτό που αποκάλεσε «Γραφείο της Τζούλιας», μια ομάδα από διάμεσα τα οποία θα συνεργάζονταν μαζί της για να φέρνουν μηνύματα, σ' αυτούς που είχαν μείνει στη Γη, από τους διάφορους αγαπημένους τους που είχαν «φύγει». Μίλησε στα διάμεσα ξανά και ξανά και μετά σιώπησε. 

 Όταν αργότερα αναφέρθηκε σε αυτό, είπε ότι μοιάζει με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ένας μετανάστης σε μια νέα χώρα. Αλλά καλύτερα να σας πει η Τζούλια την ιστορία της. (Αλλά όχιδεν γίνεται, είναι νεκρήΌχι, δεν είναι).

«Όταν σε προηγούμενες επιστολές μου μίλησα για την έντονη επιθυμία, εκείνων που είχαν περάσει στην «άλλη πλευρά», να επικοινωνήσουν με αυτούς που άφησαν πίσω, έγραφα την αλήθεια. Μόλις είχα φτάσει εκεί, ήμουν κι εγώ στο πλήθος των νεοαφιχθέντων, και μεταξύ εκείνων το ίδιο κι εγώ, δεν υπερβάλλω όταν σας μιλάω για τη θλίψη, την αγανάκτηση, το ράγισμα της καρδιάς μιας αγάπης που ήταν καταδικασμένη να βλέπει εκείνους τους οποίους αγαπούσε, αλλά δεν ήταν σε θέση να επικοινωνήσει μαζί τους ή να σταματήσει τα δάκρυα τους.
Τώρα, μετά από αρκετή εμπειρία, και με περισσότερες ευκαιρίες παρατήρησης, πρέπει να πω ότι ο αριθμός των «νεκρών» που επιθυμούν να επικοινωνήσουν με τους ζωντανούς είναι συγκριτικά λίγος. Με εξαίρεση εκείνους οι οποίοι τους επηρεάζουν με τη γραφή ή με πράξεις, και είναι έτσι ένας ζωντανός δεσμός με τον κόσμο των ζώντων, υπάρχουν λίγοι, όχι πάνω από ένας στο εκατομμύριο, που ενδιαφέρονται ενεργά για εκείνους που επιβιώνουν.  
Συμβαίνει το ίδιο που συμβαίνει με τους μετανάστες σε αυτήν που ήταν χώρα μου. Ότανφτάνουνοι καρδιές τους βρίσκονται στις πατρίδες τουςΟ νέος κόσμος είναι καινούργιοςκαι ξένοςΝοσταλγούν ν' ακούσουν νέα από το σπιτικό τους και το ταχυδρομείο τους φέρνει μεγαλύτερη χαρά απ' την ανατολή. Αλλά μετά από λίγο διάστημα ο πόνος έχει αμβλυνθεί, αποκτούν νέα ενδιαφέροντα, και σε μερικά χρόνια, κάποιες φορές και σε μήνες, σταματούν να γράφουν. 
Σ' εμάς η αλλαγή είναι ακόμα πιο γρήγορη. Η νέα ζωή μάς απορροφά πολύ περισσότερο και οι επιζήσαντες γεμίζουν συνεχώς τις τάξεις μας. Όταν ένας οικογενειακός κύκλος ολοκληρωθεί, όταν οι αγαπημένοι μας είναι μαζί μας, γιατί να θέλουμε να επικοινωνήσουμε με τους γήινους;»

Το ίδιο συμβαίνει με τον οποιονδήποτε εξ ημών που κάνει αυτό το ταξίδι και με τους αγαπημένους που αφήνει πίσω. Υπάρχουν τόσα πολλά να εξερευνήσει στην άλλη πλευρά, που οι περισσότεροι μάς ξεχνάνε μετά από λίγο. 

Έτσι, δεν πρόκειται να πεθάνεις. Μπορεί να είσαι ανήσυχος, αλλά δεν είναι απαραίτητο. Είναι αυστηρά προαιρετικό και δεν συμβάλλει σε τίποτα.
Είσαι μια αιώνια, αθάνατη ψυχή. Αυτό είσαι. Η βροχή δεν μπορεί να σε βρέξει. Η φωτιά δεν μπορεί να σε κάψει. Δεν μπορείς να καταστραφείς και δεν θα καταστραφείς ποτέ. 
Θα είσαι ακόμα ζωντανός όταν οι άνθρωποι θα έχουν ξεχάσει με το πώς έμοιαζε η Γη. Η Ατλαντίδα, η Λεμουρία, η αρχαία Ελλάδα, η αρχαία Ρώμη, ήρθαν κι έφυγαν. Αλλά η ψυχή ζει για πάντα.

Τότε ποιος ο λόγος να ανησυχείς;

Μετάφραση: Αγγελική Νατσούλη 
  

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Ε-τι-κε-τι-κο-ποίηση

Posted: 27 Jan 2013 03:59 AM PST

Ετικετικοποίηση σημαίνει:
Βάζω ετικέτες.

Βάζω ετικέτες σημαίνει:
Κρίνω, ερμηνεύω.

Κρίνω – Ερμηνεύω σημαίνει: Καταχωρώ στο μυαλό μου γεγονότα, ανθρώπους, καταστάσεις με ένα συγκεκριμένο τρόπο.


Και μετά;
Από κει και πέρα βλέπω το καθετί και τον καθένα με βάση  αυτή την ερμηνεία που του έχω δώσει.
Βασικά δεν βλέπω αυτό που υπάρχει, αλλά τη δική μου ερμηνεία  γι' αυτό που υπάρχει. Και φυσικά θεωρώ αυτή την ερμηνεία, που εγώ έχω δώσει, ως τη μόνη αληθινή, ως τη μόνη πραγματικότητα.


Για παράδειγμα:
Ξυπνάω το πρωί και βλέπω ότι έξω βρέχει.
Η πρώτη μου σκέψη είναι : «Πω πω, τι απαίσια μέρα!»

Είναι η μέρα,  πράγματι απαίσια;
Στην ουσία,  η μέρα δεν είναι ούτε ωραία ούτε άσχημη.
Η μέρα είναι αυτό που είναι. Απλώς βρέχει.

Αλλά εγώ κατά το παρελθόν έχω κωδικοποιήσει τον βροχερό καιρό ως απαίσιο. Έτσι, κάθε μέρα της  ζωής μου που θα βρέχει, δε θα έχω τη δυνατότητα να την απολαύσω, ακόμα και κάτω από τις καλύτερες συνθήκες, γιατί θα υπάρχει μια σκέψη που θα ερμηνεύει τη μέρα ως απαίσια.

Κι αυτό βέβαια θα έχει ως επακόλουθο τη δημιουργία δυσάρεστων συναισθημάτων μέσα μου, τα οποία θα χρεώνω στη … μέρα!
Ωστόσο δεν οφείλονται στη μέρα παρά στον τρόπο που εγώ την προσλαμβάνω. Στον τρόπο που έχω κωδικοποιήσει τη μέρα.
Στην ετικέτα που της έχω φορέσει.

Εξ άλλου μια βροχερή μέρα δεν είναι για όλους δυσάρεστη ….


Ένα άλλο παράδειγμα: «Οι γονείς μου ήταν πολύ καταπιεστικοί».
Αυτή είναι η ετικέτα που τους έβαλα όταν ήμουν παιδί. Και μέσα από αυτή την οπτική γωνία, βλέπω τους γονείς μου ως και σήμερα.
Τελικά, ήταν ή δεν ήταν καταπιεστικοί;

Ήταν ή δεν ήταν;;
Ήταν! Έχω και αποδείξεις…

Κι όμως…. Οι γονείς μου ήταν απλώς αυτό που ήταν και έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν με βάση το τότε επίπεδο κατανόησής τους.
Εγώ το ονόμασα «καταπίεση». Ήταν η δική μου ερμηνεία. Και εξακολουθώ να την ενστερνίζομαι ακόμα και τώρα και να ορκίζομαι ότι έχω δίκιο, τώρα, που έχω περάσει κατά πολύ την παιδική ηλικία και οι γονείς μου είναι τουλάχιστον παππούδες ( ή έχουν μεταβεί στον άλλο κόσμο…). Μέσα στο νου μου εξακολουθεί να υφίσταται η πεποίθηση ότι «οι γονείς μου είναι καταπιεστικοί»…

Όσες ετικέτες κι αν βάλω, λιγότερο ή περισσότερο πετυχημένες, ούτε μια δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα.
Απλώς εκφράζει μια προσωπική εκτίμηση, μια προσωπική κρίση ή ερμηνεία. Ερμηνεύει ένα ουδέτερο γεγονός ( τη στάση των γονιών στο παιδί τους ) με ένα προσωπικό τρόπο ( το πως το παιδί εκλαμβάνει αυτή τη στάση).

Όμως πρόκειται για 2 διαφορετικά πράγματα.
Η βροχερή μέρα δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια βροχερή μέρα.
 Έτσι είναι.
Η στάση του γονιού στο παιδί, είναι αυτή που είναι.
Πρόκειται για 2 γεγονότα.
Καθετί άλλο είναι κρίση, ετικέτα, ερμηνεία.Αλλά ποιο είναι το πρόβλημα στο να κρίνουμε ή να βάζουμε ετικέτες;

Η διαστροφή της πραγματικότητας.

Η πίστη στην ετικέτα που βάλαμε ως αληθινή.

Τα αρνητικά συναισθήματα που συνεπάγονται και μας κάνουν ακόμα να υποφέρουμε,  όταν ο πρωταρχικός παράγοντας έχει προ πολλού παρέλθει.

Ο περιορισμός της ελευθερίας μας, εφόσον αντιλαμβανόμαστε κάθε κατάσταση κάτω από ένα συγκεκριμένο πρίσμα, πράγμα που μας στερεί τη δυνατότητα κάθε άλλης εκδοχής.

Η επανάληψη και η εφαρμογή αυτής της ερμηνείας σε οτιδήποτε σχετίζεται ή μοιάζει μ' αυτή την ετικέτα.


Να γιατί πχ. ένας αυστηρός πατέρας που μαλώνει το παιδί του, μπορεί να μας κάνει έξω φρενών και να εκφράσουμε μια υπερβολικά δυσανάλογη αντίδραση σε σχέση με το γεγονός καθαυτό.
Διότι ενεργοποιεί (ξανά και ξανά σε κάθε αντίστοιχη περίσταση) εκείνο το ταμπελάκι που λέει:  «Οι γονείς μου ήταν καταπιεστικοί».

Μέχρις ότου μπορέσουμε να διαχωρίσουμε αυτό που συμβαίνει ως ουδέτερο γεγονός,  από τις προσωπικές μας ερμηνείες γι' αυτό, θα ταλαιπωρούμαστε από όλο αυτό το παλιό στοκ πεποιθήσεων και θα δημιουργούμε ( εμείς οι ίδιοι, κι όχι η μέρα ή ο πατέρας ) μεγαλύτερο ασυνείδητο πόνο στον εαυτό μας, στους γύρο μας και σε καθετί που μας περιβάλει και με το οποίο αλληλεπιδρούμε.ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Αν δεν αγαπάς τον εαυτό σου, τότε δώσ' τον

Posted: 27 Jan 2013 03:54 AM PST


"Έμαθα να γελάω με την αναπηρία μου αλλά υπάρχει μία ακόμα καλύτερη μέθοδος για να υπερβείς τις αμφιβολίες για την προσωπική σου αξία ή την ανικανότητά σου να αγαπήσεις τον εαυτό σου όπως είναι. 

Αντί να κάθεσαι και να επικεντρώνεσαι στον εσωτερικό σου καημό, κάνε μια προσπάθεια να εξέλθεις από κει και να φτάσεις και να μαλακώσεις τον πόνο κάποιου άλλου.

 Εστίασε την προσοχή σου σε κάποιον άλλον που έχει ανάγκη.

 Αν δεν μπορείς να λύσεις τα θέματά σου, γίνε εσύ η λύση για κάποιον άλλον. 

Αν δεν αγαπάς τον εαυτό σου, τότε δώσ' τον."

 Νικ Βούισιτς


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Τα δικά μας και τα άλλα παιδιά

Posted: 27 Jan 2013 03:51 AM PST
Ο ρόλος των γονιών δεν είναι να στηρίζουν τα παιδιά τους.
Είναι να βοηθήσουν τα παιδιά να ζουν χωρίς στηρίγματα.
Υπάρχουν δυο πράγματα διαρκείας που μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα αφήσουμε ως κληρονομιά στα παιδιά μας:
Τις ρίζες και τα φτερά…


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Πως να προφυλαχθείτε από το αυχενικό, όταν κάνει παγωνιά

Posted: 27 Jan 2013 03:39 AM PSTΟι πόνοι στον αυχένα είναι από τους πιο βασανιστικούς πόνους του μυοσκελετικού συστήματος. Η αιτιολογία τους ποικίλει, οι πόνοι μπορεί να οφείλονται σε απότομο μυικό σπασμό, σε αυχενική σπονδυλοαρθροπάθεια, σε αυχενική δισκοπάθεια, σε εκφυλιστική νόσο του αυχένα και συμπτωματολογία περιλαμβάνει πόνο στην περιοχή του αυχένα και των τραπεζοειδών μυών, δυσκαμψία, ριζιτική συνδρομή με πόνο...

Κάψιμο ή και μούδιασμα που επεκτείνεται στον ώμο, τον βραχίονα, το χέρι και τα δάκτυλα με άλλοτε άλλη κατανομή ανάλογα με την αυχενική ρίζα η ρίζες που πιέζονται. Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο τι πρέπει να κάνετε εάν πάσχετε από αυχενικό και εκτίθεστε στο κρύο...

Άνθρωποι που υποφέρουν από την συμπτωματολογία που αναφέρθηκε με κάποια ή όλα από τα συμπτώματα λέμε ότι πάσχουν από αυχενικό σύνδρομο.

Η έκθεση στο κρύο επιδεινώνει τα συμπτώματα και δημιουργεί έντονο μυικό σπασμό στους παρασπονδυλικούς μύες του αυχένα. Πολλές φορές δημιουργείται μία κατάσταση που λέγεται μυικό ραιβόκρανο.

Το μυικό ραιβόκρανο αποτελεί ουσιαστικά μία επώδυνη μυική κατάσταση του αυχένα κατά την οποία ο αυχένας λόγω του ετερόπλευρου μυικόυ σπασμού μετατοπίζεται έχοντας μία πλάγια μετατόπιση και αρκετές φορές στροφή.

Το κρύο επιτείνει και επιδεινώνει όλες τα επώδυνα σύνδρομα του αυχένα και ειδικά αυτά που έχουν να κάνουν με μυικό σπασμό. Έτσι έχουμε έκθεση στο κρύο-μυικό σπασμό- πόνο.

Καλό είναι λοιπόν ειδικά τον χειμώνα άτομα με ευαισθησία στον αυχένα να προφυλάσσονται από το κρύο και ειδικά από τα κρύα ρεύματα γιατι αυτό μπορει να δημιουργήσει άμεσα μυικό σπασμό και επώδυνη αυχενική συνδρομή ειδικά σε άτομα με προυπάρχουσα πάθηση του αυχένα όπως είπαμε.

Οπότε προσέχουμε ειδικά αν ανεβαίνουμε σε δίκυκλο όπου το κρύο ρεύμα πολλαπλασιάζεται.

Τα προφυλακτικά μέτρα είναι η χρήση κασκόλ ή άλλων ζεστών ρούχων (πχ ζιβάγκο) ώστε να καλύπτεται επαρκώς ο αυχένας, μερικές φορές είναι καλό να χρησιμοποιούμε ένα μαλακό κολλάρο για λίγες μέρες όταν αισθανόμαστε ότι το επώδυνο αυχενικό σύνδρομο αρχίζει να επανέρχεται χωρίς να περιμένουμε να εγκατασταθεί πλήρως.

Ένα ζεστό μπάνιο (ντουζ) είναι επίσης χρήσιμο σαν μυοχαλαρωτικό μέσο όπως επίσης και η κινησιομάλαξη (μασάζ) και κινησιοθεραπεία.

Οι ασκήσεις διάτασεις του αυχένα είναι ακόμη ένα φυσικό μέσο πρόληψης και θεραπείας του επώδυνου αυχενικού σπασμού όπως και η χρήση σωστού ανατομικού μαξιλαριού το οποίο βοηθά τον αυχένα να χαλαρώνει κατά την διάρκεια της ξεκούρασης και του ύπνου.

Το σωστό μαξιλάρι είναι αυτό που καλύπτει την απόσταση μεταξύ ώμου και αυχένα και βοηθά με αυτό τον τρόπο όταν ξαπλώνουμε στην πλάγια θέση να διατηρείται ο αυχένας στην ευθεία με την υπόλοιπη σπονδυλική στήλη. Αυτή η απόσταση δεν είναι η ίδια από άνθρωπο σε άνθρωπο για τον λόγο αυτό όλα τα μαξιλάρια δεν κάνουν για όλους.

Η θεραπεία εξαρτάται από το είδος, την οξύτητα ή την χρονιότητα του επώδυνου αυχενικού συνδρόμου που αναπτύσσεται και αν αυτό παρουσιάζει νευρολογική συνδρομή ή όχι οπότε και η θεραπεία εξατομικεύεται.Αθανάσιος Μπαδέκας

Ορθοπαιδικός Χειρουργός


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

ΤΟ ΦΟΙΝΙΚΙΚΟ- ΛΕΞΟ- ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ

Posted: 27 Jan 2013 02:57 AM PST

                                              

ΤΟ ΦΟΙΝΙΚΙΚΟ- ΛΕΞΟ- ΑΛΦΑΒΗΤΟ

Άλφα=  άλεφ=  κεφαλή βοός.
Βήτα= μπετ=  οικία.
Γάμα= γκίμμελ= κάμηλος.
Δέλτα= ντάλεθ= θύρα (σημιτικό).  Αυτό είναι ύβρης προς τον Δία Αιθέρα.
Έψιλον= ε= παράθυρο.
Ζήτα= ζάιν= όπλα.  (Ζάιον…!)
Ήτα= ετ= φράκτης (σημιτικό). Και αυτό είναι ύβρης προς τον Ήλιο Απόλλων.
Θήτα= τετ ή τεθ= όφις.
Ιώτα= ιόντ= χειρ.
Κάπα= κάφ= παλάμη.
Λάμδα= λάμεδ= βούκεντρον.
Μι= μεμ= ύδατα.
Νι= νουν= ιχθύς.  (νουν ιχθύος…!)
Ξ ι= σάμεχ= πάσσαλος.
Όμικρον= άιν= οφθαλμός.
Πι= πε= στόμα. (ίσως από το πες – πες ή την οπή)
Ρω= ρες= κεφαλή.
Σίγμα= σιν= οδόντες.
Ταυ= ταυ= σήμα.
Ύψιλον= νακ= καρφί.
Το Φι, Χι, Ψι, και Ωμέγα, προστέθηκαν από τους Έλληνες κατόπιν.  Λένε!

                              

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ

(Το αλφάβητο είναι από το βιβλίο του κ. Θ. Σημαιοφόρου ΙΗΤΗΡ ΕΛΛΗΝ ΛΟΓΟΣ.)

Άλφα = Αρχική δύναμις (αρχικόν ηλιοφώς).
Βήτα = Ενέργεια πάσης φύσεως (η ενέργεια που φανερώθηκε και στερεώθηκε).
Γάμα = Το γαιώδες σωματίδιον (η γη – το γεμάτο).
Δέλτα = Η Δύναμις που δομεί και δημιουργεί.
Έψιλον = Η εκπορευομένη δύναμις (του φωτός).
Ζήτα = Η Ζωή και η Ζέσις.
Ήτα = Η διπλή κάθοδος της ακτινοβολίας – η φανέρωσις.
Θήτα = Η θέασις – παν θεώμενον.
Ιώτα =Συνεχής κάθοδος της δυνάμεως (του φωτός), μικρά ποσότης- αμφίδρομος κίνησις – αφανής.
Κάπα = Τα κάτω.
Λάμδα = Για τα ουράνια ο φωτισμός ο ηλιακός, για τα γήινα τα υγρά.
Μι = Η ορατή μας φύσις, η Μήτρα.
Νι = Νους, Νόμος και τα Νερά στην φύσιν.
Ξι = Κ+ Σ= Το κάτω σε έσω χώρον, η Κάσα.
Όμικρον = Χώρος περιορισμένος ασχέτως μεγέθους.
Πι = Το Πυρ, το πρώτον στοιχείον – το άνωθεν – το πατρικόν.
Ρω = Ροή πρωτίστως φωτοενεργειών, υστέρως δε πάσα άλλη Ροή.
Σίγμα = Το εσωτερικώς θεώμενον.
Ταυ = Η στερέωσις της Δυνάμεως ή της θεάσεως.
Ύψιλον = Μεγάλη συσσώρευσις δυνάμεως (φωτός).
Φι = Φως.
Χι =  Χοϊκά σώματα.
Ψι =  Το πυρ σε έσω χώρο.
Ωμέγα = Ο γήινος  πλανήτης.

[Λίγη παραπάνω ανάλυση επάνω στο γράμμα Ψι= το πυρ το εσωτερικό: Η ψυχή των ανθρώπων, είναι η ενέργεια που καίει εντός του οργανισμού τους. Ψυχή έχουν τα όντα με νοημοσύνη που κάνουν καύσεις και κινούνται μόνα τους. Όταν παύσει η καύση – κίνηση παύει να υπάρχει ψυχή, και το χοϊκό σώμα μένει άψυχο. Το ψ δείχνει τις περισσότερες φορές κάτι που καίει ενέργεια ή έχει ήδη ψηθεί, π.χ.: ψίξ -ιχός= μικρό κομμάτι κρέατος ή ψωμιού. Ψάρι: εννοεί ότι ο ιχθύς είναι ήδη ψημένος. Έχουμε ψαροταβέρνες για τα ψημένα ψάρια και ιχθυοπωλεία για τα ωμά, μα ποτέ το αντίθετο διότι θα ήταν λάθος το νοηματικό. Ψητοπωλείο με ψημένα κρέατα και κρεοπωλείο με ωμά αρτύματα, όπως αναφέραμε ψώμα είναι το ψημένο κρέας-άρτυμα. [αρταίνομαι σημαίνει ότι τρώω κρέας (στις ημέρες μας η λέξη αρταίνομαι έχει ξεχαστεί, την χρησιμοποιούμε μόνο όταν θέλουμε να πούμε ότι κάναμε παραβίαση του κανόνα της θρησκευτικής νηστείας ή έριξα καρύκευμα στο κρέας). Άρταμος λέγεται αυτός που τεμαχίζει τα ζώα, ο σφαγέας αλλά και ο μάγειρας. Άρα  άρτος σημαίνει τεμαχισμένο κρέας που πρόκειται να ψηθεί.]

Το ΤΣΙ-ενέργεια των Κινέζων, το ΚΙ των Ιαπώνων, δεν είναι τίποτε άλλο από το γράμμα Ψι –καίει ενέργεια– η ουσία της ψυχής.

Το ψ-ψέμα μπορεί να ανιχνευθεί με το τεστ αλήθειας, διότι ο οργανισμός καταβάλλει μεγαλύτερες προσπάθειες για να το καλύψει γνωρίζοντας την αλήθεια (νευροαξονικές μεταβιβάσεις), με αποτέλεσμα να κάνει μεγαλύτερες καύσεις.]

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

«ΓΝΩΣΕΙΣ» ΚΝΩΣΣΟΣ – ΚΡΗΤΗ - ΓΑΛΑΞΙΑΣ

Posted: 27 Jan 2013 02:38 AM PST


ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑ ΝΕΩΝ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΔΩΡΑ ΕΙΣ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ,
ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΚΝΩΣΟΥ.   Βαμμένοι με κόκκινη ώχρα.
dwra
ΠΥΓΜΑΧΟΙ ΚΑΙ ΨΑΡΑΣ: Οι τοιχογραφίες αυτές βρίσκονται στο μουσείο της Θήρας. Οι πρώτοι Έλληνες είχαν υιοθετήσει προφανώς αυτή την συνήθεια (ως μνεία της καταγωγής τους) και έβαφαν τα κορμιά τους με κόκκινη ώχρα, το κεφάλι τους το ξύριζαν και το έβαφαν με γαλάζιο χρώμα, επίσης άφηναν χαίτη ή μηνίσκους (λίγες μπούκλες στα μαλλιά). Η κόκκινη ώχρα στο σώμα τους συμβόλιζε για αυτούς την ανωτερότητά τους ως τα μόνα νοήμονα όντα επί της γης, έπαιρναν την ώχρα από τα φύκια.
Στο φύκο- φύκι (θαλάσσιο φυτό) βρήκαν μεγάλη ποσότητα σακχάρων όμοια με αυτά του ανθρώπου στο αίμα, το σάκχαρο αυτό ονομάζεται φουκόζη. Η φουκόζη είναι το σάκχαρο της Όμικρον ομάδας αίματος, και η βάση των άλλων τριών ομάδων.  Το γαλάζιο χρώμα συμβόλιζε την κυριαρχία τους επί της θάλασσας. Οι μακριές μπούκλες των μαλλιών αποδεικνύουν ότι ήταν Μινύες. Οι Μινύες έφτασαν στην γη δια μέσου αυτών των μηνίσκων (μαύρες τρύπες ή σήραγγες μεταφοράς). Το ανθρώπινο σώμα δεν έχει τις δυνατότητες να ταξιδέψει στο διάστημα διότι είναι άμεσα εξαρτημένο από το γήινο περιβάλλον μέσα στο οποίο δομήθηκε, οπότε αυτά τα μέσα είναι ο μόνος τρόπος μεταφοράς, διαπλανητικών ταξιδιών. Στην γη εξακολουθούσαν να κατασκευάζουν μηνίσκους – λαβυρίνθους και μακριές στοές μεταξύ σπηλαίων αλλά και πόλεων, και έβαφαν τα κορμιά τους κόκκινα για να παίρνουν τα ζάχαρα που χρειαζόντουσαν για να επιβιώσουν επί της γης.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΟΝΑΔΗΘΗΤ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ

Posted: 27 Jan 2013 02:37 AM PST
Ακόμα και το όνομα της νεαρής κοπέλας μας κάνει να απορούμε, είναι φανερό ότι είναι Ελληνικό. Της δόθηκε το όνομα Ιόνα, Σόνα + δοθείτε= Σοναδήθητ, ό,τι και να ονόμαζαν πάντα ακολουθούσε ρήμα, δηλαδή όταν ονόμαζαν κάποιον, μαζί με το όνομά του ακολουθούσε και το ρήμα δίνω. Εάν μας επιτραπεί και διαβάσουμε το όνομα από το τέλος, έχουμε το όνομα Τήθηδα που σημαίνει πρόγονος-γιαγιά.
(Στον Καναδά ένας Ινδιάνος της φυλής Κρικ, μου είχε πει "η γη είναι η γιαγιά μας".) Όταν διάβασα τον μύθο της Τηθύος και την γεωλογία του Ελληνικού χώρου, κατανόησα τα λόγια του Ινδιάνου και πόσο Έλληνες ήταν. Έμαθε να μιλά και να γράφει Αγγλικά σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, που δείχνει την διαύγεια και το άριστο πνευματικό της επίπεδο. Ακόμα και μέσα στην δυστυχία της και την ασθένειατης φυματίωσης που την ταλαιπωρούσε, πρώτο της μέλημα ήταν να καταγράψει την ιστορία του λαού της. Και χάρη σ' αυτή την  ελάχιστη καταγραφή που διεσώθη, έχουμε την ιστορία των κόκκινων Ινδιάνων «Ελλήνων αποίκων του πλανήτη της πρώιμης περιόδου».

Στα σχεδιαγράμματα της Σοναδήθητ βλέπουμε ότι η αποθήκη τροφίμων έχει σχέδιο αρχαίου ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ οικοδομήματος, όπως και το ακόντιο που χρησιμοποιούσαν για το κυνήγι των ελαφιών το ονόμαζαν ΑΜΥΝΑ, οι χάλκινες μύτες του ακοντίου ήταν δεμένες έτσι ώστε να μην τις χάνουν. Επίσης εάν προσέξουμε την στάση του χορού, στην σχεδιασμένη γυναίκα, είναι σαν να χορεύει κυκλικό χορό, αλλά και η ενδυμασία της μοιάζει με αρχαία φορεσιά με κεντημένο σχέδιο.

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΟΝΑΔΗΘΗΤ. Περιγράφει με τα σχέδιά της τον τρόπο ζωής τους.  Με Δόρυ «α- α- δυτχ» ψάρευαν και με την Άμυνα «άμινα» κυνηγούσαν  ελάφια, αλλά τις λόγχες που ήταν χάλκινες τις έδεναν για να μην τις χάνουν. Με τους ξύλινους αμφορείς είχαν πόσιμο νερό εντός των σκηνών τους, στην μεγάλη αποθήκη που ήταν διώροφη φύλαγαν τα τρόφιμά τους για να περνούν τον χειμώνα τους. Έμαθε να μιλά και να γράφει σε μικρό χρονικό διάστημα, βλέπουμε στις σημειώσεις της να χρησιμοποιεί βραχέα και μακρά φωνήεντα τα οποία και τονίζει. Ο μαύρος άνδρας στην αρχή της εικόνας ήταν ο φόβος των Βιοθάκων. Φορούσε δερμάτινα ρούχα από κάστορα και είχε πολύ μεγάλο κεφάλι «αισχ μαβ γειν». Η γυναίκα χορεύει με τα χέρια ανοιχτά «ψυχ- γεδ- για» ψυχαγωγία.


sonadithytΠοιοι ήταν αυτοί οι ταξιδευτές (κυρίαρχοι) των θαλασσών; Όχι πάντως απόγονοι Νορβηγών (Vikings-Βίκινγκς), διότι είχαν χαλκό και όχι σίδηρο (τον σίδηρο τον απέκτησαν όταν έκαναν κάποιες ανταλλαγές με τους Ευρωπαίους), και από ό,τι ξέρουμε για τους Βίκινγκς οι ναυτικές τους  περιπλανήσεις  άρχισαν περίπου το +1000. Η απόσταση της χώρας αυτής (της Σκανδιναβικής) είναι αρκετά κοντύτερα, οπότε θα έκαναν προσπάθειες να φύγουν, αλλά γνώριζαν ότι ζωή στις γύρω περιοχές δεν υπήρχε, διότι ήταν οι πρώτοι που είχαν διασχίσει τον ωκεανό. Και πολύ περισσότερο μάλιστα δεν ήταν απόγονοι Τατάρων! Αυτοί ήταν ψηλοί, όμορφοι και ειρηνικοί, δεμένοι με τον θεσμό της οικογένειας και μονογαμικοί. Επίσης έβαφαν τα κορμιά τους με κόκκινη ώχρα, το σήμα  κατατεθέν των Μινύων-Κρητών. Την κόκκινη ώχρα οι Κρήτες την χρησιμοποιούσαν για να ξεχωρίζουν οι εξέχοντες κάποιων συγκεκριμένων επαγγελμάτων ή για να υποδεχτούν και να τιμήσουν υψηλά πρόσωπα ή και ακόμα το χρησιμοποιούσαν οι Κρήτες  ναυτικοί για να προστατεύονται από τον ήλιο. Σαν απόδειξη υπάρχει η τοιχογραφία του ψαρά στο μουσείο της Σαντορίνης.

Υπάρχει μια παγκόσμια, αλλά και μεταξύ ημών φοβία, που και μόνο στην ιδέα, ότι όλα είναι Ελληνικά, κάνει τους μεν να μειονεκτούν και τους δε ανίκανους να επωμισθούν την υπέρ – κληρονομιά – πολιτισμό στην εσκεμμένα περιορισμένη πνευματική τους δυνατότητα. Ο Ελληνικός πλούτος της γνώσεως και του πολιτισμού βρίσκεται παντού. Με το να κρύβουν ή να καταστρέφουν τα όποια ευρήματα που έρχονται στην επιφάνεια και να μην δέχονται την πραγματική αλήθεια δεν αλλάζει η πραγματικότητα ότι "ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ, ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ, Η ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΕΛΛΑΔΑ".

 ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΛΩΣΣΑΣ

Τον πρώτο ξένο άνθρωπο που αντίκρισαν οι Βιοθάκες και προφανώς ήταν κυνηγός ή μάγος των Μίκμακ (φορούσε δέρματα κάστορα και είχε ένα μεγάλο κεφάλι σαν τοτέμ), τον αποκάλεσαν μαύρο άνθρωπο ή «ο φόβος» των κόκκινων Ινδιάνων. Τον ονόμασαν αίσχ.μαβ.ιεν - aich.mub.yin= αίσχος της φύσεως είναι, χρησιμοποιεί άλφα γιώτα, σαν να έγραφε Ελληνικά και καταγράφει κάτι που τους φόβισε αρκετά, κάτι αισχρό. Καθώς επίσης χρησιμοποιεί μακρύ και βραχύ συλλαβισμό στο γράψιμό της. Θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε μερικές από τις λέξεις που έχει αφήσει η Σοναδήθητ και σώζονται μέχρι σήμερα με τον δικό της γραφικό χαρακτήρα.


Behathook= Beothuks= Άνθρωποι. Βι – χα – θουκ= Βίος χάθηκε – Αυτοί που χάθηκαν. Θάκος ή θώκος= έδρα, κάθισμα αξιώματος, ή Βιοθάκες= οι έχοντες το αξίωμα να αποκαλούνται άνθρωποι. Ή βίος μακράν του θώκου, δηλαδή ζωή μακράν της βάσης – πατρίδος, άρα ξενιτεμένοι!


Οι σημειώσεις της Σοναδήθητ
sonadithyt1


Οι Βιοθάκες ξεκίνησαν από την χώρα των Μινύων, την Ελλάδα. Οι Μινύες αποίκισαν όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και όλη την γη. Στην Βοιωτία έχουμε τον πρώτο τους ερχομό-ξεκίνημα με τον βασιλέα του Ορχομενού Μινύα. Η Κρήτη σαν θαλασσοκράτειρα  έγινε η δεύτερη έδρα τους και από εκεί επεκτάθηκαν σε όλον τον κόσμο. Παράδειγμα έχουμε την κόκκινη ώχρα, τα σύμβολα, το διπλό  γράμμα Ε το οποίο βρίσκουμε ζωγραφισμένο σε πρόσωπα αρχηγών που ανήκουν σε διάφορες φυλές και σχεδιασμένο πάνω σε ρούχα και σε τοιχογραφίες.

Σε πολλές λέξεις η Σοναδήθητ γράφει με αγγλικούς χαρακτήρες  αλλά χρησιμοποιεί δίφθογγους καθώς και γράμματα που έχουν γραφή και εκφορά ήχου της Ελληνικής γλώσσας. Διαφαίνεται καθαρά ότι γνώριζε την Ελληνική γραφή ακόμα και ορθογραφία και με κάποιο τρόπο οι Βιοθάκες είχαν διατηρήσει την γλωσσική τους κληρονομιά.

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ


«Η ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΕΛΑΙΑ»

Posted: 27 Jan 2013 02:26 AM PST


ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, στο χωριό Βούβες στα Χανιά.  Πιθανολογείται ότι η ηλικία του δένδρου κυμαίνεται  από 2500 έως και 5000 χρόνια, και ακόμα δίνει καρπούς. Οι άνθρωποι δίπλα στην ελαία  φαίνονται μικροσκοπικοί.

elia
Όσο και αν ξενίζει εκ πρώτης όψεως, η τροφή αποτελεί έναν καταλυτικό παράγοντα στην όλη εξέλιξη της Ανθρώπινης Ιστορίας και των γεγονότων της. Ο μύθος στην πραγματικότητα αποκαλύπτει μια ιστορία εξαιρετικής σημασίας αφού περικλείει κοσμογονικές πληροφορίες, διότι μας λέει ότι το λεκανοπέδιο των Αθηνών ήταν το καταλληλότερο για να ευδοκιμήσει η ελαία, ή εληά, με -Η-. Το -Η- στην εληά φανερώνει την δύναμη του καρπού της, το χρυσάφι των καρπών της, που βγαίνει από τις πράσινες εληές, και που μόνον έτσι πρέπει να τρώγονται και ποτέ μαύρες.  Οι μαύρες ελιές έχουν τοξίνες διότι έχουν ήδη πεθάνει, είναι σάπιες.  Ελιά με -Ι- όπως την γράφουμε σήμερα είναι σαν να θέλουμε να υποβιβάσουμε την αξία της σαν τροφή.  Όταν λέμε την λέξη σωστά, «ελαιόδενδρα» το μυαλό αφυπνίζεται, ενώ όταν λέμε «λιόδεντρα» μένει κενό σαν κάτι να έχουμε χάσει, και όντως έτσι χάνουμε την γλώσσα μας και την εξυπνάδα μας μαζί.  Κόβοντας τις εληές μας χάνουμε το λάδι μας και κόβοντας τις λέξεις μας, χάνουμε την συνέχεια του λόγου και του λαού μας. 

Το προϊόν αυτού του καρπού, το ελαιόλαδο, ενισχύει την υγεία και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι άνθρωποι που το χρησιμοποιούν καθημερινά, ή και το πίνουν κάθε πρωί (σαν καθάρισμα του οργανισμού από τις τοξίνες που συσσωρεύονται από τις μη συμβατές τροφές), ή ακόμα αλείφονται με αυτό το χρυσάφι (όπως έκαναν οι αρχαίοι μας, μετά το μπάνιο τους βρεγμένοι, χωρίς να σκουπίζονται, το έτριβαν στο σώμα τους μέχρι να απορροφηθεί), ζουν πολλά και υγιή χρόνια φθάνοντας πολλές φορές πάνω από έναν αιώνα.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

ΕΛΟΓΟ ΟΝ ΚΑΙ ΙΧΘΥΟΣΑΥΡΙΚΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ.

Posted: 27 Jan 2013 02:23 AM PST


ΙΧΘΥΟΣΑYΡΙΚΟ ή παρεγκεφαλίτιδα (Cerebellum), ένα κατάλοιπο του ιχθυοσαυρικού κέντρου στον ανθρώπινο εγκέφαλο.  Ο μηχανισμός αυτός στον άνθρωπο τοποθετήθηκε για να προσφέρει το ερέθισμα της αυτοσυντήρησης και της αυτοπροστασίας, αλλά κυρίως είναι η βάση των ενστίκτων. Αν και κατηγορείται σαν πηγή αρνητικών συμπεριφορών, εν τούτοις συμμετέχει στο όλον της εγκεφαλικής λειτουργίας και δεν διανοείται κεντρικό νευρικό σύστημα χωρίς το ιχθυοσαυρικό κέντρο. Διότι ο άνθρωπος είναι ένας τέλειος οργανισμός και δεν έχει τίποτε το αρνητικό επάνω του, όλα έχουν την θέση τους και την εργασία τους. Στην φωτογραφία βλέπουμε τον ανθρώπινο εγκέφαλο καθώς και τον εγκέφαλο από έναν ιχθύ.ygeiaΤο ανθρώπινο σώμα φαίνεται να είναι κατασκευασμένο, δηλαδή να έχει υποστεί μετάλλαξη για να προσαρμόσει το γήινο περιβάλλον ως προς

αυτό και τις ανάγκες του. Ναι μεν υπάρχει εγκέφαλος, αλλά υπάρχει και παρεγκεφαλίτιδα-ιχθυοσαυρικό, για να έχει ο άνθρωπος

αντανακλαστικά, να προσαρμόζεται στις περιβαλλοντικές αλλαγές και να προστατεύεται όταν πλησιάζει κίνδυνος. ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ – ΑΙΤΙΕΣ  « ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ»DNA, τα τέσσερα ριζώματα, ανασύνθεση ανά τρία και πάντα η αδενίνη Α με την θυμίνη Τ και τη γουανίνη G με την κυτοσίνη C.


dna
Deoxyribonucleic acid

Ribonucleic acid 

DNA

RNA

DNA

Acid      Phosphoric   (P)

RNA

P acid

Sugar   Deoxyribose  (D)

Ribos  (R)

Purine    Adenine (A)                                  

Bases    Guanine (G)

Ad (A)

Gua  (G)

Pyrimidine   Cytosine (C)

Bases  Thymine  (T)

Cy  (C)

Uracil  (U)ΣΤΟ DNA ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΖΗΜΙΑ ΑΠΟ: 

Χημικές ουσίες, (καρκινογόνες ουσίες – υπάρχουν περισσότερες από 500 και πλέον γνωστές καρκινογόνες χημικές ουσίες σήμερα, 
πολλές από αυτές είναι στα τρόφιμά μας, στο νερό και σε πολλά προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινώς).
Ακτινοβολία.
Ιοί.
Τοξίνες.
Ελεύθερες ρίζες, που οι αντιδράσεις τους αρχίζουν από ένα μόριο οξυγόνου, και μπορούν να βλάψουν το DNA.
Τοξίνες: Τρόφιμα (τοξικές χημικές ουσίες, επεξεργασμένα τρόφιμα που αφομοιώνονται κακώς)
Ποτά, (νερό- με ακρυλαμίδη και χλώριο, οινοπνευματώδη, σακχαρούχα αναψυκτικά, πρόσθετες ουσίες – συντηρητικά – γλυκαντικά…).
[Η ακρυλαμίδη είναι μια χημική ουσία, που χρησιμοποιείται ως βελτιωτικό στην επεξεργασία του πόσιμου νερού, χρησιμοποιείται επίσης

στα καλλυντικά, σε μερικά προπαρασκευασμένα τρόφιμα, αλλά και σε ρουχισμό διότι δίνει την αίσθηση του βελούδου.

Είναι τοξική ουσία και μπορεί να καταστρέψει το νευρικό σύστημα. Οι πληροφορίες που έχουμε για την ακρυλαμίδη είναι

ελάχιστες, γνωρίζουμε όμως ότι οι υψηλές θερμοκρασίες είναι υπέρ της, αντί να καταστραφεί, ωφελείται.]

Καθημερινές χημικές ουσίες, (οδοντόκρεμες, απορρυπαντικά…).
Περιβάλλον, (μολυσμένος αέρας, ακτινοβολίες – ηλιακό φως …).
Τρόφιμα, (όχι αρκετό μάσημα των τροφίμων, φτωχή μείξη τροφών, τρόφιμα που είναι ραντισμένα με χημικά σκευάσματα, τρόφιμα μεταλλαγμένα,  και μεγαλωμένα με αντιβιώσεις, ορμόνες…).
Συναισθηματικές τοξίνες, (τοξίνες που δημιουργούνται από πίεση – πνευματικές – διανοητικές – συναισθηματικές – ψυχολογικές – φυσικές καταστάσεις…).
ΦΩΤ. 1

Τα ερυθρά αιμοσφαίρια μεταφέρουν το οξυγόνο στους ιστούς. Στην φωτογραφία βλέπουμε κάποιες άσπρες κηλίδες που είναι κρύσταλλοι

χοληστερίνης, ή ουρικού οξέος, όλα αυτά μεταβολίζονται στο συκώτι. Όταν το συκώτι έχει πολύ δουλειά δεν μπορεί να τα προλάβει όλα

και επέρχεται ανοσοκυττάρωση.  Αυτό το πρόβλημα το έχουν άνθρωποι που έχουν στίγμα ή τα άτομα που τα κύτταρά τους δεν μπορούν

να γεμίσουν επαρκώς με αιμοσφαιρίνη. Αυτά τα άτομα έχουν σύνδρομο δυσαπορρόφησης, δηλαδή ενώ τρώνε το ίδιο φαγητό με τους

άλλους απορροφούν το 40% της τροφής, ενώ οι υγιείς το 60-70% και έχουν σωστή λειτουργία του οργανισμού τους.

Αυτά τα άτομα που απορροφούν το 40% της τροφής είναι συνήθως παχύσαρκα και λιμοκτονούν στην κυριολεξία. Για τα αιμοσφαίρια που

κολλάνε μεταξύ τους ευθύνεται η κόλλα που βρίσκεται στις ασύμβατες τροφές.
dna2ΦΩΤ. 2

Τα λευκά αιμοσφαίρια είναι πολυμορφοπύρηνα, με συγκεκριμένη μορφή και όταν οι πυρήνες τους έχουν ασαφή όρια, τότε είναι σε

κατάσταση πολέμου. Σε αυτή την εικόνα οι άσπρες μικρές κηλίδες είναι από παθογόνες μορφές μικροβίων που όσο μεγαλώνουν παρουσιάζει

το άτομο παθογένεια.
dna3
ΦΩΤ. 3

Εδώ βλέπουμε τα σκουπίδια από τις τροφές που έμειναν άπεπτες, και οι οποίες περνούν από το έντερο στο αίμα. Αντί των σωστών

αμινοξέων (τροφές) περνούν σκουπίδια και τότε αρχίζουν τα μεγάλα προβλήματα για τον οργανισμό. Έχουμε ζημιά στο φίλτρο του εντέρου

και σύνδρομο διαπερατού εντέρου.dna4
ΦΩΤ. 4

Η πήξη του αίματος, οι άσπρες λίμνες που έχουν δημιουργηθεί δείχνουν ζημιά από ελεύθερες ρίζες, και το ανοσοποιητικό σύστημα σε συνεχή μάχη.


dna5


ΦΩΤ.  5

Στην άκρη της σταγόνας του αίματος σχηματίστηκε ένα σκούρο στεφάνι γύρω–γύρω, το οποίο είναι δείγμα έλλειψης μεγάλης

ποσότητας αντιοξειδωτικών. Τα άτομα αυτά έχουν υπερευαισθησία στις αναθυμιάσεις, π.χ. τσιγάρο, καυσαέριο…, τους λείπουν βιταμίνες C, Ε. Επίσης έχουν πολλαπλές οξειδο-αναγωγικές αντιδράσεις, περισσότερες από ότι έχει ένας υγιής άνθρωπος, δηλαδή, δείχνει ότι ο οργανισμός αντιμετωπίζει πολλούς εχθρούς, πολλούς κινδύνους, στους οποίους θα πρέπει να προστεθούν τόσο η   ανισορροπία ασβεστίου  όσο και τα βαρέα μέταλλα στο αίμα.


dna6

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Όταν ακόμα και το Σύμπαν συνωμοτεί υπέρ των Ελλήνων

Posted: 27 Jan 2013 02:16 AM PST
Ἐρώτησαν λοιπόν τόν Ἀναξαγόραν, ἐάν κάποιος πρέπει νά ὑπάρχη ἤ νά μήν ὑπάρχη. Οὖτος ἀπήντησεν, βεβαίως νά ὑπάρχη διά νά βλέπη καί νά θαυμάζη τόν οὐρανόν καί τήν τάξιν πού ὑπάρχει εἰς τό σύμπαν. Τό σύμπαν δέν θά εἶχεν καμίαν ἀξίαν ἄνευ τῆς παρουσίας τοῦ ἀνθρώπου ἐπί τῆς Γῆς. Κάθ΄ὅτι μόνον ὁ ἄνθρωπος δύναται μέ τάς νοητικάς του λειτουργίας νά ἀντιληφθῆ νά θαυμάση καί νά ἀπορρήση διά τήν ὕπαρξιν τήν τάξιν καί τήν ἀρμονίαν τοῦ σύμπαντος. Οὖτε ό γαϊδουράκι οὖτε ἡ πεταλούδα ποῦ κοσμοῦν τό σύμπαν εἶναι εἰς θέσιν νά ἀντιληφθοῦν τήν παρουσίαν του.

Βεβαίως καί πρέπει νά ὑπάρχωμεν διά νά θαυμάζωμεν τό μεγαλεῖον καί τήν ἀρμονίαν πού ἐνυπάρχει εἰς τό σύμπαν. Ἀπ΄ὁτι δέ φαίνεται, ἡ Γῆ μας, εἶναι τό μοναδικόν ἀλλά καί τό ὡραιότερον ἄστρον τοῦ σύμπαντος εἰς τούς ἀναρίθμητους Γαλαξίες, εἰς τό ὁποῖον ὑπάρχει ζωή καί κατοικεῖται ἀπό τόν ἄνθρωπον, παρά τάς ἀντιθέτους ἀπόψεις πολλῶν ὁτι συμφώνως μέ τυός κανόνας τῶν πιθανοτήτων θά πρέπει νά ὑπάρχη καί ἀλλοῦ ζωή.

Ὁ Ἄνθρωπος μέ τάς νοητικάς του ἰκανότητας, διά νά δώση ἀπάντησιν εἰς τό ἀέναον ἐρώτημα, τῆς ὑπάρξεως τοῦ σύμπαντος, τοῦ ὁρατοῦ καί ἀόρατου κόσμου ὥς ἐπίσης καί τῆς ἰδίας του παρουσίας κατασκεύασεν δύο θεωρίες. Τῆς ὑλιστικῆς καί τῆς ἰδεαλιστικῆς, τῆς ἐξελικτικῆς καί τῆς δημιουργίας.

Μέ μίαν ἀπλήν παρατήρησιν διαπιστώνομεν ὁτι εἰς τό σύμπαν ὑπάρχουν δύο σταθεραί: τό ἀεικίνητον καί ἡ ἀνομοιογένεια. Καί ὅταν ἐμεῖς καθόμεθα ἀκίνητοι καί ἀναπαυτικά εἰς τήν καρέκλα μας, παρά ταῦτα κάνομεν πολλαπλάς κινήσεις. Κάνομεν τήν περιστροφήν περί τόν ἄξονα τῆς Γῆς, τῆς περιφοράν τῆς Γῆς περί τόν Ἥλιον, τήν κίνησιν τοῦ Ἡλιακοῦ μας συστήματος ἐντός τοῦ Γαλαξία μας, τήν κίνησιν τοῦ Γαλαξία μας ἐντός τοῦ σμήνους τῶν Γαλαξιῶν εἰς τό ὁποῖον ἀνήκει ὁ Γαλαξίας μας, τά σμήνη τῶν Γαλαξιῶν πρός ἄλληλα. Βέβαια δέν θά πρέπη νά λησμονίσωμεν καί τήν ἰλλιγιώδη ταχύτητα τοῦ ἠλεκρονίου περί τόν πυρῆνα.

Ἡ βιοχημεία λέγει ὁτι τό D.N.A εἶναι σταθερόν διά κάθε εἶδος. Καί ὅπως λέγει καί ὁ Ἀριστοτέλης <ὅλαι αἱ οὐσίαι ἀναλόγως τήν φύσιν των εἶναι κάποιες ἀρχές, δι' αὐτό καί κάθε μία ἠμπορεῖ νά γεννᾶ πολλάς ὁμοίας οὐσίας, ἐπί παραδείγματι ὁ ἄνθρωπος ἀνθρώπους, τό ζῶον γενικῶς ζῶα, καί τό φυτόν φυτά>. Ἐπίσης διαπιστώνομεν ὁτι καί μεταξύ τῶν ὁμοίων ὑπάρχει ἀνομοιογένεια, κανένα καί τίποτα δέν εἶναι ὅμοιον μεταξύ των, ἀκόμη καί τά δίδημα προερχόμενα ἀπό τό ἴδιον ὡάριον εἶναι διαφορετικά καί ἀνόμοια. Μά ἡ ἀνομοιόγενεια καί ἡ ποικηλία εἶναι οἱ πυλῶνες οἱ ὁποίοι κάμουν θαυμαστήν τήν Γῆν μας, παράγουν καί προάγουν τήν ὁμορφιάν καί τήν ἀρμονίαν. Φαντασθεῖται ἕναν κόσμον πού ὅλα θά ἦταν ὅμοια καί ἴδια; καί μόνον ἡ σκέψις κουράζει. Περίπου εἰς τήν Γῆν ὑπάρχουν ἑπτά δυσεκατομμύρια ἄνθρωποι, οἱ ὁποίοι οὖτε μακροσκοπικά οὖτε καί ψυχικά ὁμοιάζουν μεταξύ των. Μά οὖτε τά φυτά καί τά ζώα ἀνήκοντα εἰς τήν ἰδίαν οἰκογένειαν ὁμοιάζουν μεταξύ των.

...ἐννοῶ γὰρ καὶ αὐτὸς εἰπόντος σοῦ, ὅτι πρῶτον μὲν ἡμῶν φύεται ἕκαστος οὐ πάνυ ὅμοιος ἑκάστῳ, ἀλλὰ διαφέρων τὴν φύσιν, ἄλλος ἐπ' ἄλλου ἔργου πράξει. ἢ οὐ δοκεῖ σοι; Πολιτεία Πλάτωνος

Καί ὅπως λέγει καί ὁ Πλάτων κάθε πράγμα προέρχεται ἀπό τό ἀντίθετον του.Διαπιστώνομεν ὁτι ὑπάρχει τό ὡραῖον καί τό ἄσχημον, τό καλόν καί τό κακόν τό φῶς καί τό σκότος, ὁ χαίρων ἄκρας ὑγείας καί ὁ πάσχων, ὁ δυνατός καί ὁ ἀδύνατος, ὁ πλούσιος καί ὁ πτωχός ὁ ἔχων ὑψιλόν I.Q καί ὁ ἔχων χαμηλόν I.Q, τό μαῦρον καί τό ἄσπρον, ὁ τυχερός καί ὁ ἄτυχος, ὁ εὐτυχής καί ὁ δυστυχής, ὁ ταχύς καί ὁ ἀργός, ὁ ἐργατικός καί ὁ τεμπέλης, ὑπάρχουν οἱ φυλές ἤ κατά τό Ἰταλικόν οἱ ράτσες κ.τ.λ. Ὑπάρχουν βεβαίως καί αἱ ἐνδιάμεσαι αὐτῶν καταστάσεις.

Ὁπότε συμφώνως μέ τήν ἀρχικήν θέσιν τήν ὁποίαν εἶχομεν λάβει ὁτι ἤ ὁ Θεός ἤ ἡ ἐξέλιξις εἶναι οἱ κατασκευασταί τοῦ σύμπαντος, τότε ἤ ὁ ΘΕΟΣ ἤ ἡ ἐξέλιξις εἶναι ὑπεύθυνοι, δ΄ὁτι ὑπάρχει καί διά τό πῶς ὑπάρχει. Ἐξ αὐτοῦ δέ συνάγεται ὁτι ὅποιος ἔχει ἐνστάσεις ἤ παράπονα διά τό πῶς ἔχει ὁ κόσμος καί ὁτι κακῶς τά ἐποίησεν ὡς τά ἐποίησεν, νά κρούση π.χ ὁστις πιστεύει εἰς τήν ἐξέλιξιν, τήν θύραν τῆς ἐξελίξεως, καί νά ὑποβάλλη τά παράπονα του. Νά τῆς διαμαρτυρηθῆ ἐντόνως, νά τῆς πῆ ὁτι κακῶς τά ἔκανες ὅπως τά ἔκανες, κακῶς ἔκανες τίς ράτσες, νά τῆς πῆ ὁτι ἐάν θά ἤμουν ἐγώ εἰς τήν θέσιν σου, διότι ἐγώ εἶμαι ὁ τέλειος, ἐνῶ ἐσύ εἶσαι ἀτελής, θά ἔκανα ἀνθρώπους πού θά ἦταν ὅλοι ἴδιοι καί ὅμοιοι δέν θά διέφεραν καθόλου μεταξύ των, θά εἶναι ἴδιοι καί ὅμοιοι σάν δυό σταγόνες νερό, διά νά μήν διαμαρτύρεται κάποιος ἐναντίον τοῦ ἄλλου. 

-Ὅλοι θά τρῶνε τό ἴδιο φαγητό καί τήν ἴδιαν ὤραν, θά πίνουνε νερό ὅλοι τήν ἴδια στιγμή, θά φοράνε τά ἴδια ρούχα καί θά κάνουν ὅλοι τά ἴδια πράγματα, σάν νά εἶναι ἕνας, ὅλοι θά ἔχωμεν τό ἴδιο χρῶμα καί τίς ἴδιες σκέψεις καί τίς ἴδιες ἰκανότητες, θά εἴμαστε ὅλοι τί ἴδιο πλούσιοι, ὅλοι τό ἴδιο ὡραῖοι, καί ὅλοι τό ἴδιο καλοί, ἤ κακοί κ.τ.λ.Ἔτσι μέ αὐτόν καί κατ΄ τόν τρόπον θά τά ἔκανα, γιατί ἐγώ εἶμαι ὁ τέλειος, θά τά ἔκανα ὅλα ἴδια καί ὅλα ὅμοια, καί αὐτομάτως θά καταργοῦσα τάς ράτσας καί τόν ρατσιμόν, ἐσυ ἐξέλιξη εἶσαι ἀτελής καί τά ἔκενες ἄνισα.

Διαπιστῶνομεν ἐπίσης ὁτι πιστεύοντες εἰς τόν Τρϊαδικόν ΘΕΟΝ ὡς δημιουργόν τοῦ σύμπαντος, τοῦ ὁρατοῦ καί ἀόρατου κόσμου καί τῆς ἀρμονίας πού ἐνυπάρχει εἰς αὐτό, δηλώνουν κατηγορηματικῶς ὁτι τά ''πάντα ἐν Σοφία ἐποίησεν,''δέν ἐκφράζουν ἀντιρρήσεις διά τό πῶς ἔχουν τά πράγματα, ἀλλά εὐχαριστοῦν τόν ΘΕΟΝ πού δύνανται νά θαυμάζουν τό σύμπαν καί τήν ἀρμονίαν του, δ΄αὐτό καί δέν διαμαρτύρονται διά τήν ὕπαρξιν τῶν φυλῶν.

Ὁ δέ Κ.Η.Ι.Χ εἶπεν εἰς τούς μαθητάς του, ''πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τά ἔθνη.'' Δέν εἶπεν ὁ Χριστός, εἰς τούς μαθητάς του πορευθέντες διαλύσατε τά ἔθνη. Διότι εἶχεν κάμει τόν οὐρανόν καί τήν Γῆν, τά φυτά καί ζώα ἔκαμεν καί τόν ἄνθρωπον, ἔκαμεν τάς φυλάς, ἔκαμεν τάς ράτσας, ἔκαμεν τά ἔθνη, καί τά ἐγκατέστησεν ἐκεῖ ὅπου ὁ Ἴδιος ἤθελεν καί ἐπιθυμοῦσεν. Ποιοί θέλουν νά διαλύσουν τάς φυλάς καί τά ἔθνη, μά οἱ ἀντίθετοι τοῦ Χριστοῦ.

Ἐπίσης ὁφείλομεν νά προσθέσωμεν καί νά διευκρινήσωμεν ἕνα πράγμα, ὁτι καί αὐτοί πού πιστεύουν εἰς τήν ἐξέλιξιν δέν φωνασκοῦν, διά τό πῶς ἔχουν τά πράγματα, δέν δέχονται τήν ὕπαρξιν τοῦ ΘΕΟΥ, χωρίς ὁμως καί νά τήν ἀποκλείουν, διότι καί αὐτοί θαυμάζουν καί ἀπορροῦν διά τόν κόσμον πού τούς περιβάλλει.

Μερικοί ἄλλοι εἶναι ἐκεῖνοι οἱ ὁποίοι ὄχι ἀπλῶς δέν πιστεύουν εἰς τόν ΘΕΟΝ, ἀλλά δηλώνουν φωνασκώντας, ὁτι κακῶς ἔχουν τά πράγματα, αὐτοί δέν εἶναι μόνον ἄθεοι, ἀλλά εἶναι κάτι πέραν τοῦ ἄθεου, εἶναι οἱ πολέμιοι τοῦ ΘΕΟΥ. Ὁ Πλάτων γράφει εἰς τήν Πολιτείαν του, ''Οὐδ΄ἄρα, ἦν δ΄ἐγώ, ὁ Θεός ἐπειδή ἀγαθός, πάντων ἄν εἴη αἴτιος. Τῶν δέ κακῶν ἄλλ΄ἄττα δεῖ ζητεῖν τά αἴτια, ἄλλ' οὐ τόν Θεόν.'' Δηλ. ''ὁ ἐπειδή ὁ Θεός εἶναι ἀγαθός τά καλά προέρχονται ἀπό αὐτόν. Τῶν κακῶν τά αἴτια νά τά ἀναζητήσωμεν ἀλλοῦ καί ὄχι εἰς τόν Θεόν''. Καί ποῖος εἶναι πολέμιος τοῦ ΘΕΟΥ, μά τό κακόν.

Εἶναι αὐτοί πού πιστεύουν εἰς τήν παγκοσμιοποίησιν ἐπιθυμοῦν τήν διασάλευσιν καί τήν κατάργησιν τῶν φυλῶν, τῶν ἐθνῶν, τῶν κρατῶν καί ἐκφράζονται ὡς ὑπέρθερμοι κράχτες τῆς παγκοσμιοποιήσεως καί ἀντιρατσιστές. Εἰς τούς ἀντιρατσιστάς διαπιστοῦτε μιά ἀνομοιεγενής καί ἐτερόκλητος σύμπλευσις διαφόρων ὁμάδων.

α) Εἶναι οἱ μαμονάδες οἱ ὁποίοι ξοδεύουν τεράστια ποσά προκειμένου νά ἐπιτύχουν τοῦ σκοποῦ των. Εἶναι μία μερίς, ἐκ τῶν κατεχόντων μεγάλα κεφαλαία καί τράπεζας, οἱ ὁποίοι εἶναι ὑπηρέται τοῦ μαμονά, καί οἱ ὁποίοι οὐδεμίαν σχέσιν ἔχουν μέ τό καλόν, ἀλλά ἀντιθέτως, χαίρονται καί ἡδονίζονται ὅταν προκαλοῦν τόν πόνον τήν δυστυχίαν καί τόν θάνατον. Εἶναι αὐτοί πού προωθοῦν τήν παγκοσμιοποίησιν 
β) οἱ ὑπηρέται τῶν πρώτων ἐπ΄ἀμοιβή. 
γ) μία ἄλλη κατηγορία, εἶναι αὐτοί οἱ ὁποίοι δέν αἰσθάνονται ἐπιτυχημένοι εἰς τήν ζωήν των, θεωροῦν ὁτι εἶναι οἱ ἀδικημένοι τῆς κοινωνίας. Οἱ ὁποίοι διά τούς ἰδικούς του ψυχολογικούς λόγους ὁ καθένας, ἀντιμετωπίζουν μέ κακίαν καί μῖσος τήν κοινωνίαν, τήν ὁποίαν καί πολεμοῦν, θεωρώντας ὁτι ἤ ἡ κοινωνία ἤ ὀ ΘΕΟΣ τούς ἀδίκησεν, καί ὁτι αὐτοί εἶναι ὑπεύθυνοι διά τήν δυσμενήν θέσιν εἰς τήν ὁποίαν εὐρίσκονται. 
δ) ἡ ὀλιγάριθμος ἡγετική ὁμάδα τῆς ἀριστερᾶς, ἐν συγκρίση μέ τό σύνολον τῶν Ἑλλήνων ψηφοφόρων της. Σαφέστατα δέ, θά κάνωμεν τόν διαχωρισμόν μεταξύ ὀλιγαρίθμου ἡγετικῆς ὁμάδος καί ψηφοφόρων. Ἀπό τούς ψηφοφόρους, πολλοί ἀδυνατοῦν νά ἀντιληφθοῦν αὐτά τά ὁποία ἐπεξεργάζονται οἱ μικροηγετικαί ὁμάδες, καί ἄλλοι ἀπλῶς ἀδιαφοροῦν, ἀλλά κακῶς ἀδιαφοροῦν.

- Ἐπιβεβαίωσις τούτου εἶναι ὁτι πολλοί Χριστιανοί φηφίζουν τόν ΣΥΡΙΖΑ τοῦ ὁποίου οἱ βουλευταί δέν εἶναι μόνον ἄθεοι, εἶναι κάτι πέραν τοῦ ἄθεου. Εἰς τήν μικροηγετικήν ὁμάδαν τῆς ἀριστερᾶς εἶναι ὁ σύντροφος Τσίπρας καί οἱ βουλευταί του, ἀπό τούς ὁποίους οὐδείς ἔχει εἰσέλθει εἰς μίαν Ἐκκλησίαν διά νά ἀνάψη ἕνα κερί, αὐτοί δέν εἶναι μόνον ἄθεοι, εἶναι κάτι παρισσότερον ἀπό ἄθεοι. Ὅταν εἰς τήν ὀρκομωσίαν τῶν βουλευτῶν εἰς τήν βουλήν ὁ Ἀρχιεπίσκοπος τοῦ ἐπλησίασεν τό Ἰερόν Εὐγγέλιον, αὐτός ἔκαμεν πίσω. Μά τό Ἰερόν Εὐαγγέλιον λέγει ὁρθά καί σωστά καί καλά, αὐτός γιατί τό φοβήθηκε καί ἔκανεν πίσω. 
Ἄλλοι βουλευταί του εἶχον μεταβεῖ εἰς μίαν ἐπαίσχυντον καί κατάπτυστον θεατρικήν παράστασιν διά νά τήν ὑπερασπισθοῦν, ὅταν καλοπραίρετοι Χριστιανοί εἶχον μεταβεῖ εἰς τό θέατρον διά νά διαμαρτυρηθοῦν. Νά ἀναλογισθῶμεν δέ ὁτι ἡ Φιλτάτη μας πατρίς εἶναι ἐλευθέρα ἀπό τόν βάρβαρον Τουρκικόν κατακτητήν, ἀπό τούς ἀγωνιστάς τοῦ 1821, οἱ ὁποίοι εἶχον ὁρκισθεῖ εἰς τό Ἰερόν Εὐγγέλιον, διά τοῦ Χριστοῦ τήν Πίστην Τήν Ἀγίαν καί τῆς Πατρίδος τήν Ελευθερίαν. Αὐτό εἶναι ἀσέβεια καί ἀγνωμοσύνη διά τούς προγόνους μας. Εἰς τήν ἀριστεράν ἐπίσης εἶναι ἡ Ρεπούση καί ἡ Δραγώνα, οἱ ὁποῖες ἔχουν δηλώσει, ὁτι οἱ Ἕλληνες εἶναι ἕνας μπάσταρδος λαός.

- Ἐδῶ οἱ κυρίες κάνουν ἕνα λογικόν σφάλμα, ἑτεροπροσδιορίζουν τούς ἄλλους, ἐνῶ λογικόν εἶναι ὁ αὐτοπροσδιορισμός, νά ποῦν ὁτι ἐγώ εἶμαι μπάσταρδη. Διαψεύδονται δέ ἐπί πλέον ἀπό τάς ἐρευνητικάς μελέτας τῶν πανεπιστημίων Στάνφορντ τῶν Η.Π.Α, τῆς Παβίας τῆς Ἰταλίας καί τῆς Μόσχας καταγράφουν ὁτι τό D.N.A τῶν Ἑλλήνων εἶναι καθαρό κατά 99,5%. Ἐξ συνεπάγεται ὀτι τό Ἑλληνικόν Ἔθνος, εἶναι ἕνα καθαρότατον γένος.

Ὁπότε αἱ κυρίαι αὐταί κακῶς ὁμιλοῦν Ἑλληνικά, καί καλόν εἶναι νά μιλήσουν μέ τήν πατρικήν γλῶσσαν πού μᾶλλον εἶναι τά Τούρκικα, διότι πῶς ἀλλέως δύναται νά δικαιολογηθῆ ἡ φράσις «ὁτι εἰς τήν Σμύρνην ἐγένετο συνοστισμός». Ὁ δέ ΜΕΓΑΣ ΗΡΩΑΣ μας Κολοκοτρώνης ὁμιλόντας πρός τούς μαθητάς τῆς Α! Λυκείου εἰς τάς 7/10/1838 εἰς τήν Πνύκα τούς εἶπεν: μερικοί γιά ταῖς δόξες καί ταῖς ἡδονές ἄφηναν τήν πίστην τους καί ἐγίνοντο μουσουλμάνοι. Αὐτοί ὡς ἐκ τοῦτου ἐπρόδωσαν, τά παιδιά τους, τούς γονεῖς τους, τούς φίλους τήν πατρίδα τους τήν Θρησκείαν τους εἰς τούς Τούρκους. Διά τοῦτο ὁ Κολοκοτρώνης ἔλεγεν: φωτιά καί τσεκούρι στούς προσκυνημένους.

Αὐτές οἱ ἐλάχιστες τσοῦλες <ἑλληνίδες>, μαρκαλήθηκαν τότε στό χαρέμι μέ τόν βάρβαρο κατακτητή, ἀπέκτησαν δέ καί παιδιά, τά ὁποῖα μερικά κυκλοφοροῦν ἀνάμεσα μας, ὡς ὑποπροϊόντα κτηνοβασίας. Μάχονται δέ ἄνευ αἰδοῦς καί μέ περισσήν ἐπιθετικότητα σέ κάθε τί ποῦ εἶναι Ἑλληνικόν, διότι τό ἐπικρατοῦν γονίδιον εἶναι τό βάρβαρον. Αἰσθάνονται ἀπέχθειαν γιά τόν Ἑλληνικόν πολιτισμόν, καί φθονοῦν αὐτήν τήν χώραν. Εἶναι ἐναντίον τῆς ὁρθοδοξίας ποῦ τόσα πολλά ἔχει προσφέρει εἰς τήν Ἑλλάδα μας. Γλυκοκοιτάζουν ὅμως τούς μουσουλμάνους, τούς συνδέει τό ὁμόαιμον. Τρέφουν ἰδαιτέραν συμπάθειαν εἰς τούς λαθρομετανάστες, ἀδιαφορόντας παντελῶς διά τά πολλαπλά ἐγκλήματα, βιασμούς. ληστεῖες, κ.τ.λ πού ἔχουν διαπράξει οί λαθρομετανάστες εἰς βάρος τῶν Ἕλλήνων.

Τά ἐξωγενῆ χαρακτηριστικά αὐτῶν, σαφέστατα ἔχουν σωματότυπον Ἑλληνικόν. Τά ψυχολογικά χαρακτηριστικά ὅμως;

Νά προσθέσωμεν εἰς τούς ἀντιρατσιστάς καί ὁρισμένους κωλοβολεμένους πολιτικούς, δημοσιογράφους καί ἀρτῖστες.

Νά προσθέσωμεν εἰς αὐτούς, καί τούς λαθρομετανάστες οἱ ὁποίοι θέλουν νά κάνουν δικήν τους τήν πατρίδαν μας, καί οἱ ὁποίοι εἶναι σέ συνεργασίαν μέ τούς προηγούμενους, καί αὐτοί ὁμιλοῦν καί διαλαλοῦν ἀντιρατσιστικά. Μεταξύ αὐτῶν καί οἱ μουσουλμάνοι.

Εἰς αὐτήν τήν περίπτωσιν ἐπαληθεύται ὀ Πλάτων ὁ ὁποῖος λέγει:

Ἀλλά μήν πρώτη γε καί μεγίστη τῶν χρειῶν ἡ τῆς τροφῆς παρασκευή τοῦ εἶναι τε καί ζῆν ἕνεκα.

Δηλ. ἡ πρώτη καί μεγαλυτέρα ἀνάγκη εἶναι αὐτή τῆς ἀνευρέσεως καί παρασκευῆς τῆς τροφῆς διά νά δυνάμεθα νά ζῶμεν καί νά ὑπάρχωμεν. Ὁ Πλάτων ἐνταῦθα, δέν περιορίζει τήν ἀναγκαιότητα τῆς τροφῆς μόνον εἰς τό νά ζῶμεν, ἡ ὁποία εἶναι καθαρῶς μία ἀνάγκη ζωϊκῆς προελεύσεως, ἀλλά δίδει καί μίαν ἄλλην διάστασιν ἀνωτέρας ἰδιότητος, αὐτή τῆς ὑπάρξεως, ὡς ἀνθρωπίνου χαρακτηριστικοῦ. Τό εἶναι=ἀπαρέμφατον τοῦ εἰμί=εἶμαι, ὑπάρχω. Καἰ ἐπειδή ὁ Ἰσοκράτης, ὁ Σωκράτης, ὁ Πλάτων, ὁ Ἀριστοτέλης εἶναι Ἑλληνοκεντρικοί, τήν ἰδιότητα τοῦ εἰμί τήν προσδιορίζουν διά τούς Ἕλληνας καί ὄχι διά τούς βαρβάρους.

Πολλοί δέ λαθρομετανάστες δηλώνουν ὁτι ἀγαποῦν τήν Ἐλλάδα καί αἰσθάνονται Ἕλληνες καί θέλουν νά ἀποκτήσουν τήν Ἑλληνικήν Ἰθαγένειαν. Δέν θυμίζουν τίποτα παρά πάνω ἁπ΄τά σκυλάκια πού ἔχουν αἱ κυρίες τά κανύς, τά ὁποία ἡ κυρία τους, τούς φορά διαφορετικήν <σημαίαν> κάθε μέρα, καί πάντοτε αὐτά εἶναι ὅλο χαρά. Ἔτσι καί οἱ λαθρομετανάστες προκειμένου νά ἐξασφαλίσουν τήν τροφήν τους σηκώνουν σημαίαν εὐκαιρίας, εἴτε τήν Ἐλληνικήν εἴτε τήν Γαλλικήν κ.τ.λ. Μέ μεγάλην εὐκολίαν ἀλλάσουν τήν προέλευσιν των καί τήν καταγωγήν τους σάν νά εἶναι μεταλλαγμένα προϊόντα. Δέν σέβονται οὐδόλως τούς προγόνους τους. Ἐμφανίζονται ὡς πεινασμένοι, μά δέν κάνουν τίποτε ἄλλο ἀπό τό νά εἶναι ἰμπεριαλιστές, διεκδηκόντας χῶρον πού δέν τούς ἀνήκει.

Τήν τελευταίαν διετίαν ὁρισμένοι ἕλληνες, διά ἀναζήτησιν τῆς τροφῆς, ἐγκατέλειψαν τήν Ἑλλάδα, καί μάλιστα ὅταν ἡ ΕΛΛΑΣ εὐρέθει ἐν κινδύνω. Μάλιστα ἴσως νά εὐρίσκεται ἐν κινδύνω, καί μέ τήν ψῆφον των, ψηφίζοντας ὡς πρωθυπουργόν τόν γιωργάκι. Εἶναι οἱ λεγόμενοι ρυψάσπιδες, εἶναι οἱ δηλοί πού πετοῦν τήν ἀσπίδαν τήν ὥραν τῆς μάχης. Πολλοί δέ ἐξ αὐτῶν εἶναι ἰατροί. Αὐτοί ἔχασαν τό εἶναι καί τούς ἔμεινε τό ζωῶδες, ὡς εἶναι καί οἱ λαθρομετανάστες. Ἐφ ὅσον ἐγκαταλείψατε τήν Ἑλλάδα καλόν εἶναι νά ἀλλάξετε καί Ἰθαγένειαν, ἄλλωστε σήμερα εἶναι ντροπή κάποιος νά εἶναι Ἕλλην. Ἐπί πλέον νά ἀλλάξετε καί ὁνοματεπώνυμον, νά σταματήσετε νά χρησιμοποιῆτε τήν Ἑλληνικήν γλῶσσαν εἰς ὅλας τάς ἀποχρώσεις της, καί αὐτάς ἀκόμη τάς λέξεις πού περιέχονται σέ ξένες γλῶσσες. Τό maney καί ἡ mandam καί αὐταί εἶναι Ἑλληνικαί, βεβαίως δέν εἶναι ἐπιθυμητή ἡ ἐπιστροφή σας εἰς τήν Ἐλλάδα.

Ὑπάρχει μία πραγματικότης ἀποδεκτή ἀπό ὅλην τήν σημερινήν ἀνθρωπότητα. Ὁ λαός ὁ ὁποῖος ἔφτιαξεν τόν ἕναν, τόν λαμπρότερον καί μοναδικόν πολιτισμόν εἰς τόν πλανίτη Γῆ εἶναι ὁ Ἕλληνικός λαός, εἶναι ὁ Ἕλλην. Καί δ΄αὐτό, εἴμεθα πάρα πολύ ὑπερήφανοι. Ἐάν αὐτό εἶναι ρατσισμός, ναί εἴμεθα ρατσισταί.

Ἐπιθυμοῦμεν καί θέλομεν ἡ πατρίδα μας νά κατοικῆτε μόνον ἀπό Ἕλληνες, ἐάν αὐτό εἶναι ρατσισμός, ναί εἴμεθα ρατσιστές.

Μά αὐτά εἶναι αὐτονόητες σκέψεις. Ἐάν κάποιος Ἕλλην ἔχει διαφοτερικήν ἄποψιν, αὐτό συμαίνει ὁτι ὑποεκτιμᾶ τόν ἐαυτόν του, τό ἐγώ του. Τοῦτο ὅμως εἶναι στοιχεῖον ψυχοπαθολογικῆς ἐρμηνείας.

Δ΄αὐτό ἐμεῖς οἱ Ἕλληνες τοῦ πολιτισμοῦ, λέγομεν εἰς ὅλους τούς λαθρομετανάστες νά ἀγαποῦν, νά σέβονται καί νά ἐκτιμοῦν τούς προγόνους τους καί τήν πατρίδα τους, νά ἐπιστρέψουν εἰς αὐτάς, ἐργαζόμενοι δ΄τό καλόν τῆς πατρίδος των..

Βεβαίως καλόν καί οἱ μικροηγετικές ὁμάδες τῆς ἀριστερᾶς νά ἀναζητήσουν τάς πατρικάς πατρίδας καί νά ἐπιστρέψουν εἰς αὐτάς, διότι ἐδῶ εἶναι ἡ Πατρίδα τοῦ Μίνωα, τοῦ Μ.Ἀλέξανδρου, τοῦ Πλάτωνα, τοῦ Σωκράτη, τοῦ Ἀριστοτέλη, τοῦ Θεμιστοκλῆ, τοῦ Πυθαγόρα, Τοῦ Ἀρχιμήδη, τοῦ Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, τοῦ Καραϊσκάκη, τοῦ Κολοκοτρώνη, Τοῦ Παπαφλέσα, τοῦ Παπαδιαμάντη, τοῦ Μεταξά καί τόσων ἄλλων.

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Ημικρανίες τέλος

Posted: 27 Jan 2013 01:57 AM PST


Ημικρανίες τέλος


«Είχα την πρώτη κρίση ημικρανίας στα 25 μου χρόνια» εξομολογείται η Γεωργία. «Κατάλαβα αμέσως ότι δεν είχα να κάνω μ΄έναν απλό πονοκέφαλο. Η κρίση εκδηλώθηκε μ΄έναν οξύ πόνο, σαν σφαίρα, που στη συνέχεια εξαπλώθηκε στην αριστερή πλευρά του κεφαλιού μου. Αμέσως θυμήθηκα τη μαμά μου που ξάπλωνε στο κρεβάτι, έκλεινε τις κουρτίνες και ζητούσε ησυχία γιατί πόναγε το κεφάλι της. Η πρώτη σκέψη μου λοιπόν ήταν ότι κληρονόμησα κι εγώ τις ημικρανίες της. Εκτοτε οι κρίσεις εμφανίζονταν σε τακτά χρονικά διαστήματα, πάντα χωρίς ειδοποίηση. Τα φάρμακα δεν μου έκαναν τίποτα. Ξάπλωνα στο σκοτάδι και περίμενα να περάσουν. Τελικά βρήκα το φάρμακο που με έσωσε».

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με την Γεωργία· βασανίζονται από έντονες κεφαλαλγίες, που τους καθηλώνουν στο κρεβάτι για μερικές μέρες κάθε μήνα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εργαστούν και να ζήσουν φυσιολογικά. Σύμφωνα με μια θεωρία οι άνθρωποι που πάσχουν από ημικρανίες έχουν συγκεκριμένη προσωπικότητα· αγαπούν την τελειότητα, δεν εκδηλώνουν τα συναισθήματά τους και δεν εκτονώνουν τον θυμό τους. Οι επιστήμονες όμως υποστηρίζουν ότι η ημικρανία μία αρρώστια που σχετίζεται άμεσα με το νευρικό δίκτυο του εγκεφάλου και αφορά όλους τους ανθρώπους ανεξάρτημα από το ψυχολογικό προφίλ τους.

Οι ημικρανίες, σε μερικές περιπτώσεις, προαναγγέλονται με την λεγόμενη αύρα -πρόκειται για ένα σύνολο νευρολογικών συμπτωμάτων όπως φωτάκια που αναβοσβύνουν στον οπτικό ορίζοντα, μούδιασμα κ.ά. Ακολουθεί ο πονοκέφαλος που εντοπίζεται συνήθως στο μισό τμήμα του κεφαλιού, πίσω από το ένα μάτι. Ο πόνος είναι έντονος έως αφόρητος, σαν να χτυπάει ένα σφυρί ρυθμικά το κεφάλι, και συχνά συνοδεύεται από πεπτικές διαταραχές -ναυτία ή εμετό. Τα συμπτώματα διαρκούν μερικές ώρες για δύο ή τρείς μέρες και συνήθως πρωτοεμφανίζονται στην ηλικία των 20 - 30 ετών- μπορεί όμως να παρουσιαστούν ακόμα και στην παιδική ηλικία. Ορισμένοι άνθρωποι ζουν ένα πραγματικό εφιάλτη αφού η ημικρανία τους επισκέπτεται σε καθημερινή βάση ενώ άλλοι δεν αντιμετωπίζουν παρά μόνο μερικές κρίσεις σε όλη τους τη ζωή.

Γιατί η ημικρανία προτιμά τις γυναίκες;

Εχει διαπιστωθεί ότι η ημικρανία προσβάλλει μια γυναίκα στις πέντε και ένα άνδρα στους δέκα. Για τη γυναικεία πρωτιά φαίνεται ότι ευθύνονται οι γυναικείες ορμόνες, ιδιαίτερα τα οιστρογόνα. Αλλωστε οι κρίσεις ημικρανίας παρατηρούνται συνήθως πριν από την ωορρηξία -αρχίζουν στην εφηβεία, υποχωρούν στην εγκυμοσύνη και επιδεινώνονται στην εμμηνόπαυση. Συνήθως η ορμονική θεραπεία έχει πολύ καλά αποτελέσματα. Σημαντικό ρόλο επίσης παίζει η κληρονομικότητα, αφού το 2/3 των ασθενών προέρχονται από οικογένειες με βεβαρημένο ιστορικό.

Ποιες είναι οι αιτίες της ημικρανίας;

Ακούγεται παράξενο αλλά οι ειδικοί αγνοούν ακόμα την πραγματική αιτία των πονοκεφάλων. Στη διάρκεια της κρίσης έχουν παρατηρηθεί αγγειακές, νευρικές και βιοχημικές αλλαγές όμως είναι άγνωστο αν αυτά τα φαινόμενα συνδέονται με τις αιτίες ή αποτελούν συνέπειες της κρίσης. Πολλοί πιστεύουν ότι ορισμένα τρόφιμα ή ποτά, όπως η σοκολάτα και το κόκκινο κρασί, προξενούν ημικρανία. Εκείνοι που υποφέρουν ωστόσο διαμορφώνουν τις δικές τους θεωρίες για το τι προκαλεί τις κεφαλαγίες τους. Συχνά τις αποδίδουν σε κάτι που έφαγαν ή στην έλλειψη ύπνου, στην υπερβολική υγρασία ή ξηρασία. Καταλήγουν έτσι να στερούνται τροφές, χωρίς όμως αυτό να τους απαλλάσσει από τους πονοκεφάλους.

Οφελούν τα παυσίπονα;

«Ναι στα φάρμακα, όχι στην κατάχρηση» λένε οι γιατροί. Οι άνθρωποι που πάσχουν από πονοκεφάλους συνηθίζουν να παίρνουν κάθε λογής παυσίπονα. Τα φάρμακα αυτά, ενώ στην αρχή είναι αποτελεσματικά, σιγά σιγά παύουν να λειτουργούν θεραπευτικά, με αποτέλεσμα ο άρρωστος να αυξάνει τις δόσεις και να καταλήγει σε εξάρτηση. Ομως η κατάχρηση φαρμάκων εντείνει τους πονοκεφάλους ενώ μπορεί να προκαλέσει και νέες κρίσεις. Ετσι σε πολλές περιπτώσεις επιβάλλεται πρώτα να υποβληθεί ο ασθενής σε αποτοξίνωση και μετά να του χορηγηθεί η κατάλληλη θεραπεία. Τα φάρμακα κατά της ημικρανίας είναι πολλά και χωρίζονται σε δύο τύπους: Αυτά που αναχαιτίζουν τον πόνο (αναλγητικά, αντιφλεγμονώδη και αγγειοσυσταλτικά) και τα λεγόμενα «βασικά» φάρμακα, που στοχεύουν στην πρόληψη των κρίσεων. Η αποτελεσματικότητα της θεραπείας εξαρτάται από την επιλογή των σωστών φαρμάκων -πρέπει να είναι ανεκτά από τον οργανισμό- και φυσικά από τον τρόπο που λμνάνονται. Πολλοί ασθενείς αργούν ν' αρχίσουν την αγωγή -έχει αποδειχθεί ότι τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά σε όσους ξεκινούν την θεραπεία με τις πρώτες κρίσεις. Αλλο λάθος που συμβαίνει συχνά είναι ν' αλλάζουν οι ασθενείς φάρμακο κάθε 15 μέρες, ενώ τα αποτελέσματα οποιασδήποτε αγωγής δεν φαίνονται πριν περάσουν δύο μήνες.

Η καφεΐνη μπορεί να σταματήσει τον πόνο;

Οι επιστήμονες που ερευνούν τους πονοκεφάλους κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η καφείνη έχει δύο πλευρές. Την καλή και την κακή. Η καλή είναι ότι ένα φλυτζάνι καφές σε συνδυασμό με ένα ελαφρύ παυσίπονο μπορεί να προκαλέσει ανακούφιση -δεν είναι τυχαίο ότι η καφεΐνη είναι συστατικό πολλών αναλγητικών. Μια ισχυρή δόση καφεΐνης όμως μπορεί να προκαλέσει ένα ολόκληρο κύκλο πόνου, να αυξήσει δηλαδή την συχνότητα των συμπτωμάτων. Η εξήγηση είναι ότι η καφεΐνη διεγείρει ορισμένα κύτταρα του εγκεφάλου, τα οποία εκκρίνουν ουσίες που ανακουφίζουν τον πόνο. Αργότερα όμως, όταν η επίδραση της καφεΐνης παύσει, ο πόνος θα επιστρέψει. Κανείς δεν μπορεί να ορίσει με σιγουριά τη σωστή δόση της καφεΐνης, αφού ο κάθε οργανισμός την αντέχει σε διαφορετικό βαθμό. Σε γενικές γραμμές πάντως περιορίζοντας την κατανάλωση καφέ σε 2 φλυτζάνια την ημέρα αποφεύγεις τις παρενέργειές του.

Το τσιγάρο προκαλεί ημικρανία;

Το τσιγάρο τον τελευταίο καιρό έχει μπει στη λίστα των απαγορευμένων προϊόντων, γιατί υπάρχουν υπόνοιες ότι χειροτερεύει τις ημικρανίες. Αν και δεν υπάρχουν επίσημα αποτελέσματα ερευνών, οι γιατροί συνιστούν στους ασθενείς να το ελαττώσουν- αν όχι να το κόψουν τελείως- αφού είναι βέβαιο ότι απελευθερώνει μονοξείδιο του άνθρακα, το οποίο αποδεδειγμένα προκαλεί πονοκέφαλο. Η νικοτίνη, επιπλέον, εισχωρεί στον ανθρώπινο οργανισμό και σαμποτάρει τη λειτουργία κάποιων φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για να καταπολεμήσουν τις ημικρανίες.

Υπάρχουν εναλλακτικές θεραπείες;

Η ομοιοπαθητική, ο βελονισμός, το μασάζ και κάποιες μέθοδοι χαλάρωσης, όπως η μουσικοθεραπεία, προσφέρουν διέξοδο σε όσους υποφέρουν από πονοκεφάλους αλλά δεν ανέχονται τα φάρμακα. Ο βελονισμός ειδικά στοχεύει στην ενίσχυση της αμυντικής λειτουργίας του οργανισμού και έχει πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας. Η ανακούφιση γίνεται αισθητή από την πρώτη κι όλας εβδομάδα της θεραπείας. -Ευγενία Καλτεζιώτη


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

 

Κούμαρο, ένα άγριο φρούτο της Ελληνικής χλωρίδας με ιαματικές ιδιότητες

Posted: 27 Jan 2013 01:16 AM PST

Οικογένεια: Ericaceae
Γένος: ArbutusΕίδος: Κουμαριά (Arbutus Unedo)
Έξω, το δέντρο είναι γνωστό ως:
Strawberry Tree
Η κουμαριά είναι ένα από τα ωραιότερα φυτά της ελληνικής χλωρίδας. Είναι μεσογειακό είδος , αρκετά διαδεδομένο σε όλες τις χώρες της μεσογείου . Ακόμη υπάρχει στην Ιρλανδία ως ιθαγενές φυτό, (άλλα όχι στην Αγγλία).
Η κουμαριά αναπτύσσεται σε όλη την Ελλάδα στην ζώνη των αείφυλλων – πλατύφυλλων, που εκτείνεται μέχρι 1.000 μ. υψόμετρο. Την συναντάμε σε θαμνώνες και δάση, σε ξηρές και πετρώδεις πλαγιές. Επειδή θεωρείτε άριστο καλλωπιστικό φυτό έχει μεταφερθεί σε όλο τον κόσμο. (Αμερική , Αυστραλία κ.λ.π.)
Είναι αειθαλές φυτό (δεν ρίχνει ποτέ τα φύλλα της) στην Ελλάδα είναι συνήθως θάμνος που μπορεί να φτάσει μέχρι τα 3 μέτρα, αλλά στις άλλες χώρες γίνεται δέντρο-ειδικά αυτά που χρησιμοποιούν ως καλλωπιστικό φυτό- που μπορεί να φτάσει και τα 10 μέτρα ύψος.
Πολλαπλασιάζεται με σπόρους που πέφτουν από τους καρπούς της στο έδαφος.
Γι αυτό θα παρατηρήσει κανείς ότι σε σημεία που είναι κουμαριές γύρω από το φυτό υπάρχουν πολλά μικρά φυτά. Για να αναπτυχθεί χρειάζεται ήλιο.Tα κούμαρα ωριμάζουν ένα περίπου χρόνο μετά την ανθοφορία τους. Έτσι μπορούμε να δούμε πάνω στο δέντρο την ίδια στιγμή άγουρους και ώριμους καρπούς, αλλά και λουλούδια (σε πολύ λίγα φυτά ή δέντρα συμβαίνει αυτό).
Ένα εσπεριδοειδές που το κάνει αυτό είναι η πορτοκαλιά, ποικιλία Valencia.
Τα άνθη της είναι συνήθως λευκά και πιο σπάνια κόκκινα, τα οποία κρέμονται σε ταξιανθίες. Μοιάζουν με καμπανούλες, και ανθίζουν δύο φορές το χρόνο (Μάιο και Σεπτέμβριο). Γονιμοποιούνται από μέλισσες και το μέλι της κουμαριάς είναι συνήθως πικρό.
Ο καρπός της είναι σαρκώδης ρόγα –δρυπη-, μεγέθους 1-2 εκατοστά , ο οποίος, πριν ωριμάσει είναι κίτρινος και σιγά σιγά με την ωρίμανση μετατρέπεται σε κατακόκκινο.
Η επιφάνεια του καρπού είναι άγρια-κοκκώδης θα έλεγα- και θα ωριμάσει (φθινόπωρο) στη στιγμή που αρχίζει η ανθοφορία για την επόμενη καρποφορία.
Περιέχουν αρκετή ποσότητα σπόρων στο εσωτερικό τους.
Βασικό: Τρώγονται, αφού ωριμάσουν καλά. (έχει σημασία, θα το εξηγήσω παρακάτω).
Θεωρώ ότι είναι ένα από τα πιο γευστικά φρούτα της φύσης. Αν και οι γνώμες διίστανται για την γεύση των κούμαρων, από αρχαιοτάτων χρόνων.
Άλλοι νομίζουν ότι δεν είναι καν φαγώσιμοι οι καρποί.
Οι αρχαίοι έλληνες δεν τα προτιμούσαν ιδιαίτερα. Ο Πλίνιος ο Πρεσβύτερος, ο Ρωμαίος επιστήμονας (φυσικός φιλόσοφος) και ιστορικός, περίφημος κυρίως από το έργο του «Φυσική Ιστορία» (Naturalis Historia) , έδωσε το λατινικό όνομα της κουμαριάς. Το όνομα «unedo» προέρχεται από το λατινικό «unum edo» που σημαίνει «τρώω ένα, μόνο».
Εδώ να πω δυο λόγια για το πότε πρέπει να τρώγονται τα κούμαρα. Δεν πρέπει να καταναλώνονται όταν δεν έχουν ωριμάσει πλήρως. Δηλ. για να καταναλωθεί, θα πρέπει να είναι κατακόκκινος ο καρπός και πολύ μαλακός στην αφή. Ακόμη πρέπει να αποφεύγουμε να τρώμε υπερώριμους καρπούς.
Επειδή το κούμαρο υπερωριμαζει πολύ γρήγορα, μπορεί να ξινίσει (να γίνει ζύμωση της σάρκας και να σχηματισθεί αλκοόλη) στο δέντρο, χωρίς εξωτερικά να δούμε κάτι ιδιαίτερο. Αν φάμε αρκετούς τέτοιους καρπούς, κινδυνεύουμε σοβαρά από δηλητηρίαση. Αν δεν έχει ωριμάσει πλήρως το κούμαρο, θα πρέπει να αποφεύγουμε να το τρώμε γιατί κατανάλωση αρκετών καρπών μπορεί να προκαλέσει τάση για εμετό και αναγούλα.
Το φυτό μας προειδοποιεί πλήρως για το πότε πρέπει να τρώμε ένα κούμαρο.
Αν δεν έχει ωριμάσει αρκετά είναι αρκετά στυφό και άγευστο, αν δε έχει ωριμάσει πάρα πολύ, έχει άσχημη γεύση.
Αλλά, στην πλήρη ωρίμανση του είναι ένας πολύ εύγεστος και εκλεκτός καρπός.
Και βέβαια , επειδή δεν αντέχει καθόλου μετά τη συγκομιδή , ο καλύτερος τρόπος να τα φάει κάποιος είναι κατευθείαν από το δέντρο.
Είναι η αγαπημένη τροφή των πουλιών, χαρακτηριστικά οι κότσυφες τρελαίνονται να τα τρώνε, (κουμαροφάγα τα αναφέρει ο Αριστοφάνης στους «Όρνιθες») αλλά και του αγριογούρουνου , των αρκούδων κ.α.Παράλληλα από τα κούμαρα φτιάχνονται , εξαιρετικό τσίπουρο –σε πολλές περιοχές της Ελλάδας στα χρόνια του μεσοπολέμου και νωρίτερα έφτιαχναν και μάλιστα τα τελευταία χρόνια σε πολλές περιοχές αρχίζουν πάλι να το φτιάχνουν ), λικέρ, κονιάκ, (στην Πορτογαλία κάνουν ένα δυνατό κονιάκ με το όνομα medronho) καθώς και γλυκά του κουταλιού ή μαρμελάδα.Ακόμη η κουμαριά είναι γνωστή για τις φαρμακευτικές της ιδιότητες, (σηπτικές και διουρητικές).Ο Iπποκράτης χρησιμοποιούσε τα κούμαρα για την αντιμετώπιση της θρομβοφλεβίτιδας. Πριν από 60 χρόνια απομονώθηκαν από τα κούμαρα οι πρώτες κουμαρίνες, τα σημερινά αντιπηκτικά που δίνονται σε θρομβώσεις.Τα φύλλα και ο τραχύς φλοιός της κουμαριάς χρησιμοποιούνται ιδιαίτερα στη φαρμακευτική και στη Βαφική.Στην αρχαιότητα, επίσης, την κουμαριά την χρησιμοποιούσαν για τις αιμοστατικές της ιδιότητες.Ο φλοιός της κουμαριάς περιέχει δεψικές ουσίες και αρβουτίνη, ενώ τα φύλλα περιέχουν κουμαρίνη και οι καρποί πηκτίνες.Τα φύλλα της Κουμαριάς, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τις φλεγμονές του εντέρου, των νεφρών και της ουροδόχου κύστης. Έχουν αντισηπτικές, διουρητικές, αντιφλεγμονώδεις, στυπτικές και αιμοστατικές ιδιότητες.
Τα ώριμα κούμαρα συνιστώνται σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας και αεροφαγίας.
Αφέψημα από φύλλα κουμαριάς χρησιμοποιείται σε φλεγμονές και άλλες παθήσεις των ουροφόρων οδών (κυστίτιδα, ουρηθρίτιδα, ενούρηση, δυσουρία κ.α.), σε αιματουρίες και αιμορραγίες της μήτρας. Βράζουμε δυο γραμμάρια φύλλα σε 100 ml νερού. Δύο- τρία φλυτζάνια την ημέρα, βοηθούν και αυξάνουν και τη διούρηση.Για εξασθενισμένους οργανισμούς, διαλύουμε ώριμα κούμαρα σε κρασί χωρίς συντηρητικά και προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό στο οποίο έχουμε βράσει κανέλα και ζάχαρη.Τα κούμαρα τρώγονται, αλλά χρησιμοποιούνται και για την παρασκευή ποτών και οινοπνεύματος.Από κούμαρα φτιάχνεται δυνατό ρακί, ενώ στην ευρώπη παρασκευάζουν κρασί, κονιάκ και ένα ηδύποτο γνωστό ως κουμαρόκρεμα (creme d' arbouse) που διευκολύνει την πέψη.Το ρακί από κούμαρα, που φτιάχνεται στην περιοχή του Πλαταμώνα ανακατεμένο με ζάχαρη και κανέλα, χρησιμοποιείται σε γρίπη ως ρόφημα ή σε εντριβή και ανακουφίζει από τον πυρετό.Ολόκληρο το φυτό έχει ωραία εμφάνιση, το ξύλο του χρησιμοποιείται στην ξυλουργικά και για την παραγωγή ξυλοκάρβουνου.Επίσης, το μέλι από άνθος κουμαριάς βοηθάει στη μείωση της χοληστερίνης, στις κεφαλαλγίες και τον στομαχόπονο (Διοσκουρίδης).
Θεραπευτικές ιδιότητες και ενδείξεις, επιγραμματικά:Το βότανο δρα ως αντισηπτικό, διουρητικό, αντιφλεγμονώδες, στυπτικό και αιμοστατικό. Τα ώριμα κούμαρα συνιστώνται σε δυσκοιλιότητα και αεροφαγία. Βοηθά σε προβλήματα φλεγμονών και άλλες παθήσεις των ουροφόρων οδών όπως κυστίτιδα, ουρηθρίτιδα, ενούρηση, δυσούρηση, σε αιματουρίες και αιμορραγίες της μήτρας. Είναι τονωτικό για τους εξασθενισμένους οργανισμούς στους οποίους χορηγείται μαζί με κρασί, κανέλα και ζάχαρη. Η κουμαριά είναι ανθεκτική στη φωτιά και αυτό της δίνει ένα πλεονέκτημα να χρησιμοποιηθεί σε αναπλάσεις εκτάσεων.Oι κουμαριές είναι φυτά που αντέχουν στις πυρκαγιές. Mετά τη φωτιά πετούν αμέσως νέα άφθονα βλαστάρια κι έτσι προστατεύονται τα εδάφη από τη διάβρωση της βροχής.
-->

Τελειώνοντας, η κουμαριά είναι ένα πολύ ενδιαφέρον, αλλά και όμορφο φυτό που στολίζει με το εντυπωσιακό χρώμα της και τους λαμπερούς καρπούς της το σπίτι μας και μας θυμίζει τα Χριστούγεννα και το χειμώνα!

Από  το  Ιστολόγιο   Η  τροφη μας το φαρμακο μας 

About the Author

Posted by Αρμαγεδώνας Έλευσις on 11:22 μ.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response

By Αρμαγεδώνας Έλευσις on 11:22 μ.μ.. Filed under . Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "Αποκαλυψη Το Ενατο Κυμα"

Leave a reply

Armageddon

... Ελπίζουμε να σας αρέσει το θέμα και να το αναπαράγετε με οποιονδήποτε τρόπο:

...αναμένουμε τα σχόλιά σας!

Αν θέλετε πατήστε Χ για να διώξετε το πλαίσιο.

blog comments powered by Disqus

+/-LiVe:Facebook Tips


Profile

Καλώς μας ήρθες......

Τοιχος

Online Friend


Go Large!

    Blog Archive